KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2026 Salı
°C

Bakan yılmaz'a 'hayırlı olsun' ziyareti

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyet, Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'a ‘hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Bakan yılmaz`a `hayırlı olsun` ziyareti
01 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 00:36
0
2451
0
AA aa

 

61. Hükümette bakan olarak görev alan Kalkınma Bakanı Yılmaz, Memur-Sen heyetini makamında kabul etti.
Bakan Yılmaz'ı ziyaret eden Ahmet Gündoğdu, başarılı çalışmaların devamını dilediklerini belirtti.
KİT'lerde 399 sayılı KHK'ye tabi olarak görev yapan sözleşmeli personelin ek ödeme konusunda yaşadığı mağduriyeti dile getiren Gündoğdu, bunun giderilmesi için gerekli olan YPK kararının bir an önce çıkarılması gerektiğini kaydetti.
Memur-Sen ve bağlı sendikaların, KİT'lerde görev yapan I ve II Sayılı Cetvele tabi personelin ek ödeme kaynaklı mağduriyetlerini, birçok kez dile getirdiğini ve mutabakat metninde yer aldığını kaydeden Gündoğdu, sorunun en kısa zamanda çözümüne yönelik beklentilerini dile getirdi.
Büro Memur-Sen tarafından hazırlanan raporu da Bakan Yılmaz'a sunan Gündoğdu, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarında olduğu gibi TÜİK'te de çok sayıda 4-C'li personelin bulunduğunu, kamu çalışanları arasında en kısıtlı haklara 4-C'lilerin sahip olduğunu belirterek, 4-C'lilerin çalışma şartlarının ve özlük haklarının daha iyi konuma getirilmesi gerektiğini vurguladı.
Gündoğdu, sözleşmelilerin kadroya alındığı gibi 4-C'lilerin de biran önce kadroya alınması talebini dile getirdi.
TÜİK'te kadrolu ancak düşük ücretle çalışan personelin varlığını da ifade eden Gündoğdu, bu personelin kadro karşılığı sözleşmeli statüsüne geçirilmesi; mümkün olmayanlara da en az bir maaş tutarında yılda 4 defa ikramiye verilmesini kaydetti.
Ziyarette Genel Başkan Gündoğdu'nun yanı sıra Memur-Sen Genel Sekreteri ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ile Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan da yer aldı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın