KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Bakan yılmaz'ı tebrik etti

“Havalimanımızla ilgili zaman zaman eleştirilerimiz olmuştur ama hiçbir zaman art niyetimiz olmamıştır” diyen Bursa BİN-DER Başkanı Barış, Bakan Yılmaz başta olmak üzere havalimanı açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti. Barış, Bingöl’deki diğer bazı sıkıntılara da dikkat çekti.

Bakan yılmaz`ı tebrik etti
15 TEMMUZ 2013 PAZARTESİ 00:10
0
12352
0
AA aa

Bursa'da faaliyet gösteren Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (Bursa BİN-DER) Başkanı Bilal Barış, Bingöl Havalimanı açılışıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“ELEŞTİRDİĞİMİZ GİBİ TAKDİT ETMEYİ DE BİLİRİZ”

Havalimanının Bingöl halkına hayırlı olması temennisinde bulunan ve yapımında emeği geçen Başta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz olmak üzere tüm herkese teşekkür eden Barış: “Havalimanın yapımı ve açılması için birçok defa halkın ve biz sivil toplum örgütlerinin Sayın Bakanımız ve siyasetçilerimizi eleştirdiğimiz olmuştur. Belki bundan dolayı onları üzmüşüzdür. Ama bu eleştirilerin hiçbir zaman art niyetli eleştiriler olmadığını belirtmek istiyorum. Her ne kadar yapılamayan hizmetleri eleştirirsek de, yapılan hizmetleri de tebrik ve takdir edeceğimizi de belirtmek istiyorum. Şehrin, 90 yıldır geri bırakılmışlığın verdiği eziklikten olsa gerek, Bingöl halkının Bakanımızdan beklenti çıtası hep yüksek olmuştur. Buda Sayın Bakanımızı zaman zaman zor durumda bırakmış olabilir. Ama siyasetçinin kaderi bu olsa gerek. Bir kez daha Havalimanımızın hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“YÜZENADALAR BİNGÖL'ÜN TANITIMINA KATKI SAĞLAR”

Açıklamasında Solhan'da gerçekleştirilen ‘Yüzenada Doğa Coşkusu' adı organizasyona da değinen Barış, davet üzerine festivale katıldığını söyledi.

Yüzenadaların bu yönüyle tanıtılmasının Bingöl'e sosyal ve ekonomik alanda katkı sağlayacağını ifade eden ve bu tür organizasyonların artarak devamını dileyen Barış: “Solhan Kaymakamı Sayın Şeref Aydın ve Solhan'a önemli hizmetler yapan ve çok büyük emek sarf eden Belediye Başkanı Sayın Niyazi Çavuş oğlunu tebrik ediyorum. Ayrıca Sayın Bakanımız Solhan'a yapılan hizmetleri anlatırken büyük memnuniyet duyduk. 270 Milyon liralık yatırımla Solhan'a ne kadar çok önem verildiğine de şahit olduk. Solhan'da özelikle eğitim alanında önemli yatırımlar yaptığını gördüm. Sayın Bakanımın ayrıca Solhan'a kazandırdığı Kale Barajı ve yeni demir yolu hattını yerinde gördüm. Fakat halkımızın bir sıkıntısı vardı. İstimlak bedeli 4 TL civarındaymış. Başka illerde bu tür istimlaklerin emsal alındığında en düşük değer 8 ile 10 TL arasında değiştiğini söylediler. Sayın Bakanımızın bu konuya hassasiyetle eğilmesini bekliyor, gerekli duyarlılığı göstereceğine emin olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

DİĞER SORUNLAR VE TALEPLERİ DİLE GETİRDİ

Bingöl'de inşa edilen barajlarda çevre köylerden yeteri kadar personel alınmadığını ifade eden Barış, alımların Bingöl'den yapılmasının şehirdeki istihdama katkı sağlayacağının ve bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan Bingöl'de yatırım yapacağını açıklayan SÜTAŞ'ın Bingöl ekonomisine ve istihdamına ciddi katkılar sağlayacağını aktaran Barış: “Sayın Bakanımızın bu husustaki gayretlerini biliyor ve kendilerini takdir eder, teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

Bingöl Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi açılması hususunda gerekli altyapı çalışmalarının ivedilikle sürdürülmesi talebini de dile getiren Barış, Bingöl'de çok kapsamlı ve yüksek yatak kapasitesine sahip bir hastane inşa edilmesinin de cdii bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Çevre illere yapılan sevkler nedeniyle Bingöl halkının ciddi mağduriyet yaşadığına da dikkat çeken Barış: “Bu konuda beklenen adımların atılmasını ısrarla bekliyoruz. Hem hastalarımızın, hem de refakatçilerinin çevre ile hastanelerinde yaşadığı çilenin son bulmasını ümit ediyoruz. Bunun için Sayın Bakanımızdan beklentilerimizin büyük olduğunu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz'dan, metropol şehirlerdeki Bingöl dernekleri irtibatlı olması ve ziyaretleriyle o ildeki siyasi ve bürokrasi çevrelerine Bingöllülerin yalnız olmadığını hissettirmesini isteyen Barış: “Bunun dernekler için önemli olduğu, Sayın bakanımızın da bu hususta gerekli ilgisi göstereceğine inandığımızı belirtmek isterim” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2025
21:59
12Bingölspor`dan 3. Lig hazırlığı!
12Bingölspor'dan 3. Lig hazırlığı!
BAL 2024-2025 sezon şampiyonu olup 3. Lig'e yükselen 12 Bingölspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da çeşitli toplantılar ve görüşme yapacak olan kulüp yönetimi, birlik çağrısında bulundular.
13.05.2025
19:24
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi eski binasının yıkım işi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca 10,5 milyon lira muhammen bedel üzerinden açık teklif usulüyle ihale edilecek. İhale tarihi ve diğer detaylar şöyle;
13.05.2025
19:11
Vali Usta`dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Vali Usta'dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ziyaretinde kurum ve yöneticilerinden beklentilerini aktaran Vali Usta, önceki dönem il müdürü Mustafa Loğoğlu'nun tutumlarına atıfta bulunarak uyarı mesajlarını net ifadelerle paylaştı!
13.05.2025
16:11
Bingöl`de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Bingöl'de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Yeni açılan poliklinikler; kas-iskelet sistemi hastalıkları, bel ve boyun fıtıkları, romatizmal rahatsızlıklar, felç sonrası hareket kayıpları, ortopedik ameliyatlar sonrası rehabilitasyon süreçleri ve spor yaralanmaları gibi çok sayıda fiziksel sorunun tanı ve tedavisinde önemli bir rol üstlenecek.
13.05.2025
15:50
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı!
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı!
Yakalanan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı. Ayrıca ehliyetsiz araç kullanılması ile ilgili şüpheli şahıslara toplam 56 Bin TL idari para cezası uygulandı.
13.05.2025
14:38
Bingöl`de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet refüje çıkıp takla attı. Kazada 1 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın