KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Bakan yılmaz'a 'hayırlı olsun' ziyareti

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyet, Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'a ‘hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Bakan yılmaz`a `hayırlı olsun` ziyareti
01 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 00:36
0
2527
0
AA aa

 

61. Hükümette bakan olarak görev alan Kalkınma Bakanı Yılmaz, Memur-Sen heyetini makamında kabul etti.
Bakan Yılmaz'ı ziyaret eden Ahmet Gündoğdu, başarılı çalışmaların devamını dilediklerini belirtti.
KİT'lerde 399 sayılı KHK'ye tabi olarak görev yapan sözleşmeli personelin ek ödeme konusunda yaşadığı mağduriyeti dile getiren Gündoğdu, bunun giderilmesi için gerekli olan YPK kararının bir an önce çıkarılması gerektiğini kaydetti.
Memur-Sen ve bağlı sendikaların, KİT'lerde görev yapan I ve II Sayılı Cetvele tabi personelin ek ödeme kaynaklı mağduriyetlerini, birçok kez dile getirdiğini ve mutabakat metninde yer aldığını kaydeden Gündoğdu, sorunun en kısa zamanda çözümüne yönelik beklentilerini dile getirdi.
Büro Memur-Sen tarafından hazırlanan raporu da Bakan Yılmaz'a sunan Gündoğdu, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarında olduğu gibi TÜİK'te de çok sayıda 4-C'li personelin bulunduğunu, kamu çalışanları arasında en kısıtlı haklara 4-C'lilerin sahip olduğunu belirterek, 4-C'lilerin çalışma şartlarının ve özlük haklarının daha iyi konuma getirilmesi gerektiğini vurguladı.
Gündoğdu, sözleşmelilerin kadroya alındığı gibi 4-C'lilerin de biran önce kadroya alınması talebini dile getirdi.
TÜİK'te kadrolu ancak düşük ücretle çalışan personelin varlığını da ifade eden Gündoğdu, bu personelin kadro karşılığı sözleşmeli statüsüne geçirilmesi; mümkün olmayanlara da en az bir maaş tutarında yılda 4 defa ikramiye verilmesini kaydetti.
Ziyarette Genel Başkan Gündoğdu'nun yanı sıra Memur-Sen Genel Sekreteri ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ile Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan da yer aldı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın