KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Bakanlık duyurdu! Bin 500 daimi işçi alınacak

Milli Savunma Bakanlığı, 17 ildeki askeri iş yerlerinde sürekli işçi kadrosunda çalıştırılmak üzere bin 500 daimi işçi alınacağını duyurdu.

Bakanlık duyurdu! Bin 500 daimi işçi alınacak
28 HAZİRAN 2018 PERŞEMBE 06:31
1
2990
0
AA aa

Bakanlığın internet sitesinde yer alan ilana göre, kamu kurum ve  kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik  hükümleri gereğince daimi işçi alınacak.
 
Adayların 29 Haziran'a kadar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla  başvuru yapmaları gerektiği bildirilen ilanda şahsen veya posta yoluyla yapılacak  başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceği vurgulandı.

İlanın başvuru koşulları arasında, 2016 KPSS sınavına girmiş olma ve  lise mezunları için P94 puan türünden en az 60 puan alma şartı aranıyor.
 
Ayrıca adayların belirtilen diğer şartların dışında Milli Güvenlik  Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen  yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya  iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmaması, terör örgütleriyle eylem birliği  içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkan ve kaynaklarını bu  örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin  propagandasını yapmamış olmaları gerekiyor.
 
Her aday İŞKUR'un internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) yayımlanan  listede bir iş yeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecek.
 
Gerçekleştirilecek sınavdan sonra başarılı olan adaylardan "işe  alınacağı meslek kolunda" istihdamında sakınca bulunmadığına dair SGK tarafından  yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşlarından temin edilecek "çalıştırılacağı  meslek kolunda çalışmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu" istenecek.
 
Başvurularda kişilerin nüfuslarında kayıtlı oldukları "Adres Kayıt  Sistemi"ndeki adresleri dikkate alınacak.
 
İŞKUR'un ilan edeceği nihai listede yer alan adaylar sözlü sınavda  adayların mesleki bilgi ve becerisinin ölçülmesi maksadıyla uygulama yapılacak.
 
Sınavların 100 puan üzerinden değerlendirileceği belirtilen ilanda,  KPSS puanının yüzde 70'i, sözlü ve uygulamalı puanın yüzde 30'u alınmak suretiyle  başarı sırasının belirleneceği kaydedildi.
 
İŞKUR tarafından sınav için seçilen adayların istenilen bilgi ve  belgeleri kontrolü maksadıyla sınava girecekleri iş yerine götürmeleri  istenilirken, sınav tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemlerinin Milli Savunma  Bakanlığının resmi internet sitesinden (www.msb.gov.tr.) ilan edileceği, bu  nedenle adayların başvuru sürecini buradan takip etmeleri istenildi.
 
Milli Savunma Bakanlığının daimi işçi alacağı askeri iş yerleri  arasında Ankara,İstanbul, İzmir, Konya, Eskişehir, Sakarya, Kayseri, Balıkesir,  Niğde, Afyonkarahisar, Çanakkale, Tekirdağ, Hatay, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan  ve Elazığ'daki fabrikalar ile tersaneler bulunuyor.
 
İşçi alımı gerçekleştirilecek meslek kolları arasında ise elektrikçi,  boyacı, marangoz, tornacı, elektronikçi, kalıpçı, kaportacı, kaynakçı, demirci,  tesviyeci, çarkçı, camcı, presçi, döşemeci, hidrolikçi, lastikçi, teknik ressam,  bobinajcı, dökümcü, terzi, aşçı, uçak atış kontrol ve radar bakım ve onarımcısı,  uçak hidrolik fren ve iniş takımları bakım ve onarımcısı, iş makineleri  onarımcısı, tank makinisti, inşaatçı, iskeleci, kaptan ve gemi adamı bulunuyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.08.2026
19:35
Prof. Dr. Bahri Çakabay`ın
Prof. Dr. Bahri Çakabay'ın 'Askı Sütürleri' kitabı çıktı
Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahri Çakabay, ilk romanı Askı Sütürleri ile ameliyathane koridorlarından insan ruhunun derinliklerine uzanan, hafıza, dostluk ve yaşam üzerine kurulu çok katmanlı bir anlatıya imza attı.
04.08.2026
19:34
Tehdit algısı üzerine ameliyattan vazgeçti, şikâyetçi oldu
Tehdit algısı üzerine ameliyattan vazgeçti, şikâyetçi oldu
Bingöl'de yayıncılık yapan Tuncay Özdemir, Bingöl Devlet Hastanesi'nde geçireceği ameliyat öncesinde yaşanan bir diyalog nedeniyle ameliyatı yaptırmaktan vazgeçtiğini belirterek İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu.
04.08.2026
19:33
Apiturizm İçin İş Birliği Masaya Yatırıldı
Apiturizm İçin İş Birliği Masaya Yatırıldı
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, beraberindeki heyetle Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret ederek yürütülen projeler ile Apiturizm Projesi kapsamında hayata geçirilebilecek iş birliklerini değerlendirdi.
04.08.2026
19:33
Bingöl`de Nadir Görülen Bal Porsuğu Ölü Bulundu
Bingöl'de Nadir Görülen Bal Porsuğu Ölü Bulundu
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
04.08.2026
19:31
CHP`li Meclis Üyeleri:
CHP'li Meclis Üyeleri: 'Bingöl'de Yatırımlar Durma Noktasına Geldi'
CHP Bingöl İl Genel Meclis Üyeleri Burhan Becerikli, Akif Açıkyer ve Kemal Adıbelli, kırsal altyapı, ulaşım ve kamu hizmetlerine ilişkin yaptıkları ortak açıklamada, kent genelinde yatırımların yetersiz kaldığını savunarak İl Özel İdaresi'nin araç parkının güçlendirilmesi ve köylere yönelik hizmetlerin hızlandırılması çağrısında bulundu.
04.08.2026
19:30
Kızılay`dan Bingöllülere Kan Bağışı Çağrısı
Kızılay'dan Bingöllülere Kan Bağışı Çağrısı
Türk Kızılay'ın Kan Bağış Tırı, Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde 11 Ağustos'a kadar vatandaşlardan bağış kabul edecek. Yetkililer, azalan kan stoklarının güçlendirilmesi için gönüllü bağışçıların desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın