KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Bakan yılmaz'a 'hayırlı olsun' ziyareti

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyet, Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'a ‘hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Bakan yılmaz`a `hayırlı olsun` ziyareti
01 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 00:36
0
2073
0
AA aa

 

61. Hükümette bakan olarak görev alan Kalkınma Bakanı Yılmaz, Memur-Sen heyetini makamında kabul etti.
Bakan Yılmaz'ı ziyaret eden Ahmet Gündoğdu, başarılı çalışmaların devamını dilediklerini belirtti.
KİT'lerde 399 sayılı KHK'ye tabi olarak görev yapan sözleşmeli personelin ek ödeme konusunda yaşadığı mağduriyeti dile getiren Gündoğdu, bunun giderilmesi için gerekli olan YPK kararının bir an önce çıkarılması gerektiğini kaydetti.
Memur-Sen ve bağlı sendikaların, KİT'lerde görev yapan I ve II Sayılı Cetvele tabi personelin ek ödeme kaynaklı mağduriyetlerini, birçok kez dile getirdiğini ve mutabakat metninde yer aldığını kaydeden Gündoğdu, sorunun en kısa zamanda çözümüne yönelik beklentilerini dile getirdi.
Büro Memur-Sen tarafından hazırlanan raporu da Bakan Yılmaz'a sunan Gündoğdu, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarında olduğu gibi TÜİK'te de çok sayıda 4-C'li personelin bulunduğunu, kamu çalışanları arasında en kısıtlı haklara 4-C'lilerin sahip olduğunu belirterek, 4-C'lilerin çalışma şartlarının ve özlük haklarının daha iyi konuma getirilmesi gerektiğini vurguladı.
Gündoğdu, sözleşmelilerin kadroya alındığı gibi 4-C'lilerin de biran önce kadroya alınması talebini dile getirdi.
TÜİK'te kadrolu ancak düşük ücretle çalışan personelin varlığını da ifade eden Gündoğdu, bu personelin kadro karşılığı sözleşmeli statüsüne geçirilmesi; mümkün olmayanlara da en az bir maaş tutarında yılda 4 defa ikramiye verilmesini kaydetti.
Ziyarette Genel Başkan Gündoğdu'nun yanı sıra Memur-Sen Genel Sekreteri ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ile Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan da yer aldı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın