KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ocak 2026 Perşembe
°C

Bakan yılmaz'dan şehit ailelerine taziye ziyareti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 24 askerden Elazığlı Uzman Çavuş Raşit Ercan ile er Mehmet Ağgedik'in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan yılmaz`dan şehit ailelerine taziye ziyareti
23 EKİM 2011 PAZAR 20:41
0
2302
0
AA aa

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 24 askerden Elazığlı Uzman Çavuş Raşit Ercan ile er Mehmet Ağgedik'in ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Bakan Yılmaz'a Elazığ Valisi Muammer Erol ve Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer de eşlik etti.

Bakan Cevdet Yılmaz, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde şehit olan askerlerden er Ağgedik'in Elazığ'ın Olgunlar Mahallesi'nde oturan babası Bekir Ağgedik'in evinde gidip, başsağlığında bulundu.

Baba Ağgedik, kendisinin de Kürt olduğunu belirterek, Bdp ve PKK'nın Kürtle'ri temsil etmediğini belirterek, "BDP ve PKK hiç bir zaman Kürt, bizim temsilcimiz olmadı, olamaz da. Bu bir Ermeni Oyunudur. Ben yandım, biz yandık, başka aileler yanmasın. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki tüm Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bunlar Kürt temsilcisi değil, Ermeni temsilcisi. Kürt kardeşlere sesleniyorum; yeter. Yeter yani bunlara uymasınlar ve bunlardan elini ayağını çeksinler" dedi. Bakan Yılmaz da, "Mümkün mü Kürt temsilcileri olmaları? Biz Kürt, Türk, Arap, Müslüman hepimiz bu memleketin evlatlarıyız" dedi.

Bakan Cevdet Yılmaz daha sonra Kovancılar İlçesi Yarımca Beldesi'nde şehit Uzman Çavuş Raşit Ercan'ın babası İsrafil Ercan'a taziye ziyaretinde bulundu. Fatiha okunmasından sonra Bakan Yılmaz, Bingöl'e gelmek üzere taziye evinden ayrıldı.

Şehit Ercan'ın babası İsrafil Ercan gazetecilere şehitler üzerinden siyaset yapılmamasını istediğini söyledi. Baba Ercan, şöyle dedi:

"Bunun ötesinde veya bundan sonraki kademede birilerinin bu gibi şeylerde kan ile siyaset yapıp, 'Falan adam çok şehit verdi, şöyle oldu' diye siyaset yapıp da bizleri polis, askerimiz, ordumuz, vatandaşlarımızla birbirimizi karşı karşıya getirmek hiçbir zaman olmasın. Bu gibi şeyleri abartıp da karşı karşıya getirmek olmasın. Her zaman biz kardeşiz, beraber yaşıyoruz. Sisasetle ilgili hiç bir şey olmasın. Benim oğlumun şerefli bir ölümü vardır, şehit olmuştur. Allah rahmet etsin, herkesin ölüsüne rahmet etsin. Yapacağımız bir şey yok. Devlet millet sağolsun. Herkes acıyı paylaşıyor. Söyleyecek bir şey yok. Sadece bunların, ölüp, öldürülüp veya şehit olup bu şeyin üzerinden siyaset yapılmasın, onu istiyorum. Başka bir isteğim yok. Biran evvel de bu olayların önünün kesilmesini istiyorum. Her ne şekilde, nasıl olacaksa? Ben ne siyasetçiyim, ne bürokratım, ne askerim. Avamın en sıfır tabakasından biriyim. Ama bu gibi acıları Allah milletimize göstertmesin. Hiç olmasın istiyorum."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.01.2026
22:30
Bingöl Üniversitesi`nde Akıllı Tarım 4.0 için yol haritası belirlendi
Bingöl Üniversitesi'nde Akıllı Tarım 4.0 için yol haritası belirlendi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen Akıllı Tarım 4.0 ve Tarımsal Ar-Ge Politikası Toplantısı'nda, tarım ve hayvancılıkta dijitalleşme, akıllı üretim sistemleri ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak yenilikçi projeler ele alındı.
28.01.2026
22:29
DAP Bölgesi Kalkınma Ajansları Yerel Kalkınma İçin Buluştu
DAP Bölgesi Kalkınma Ajansları Yerel Kalkınma İçin Buluştu
DAP Bölgesi'nde yer alan kalkınma ajansları, 'Yerel Kalkınma Hamlesi' vizyonu doğrultusunda iş birliği ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla Erzurum'da bir araya geldi. Toplantıya Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 15 ilden kalkınma ajansı temsilcileri katıldı.
28.01.2026
22:29
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 866 gram kubar esrar ele geçirilirken, 3 şüpheli gözaltına alındı.
28.01.2026
22:27
Karlıova`da besicilerin zorlu kış mesaisi
Karlıova'da besicilerin zorlu kış mesaisi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan ağır kış şartları, besicilerin günlük yaşamını zorlaştırmaya devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen hayvanlarını ayakta tutmaya çalışan besiciler, zorlu bir mesai yürütüyor.
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın