KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Bakan'dan yol sözü

Elazığ'ın Sivrice İlçesi Abutahir Köyü ve çevre köyleri nüfusuna kayıtlı olan ve Bingöl'de hizmet veren bazı vatandaşlar köy yollarının 25 km'lik bölümünün yıllardır yapılmadığını ve bu nedenle bölgenin mağduriyetinin devam ettiğini belirterek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'dan köy yollarının yapılması talebinde bulundular.

Bakan`dan yol sözü
22 ARALIK 2010 ÇARŞAMBA 09:35
0
5181
0
AA aa

Selçuklu ve Osmanlı döneminde Harput'a nahiyelik yapan bu köyün yıllardır yolunun asfalt olmaması büyük bir eksiklik olarak nitelendiriliyor. Karakaya barajının etkisiyle ılıman iklime sahip olan bu köyde birçok tarım ürünü yetişebilecekken, yol sorununun had safhada olması maliyeti arttırıyor. Bu nedenle vatandaşlar tarıma yönelemiyor. 

Bakan Cevdet Yılmaz'a köy ile ilgili brifing veren Sosyal Hizmetler Uzmanı Mehmet Aydoğdu, Abutahir Köyü'nün tarihe tanıklık ettiğini ve böyle bir köyün turizm ve tarıma açılması gerektiğini belirterek, “Köyümüz hak ettiği değeri bulamamaktadır. Ayrıca köyümüz yaklaşık 500 yıldır tarih sahnesinde yer almakta ve başta Osmanlı olmak üzere, Selçuklu devletine de hizmet etmiştir.

 Sayın bakanımıza köyümüzle alakalı genel bilgiyi bir brifing halinde sundum ve dosyayı kendisine teslim ettim. Sayın bakanımız bu brifingimizi ilgiyle karşıladı. Köyümüz adına sayın bakanımıza yakın ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız gerekeni yapacağını belirterek, “Gerek Elazığ milletvekillerine ve gerekse ilgili kurumlara talimat vereceğini ve bu işin takipçisi olacağını belirtmiştir. Abutahir ve çevre köyler adına son umut kaynağımız olan bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'ın bu tarihi sorunu çözüme kavuşturacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Cevdet Yılmaz'ın komşusuna gereken ilgiyi göstermesi Bingöl halkı tarafından da takdirle karşılandı. Sayın Bakanın bu işin üstesinden geleceğine inandıklarını belirten Bingöl halkı, Abutahir Köyü'nün ve grup köy yollarının asfaltlanması durumunda orayı ziyaret edeceklerini belirttiler.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2026
19:40
10 Milyar TL`lik Hibe İçin Başvurular Başladı
10 Milyar TL'lik Hibe İçin Başvurular Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
29.04.2026
18:52
Belediye`den Hülakü`ye Sert Yanıt:
Belediye'den Hülakü'ye Sert Yanıt: 'Olayı ortaya çıkaran da gereğini yapan da biziz'
Plaka ihalesi sonrası münferit yapılan usulsüzlükle ilgili soruşturma ve yargı sürecini başlatan Bingöl Belediyesi, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'nün 'Ticari Plaka Usulsüzlüğü İçin Meclis Araştırması' açıklamalarına tepki gösterdi; 'Olayın gerçekliğini bilmelerine rağmen tek amaçları siyaset devşirmek ve bu konu üzerinden yıpratma politikası geliştirmek. Usulsüzlüğü tespit eden de, idari süreci başlatan da, ilgili personeli görevden alan da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan da bizzat Bingöl Belediyesi'dir. Soruşturmanın neticesi de şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşılacaktır.'
29.04.2026
18:30
Hülakü`den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Hülakü'den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Belediyesi'nde ticari plaka tahsislerine ilişkin iddiaların araştırılması için TBMM'ye araştırma komisyonu kurulması talebinde bulundu.
29.04.2026
12:18
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
29.04.2026
11:35
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte ödemelerin bir kısmı ya da tamamı, bankalar ile Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren finansal kuruluşlar tarafından oluşturulan 'güvenli ödeme sistemi' üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulama 1 Temmuz 2026'dan itibaren zorunlu olacak.
29.04.2026
11:19
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Kaymakam Hüseyin Çamkerten, din görevlileriyle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi, başarılı personele belge takdim etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın