KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Bakan yılmaz'dan haiti yorumu: afetlerden çok çektik, bu konulara ayrı bir duyar

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, depremden büyük zarar gören Haiti için gerekli duyarlılığın gösterileceğini söyledi. Yılmaz, "Türkiye aynı zamanda bu afetlerden çok sıkıntı çekmiş bir ülke. Dolayısıyla bu tür konulara ayrı bir duyarlılığımız var." dedi.

Bakan yılmaz`dan haiti yorumu: afetlerden çok çektik, bu konulara ayrı bir duyar
15 OCAK 2010 CUMA 22:19
0
1722
0
AA aa
Devlet bakanları Selma Aliye Kavaf ve Cevdet Yılmaz, bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Kahramanmaraş'a gitti. Havayolu ile Kahramanmaraş'a giden bakanlar, ilk olarak Kahramanmaraş Valiliği'ni ziyaret etti. Valilikte hatıra defterini imzalayan bakanlar, daha sonra Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır'dan brifing aldı. Bakanlar çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.
18 yaşından küçük çocukların çocuk mahkemelerinde yargılanmasını kapsayan yasa teklifi ile ilgili soruyu cevaplandıran Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, halen yargılanan, taş atan çocukların durumunun daha önce kamuoyunda gündeme geldiğini hatırlattı.
Kavaf, "Halen yargılanan taş atan çocukların durumu daha önce kamuoyunda gündeme gelmişti. Öncelikle onları ilgilendiren konu ama bundan sonrasında benzeri olabilecek durumlara netlik kazandırmak için böyle bir yasa teklifi Adalet ve İçişleri Bakanlığı'nın birlikteliğiyle hazırlanmıştı. Meclis'te gündeme alınacak. İzleyeceğiz." açıklamasında bulundu.
Depremden zarar gören Haiti'ye Türkiye'den nasıl bir yardım gideceği ile ilgili soruyu cevaplandıran Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da Hükümet'in her zaman dünyada bu tür olaylara karşı duyarlı davrandığını dile getirdi.
Başbakanlığa bağlı olarak Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın oluşturulduğunu hatırlatan Yılmaz, "Bu yapı tabi mutlaka ilgileniyordur bu konulara. Yapılabilecek bir şey varsa eminim yapıyorlardır. Türkiye aynı zamanda bu afetlerden çok sıkıntı çekmiş bir ülke. Dolayısıyla bu tür konulara ayrı bir duyarlılığımız var." diye konuştu.
Kılavuzlu Barajı'nın suyunun Amik Ovası'na getirilmesini kapsayan projenin, Kahramanmaraşlı vekillerin de katkısıyla GAP'la ilişkilendirildiğini açıklayan Yılmaz, "Proje kendi mecrasında yürüyor. Bizler de hep birlikte destek olacağız inşallah." şeklinde konuştu.
 
Bingolonline Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.02.2026
17:38
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, son dönemde artış gösteren dolandırıcılık suçlarında öğrenciler ve ekonomik durumu kötü vatandaşların banka hesapları ve GSM hatları üzerinden suçlara dahil edildiğini belirterek, ciddi hukuki sonuçlara dikkat çekti.
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın