Bakanlık duyurdu! Bin 500 daimi işçi alınacak
Milli Savunma Bakanlığı, 17 ildeki askeri iş yerlerinde sürekli işçi kadrosunda çalıştırılmak üzere bin 500 daimi işçi alınacağını duyurdu.
28 HAZİRAN 2018 PERŞEMBE 06:31 |
1 |
3083 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Bakanlığın internet sitesinde yer alan ilana göre, kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik hükümleri gereğince daimi işçi alınacak.
Adayların 29 Haziran'a kadar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla başvuru yapmaları gerektiği bildirilen ilanda şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceği vurgulandı.
İlanın başvuru koşulları arasında, 2016 KPSS sınavına girmiş olma ve lise mezunları için P94 puan türünden en az 60 puan alma şartı aranıyor.
Ayrıca adayların belirtilen diğer şartların dışında Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmaması, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmaları gerekiyor.
Her aday İŞKUR'un internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) yayımlanan listede bir iş yeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecek.
Gerçekleştirilecek sınavdan sonra başarılı olan adaylardan "işe alınacağı meslek kolunda" istihdamında sakınca bulunmadığına dair SGK tarafından yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşlarından temin edilecek "çalıştırılacağı meslek kolunda çalışmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu" istenecek.
Başvurularda kişilerin nüfuslarında kayıtlı oldukları "Adres Kayıt Sistemi"ndeki adresleri dikkate alınacak.
İŞKUR'un ilan edeceği nihai listede yer alan adaylar sözlü sınavda adayların mesleki bilgi ve becerisinin ölçülmesi maksadıyla uygulama yapılacak.
Sınavların 100 puan üzerinden değerlendirileceği belirtilen ilanda, KPSS puanının yüzde 70'i, sözlü ve uygulamalı puanın yüzde 30'u alınmak suretiyle başarı sırasının belirleneceği kaydedildi.
İŞKUR tarafından sınav için seçilen adayların istenilen bilgi ve belgeleri kontrolü maksadıyla sınava girecekleri iş yerine götürmeleri istenilirken, sınav tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemlerinin Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden (www.msb.gov.tr.) ilan edileceği, bu nedenle adayların başvuru sürecini buradan takip etmeleri istenildi.
Milli Savunma Bakanlığının daimi işçi alacağı askeri iş yerleri arasında Ankara,İstanbul, İzmir, Konya, Eskişehir, Sakarya, Kayseri, Balıkesir, Niğde, Afyonkarahisar, Çanakkale, Tekirdağ, Hatay, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan ve Elazığ'daki fabrikalar ile tersaneler bulunuyor.
İşçi alımı gerçekleştirilecek meslek kolları arasında ise elektrikçi, boyacı, marangoz, tornacı, elektronikçi, kalıpçı, kaportacı, kaynakçı, demirci, tesviyeci, çarkçı, camcı, presçi, döşemeci, hidrolikçi, lastikçi, teknik ressam, bobinajcı, dökümcü, terzi, aşçı, uçak atış kontrol ve radar bakım ve onarımcısı, uçak hidrolik fren ve iniş takımları bakım ve onarımcısı, iş makineleri onarımcısı, tank makinisti, inşaatçı, iskeleci, kaptan ve gemi adamı bulunuyor.
|
29.09.2026 14:19
 |
Genç'te 4 kilometrelik sahil projesi için ilk kazma |
Yıllardır ilçenin önemli potansiyellerinden biri olan Murat Nehri kıyısında 4 kilometre boyunca uzanacak sahil projesinde çalışmalar başladı. Proje kapsamında yürüyüş, koşu, bisiklet ve tren yolları yapılması planlanıyor. |
|
29.09.2026 13:37
 |
Beyaz Liste sahada! Ayas: 'Ortak hedefimiz Bingöl ticaretini büyütmek' |
3 Ekim'de yapılacak BİNTSO seçimleri öncesinde çalışmalarını sürdüren Beyaz Liste grubu, merkez ve ilçelerde üyelerle bir araya gelerek talep ve beklentileri dinledi. Başkan Adayı Mahmut Ayas, farklı sektörlerden isimlerin aynı hedef etrafında buluştuğunu belirterek, Bingöl'ün ticaret hayatına ve esnafına hizmet etme vurgusu yaptı. |
|
29.09.2026 12:38
 |
3 metrekarelik dükkânda yarım asırlık meslek mirası |
Bingöl'de Selahattin Bulut, babasından öğrendiği saat tamirciliğini yaklaşık 33 yıldır 3 metrekarelik dükkânında sürdürüyor. Çocuk felci nedeniyle ağır işlerde çalışamayan Bulut, küçük dükkânında saatleri yeniden hayata döndürürken, baba yadigârı mesleğin geleceğe taşınmasını istiyor. |
|
29.09.2026 12:29
 |
Bingöllü sporculardan Avrupa'da üç altın madalya! |
İtalya'da düzenlenen Avrupa Gençler Bocce Raffa Şampiyonası'nda Türkiye üç altın madalya kazandı. Milli sporcu Zilan Atilla üç farklı kategoride Avrupa şampiyonu olurken, Bingöllü Elif Aday da çift kızlar kategorisinde altın madalya kazandı. |
|
29.09.2026 12:08
 |
Bingöl'de uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu! |
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 18-25 Eylül tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda 22 olaya müdahale edildi. Operasyonlarda 1.777 kök kenevir/skunk bitkisi, 637 gram kubar esrar, 272 kilogram kıyılmış tütün ve 4 av tüfeği ele geçirilirken, aranan 2 kişi de tutuklandı. |
|
29.09.2026 11:55
 |
Bingöl'de lisansüstü öğrenciler kongrede buluşacak |
Bingöl Üniversitesi'nde ilk kez düzenlenecek I. Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi, 6-7 Ekim 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sosyal bilimler alanında eğitimlerini sürdüren lisansüstü öğrenciler, bilimsel çalışmalarını kongrede akademik çevreyle paylaşacak. |
|
|