İlçe meydanında parti seçim bürosunu açan Bakan Yılmaz, barış sürecine değinerek sürecin mutlaka devam ettirilmesi gerektiğini dile getirdi. Yerel seçimlerin önemine değinen Bakan Yılmaz, üç dönemdir farklı siyasi partiler tarafından belediyenin yönetildiğini, bu seçimde kendilerine şans verilmesini istedi. Türkiye'nin birçok alanda kalkındığını anlatan Bakan Yılmaz, GAP'ın bitirilmesi ile yöre çiftçisinin daha da rahatlayacağını da sözlerine ekledi. Yılmaz: "Kardeş kavgası olmasın. Hepimiz Kürt'üyle, Arap'ıyla, Türk'üyle, Zaza'sıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bütün unsurlarımızla, bütün etnik gruplar ile bütün inançlarda, Alevi'siyle, Sünni'siyle, kim varsa bu topraklarda yaşayalım. Demokrasi adına hiçbir dönemde olmadığı kadar adımlar atıldı" dedi.
Geçmiş dönemlerde yasakların kaldırıldığını belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "Geçmişte yasak olan şeyler kaldırıldı, serbest hale geldi. Bugün kız çocuklarımız üniversiteye çok rahat gidebiliyor. Başörtüsüyle, tarihi değerleriyle üniversitede okuyor. Devlet dairelerine rahatça gidiyor. Çok şükür o problemleri ülkemizin gündeminden kaldırdık. Okullarımıza Kur'an-ı Kerim'i seçmeli ders olarak koyduk. Siyer-i Nebi'yi seçmeli ders olarak koyduk."
Yılmaz, geçmişte Kürtçe konuşana karşı ne zulümlerin yapıldığını herkesin bildiğini hatırlatırken, artık 24 saat Kürtçe yayın yapan TRT6'ın kurulması ile zulümlerin ortadan kaldırıldığını vurguladı. Bakan Yılmaz, AK Parti Viranşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Gelin ve İlçe Başkanı Celalettin Sayan ile birlikte seçim bürosunda partililer ile bir araya geldi.