KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Bakan yılmaz'dan 4 il'e özel önem

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, '(Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli) bu dört ilin mutlaka bir iş birliği ve iş bölümü içinde, hep birlikte bu yöreyi kalkındırmamız lazım' dedi.

Bakan yılmaz`dan 4 il`e özel önem
27 ŞUBAT 2010 CUMARTESİ 00:30
0
2005
0
AA aa
Bakan Yılmaz, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş adamlarının katılımıyla yapılacak toplantıya katılmak üzere gittiği Elazığ'da, havaalanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Yılmaz, bölgesel kalkınmanın sadece kamu yatırımıyla olmayacağının farkında olduklarını, her zaman iş dünyasını çok önemsediklerini söyledi.
Bir taraftan kamu yatırımları yaparken bir taraftan da mutlaka özel girişimciliği geliştirmeleri, desteklemeleri gerektiğini ifade eden Yılmaz, 'Kamu olarak çok önemli yatırımlar yaptık bu bölgelerimize. Duble yolar, üniversiteler, eğitim, sağlık, sosyal alanda birçok konuda büyük çalışmalar yapıldı fakat bunları asıl katma değere, istihdama dönüştürecek ihracata dönüştürecek olan özel sektördür. Elazığlı iş adamlarımızla bir araya geleceğiz. Onların sorunlarını, önerilerini dinleyeceğiz. Elazığ'ın önceliklerini görmeye çalışacağız. Ortak akıl dediğimiz bu toplantılarda birçok insanın ortaya koyduğu fikirlerle öncelikler daha bir netleşiyor' diye konuştu.
Tunceli ve Malatya'yı da ziyaret edeceğini anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti:
'Malatya'da kalkınma ajansı yönetim kurulu toplantısını yapacağız. Etraflı bir şekilde kalkınma ajansımızın son geldiği durumu, gelişmeleri değerlendireceğiz. Bu ajansı çok önemsiyoruz. Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli ekonomik olarak bir bölge oluşturuyor. Bu dört ilin menfaatleri, gelecekleri ortak. Bu son derece önemli. Bu dört ili mutlaka bir iş birliği ve iş bölümü içinde, hep birlikte bu yöreyi kalkındırmamız lazım. İşte ajansımız bunun için çok ideal bir platform.'
Yılmaz, merkezi yönetim, yerel idare ve iş dünyasının iş birliği içinde bu yörelerin kalkınması için gayret sarf ettiklerini belirterek, bu yönde Hükümetin görüşüne paralel olarak kendisinin de sık sık bölgeyi ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.
Yılmaz, daha sonra yönetim kurulundaki sıkıntılar nedeniyle bir süredir çalıştırılmayan Keban Plastik Fabrikası'nı gezerek, bilgi aldı.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın