Bakanlık duyurdu! Bin 500 daimi işçi alınacak
Milli Savunma Bakanlığı, 17 ildeki askeri iş yerlerinde sürekli işçi kadrosunda çalıştırılmak üzere bin 500 daimi işçi alınacağını duyurdu.
28 HAZİRAN 2018 PERŞEMBE 06:31 |
1 |
2698 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Bakanlığın internet sitesinde yer alan ilana göre, kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik hükümleri gereğince daimi işçi alınacak.
Adayların 29 Haziran'a kadar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla başvuru yapmaları gerektiği bildirilen ilanda şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceği vurgulandı.
İlanın başvuru koşulları arasında, 2016 KPSS sınavına girmiş olma ve lise mezunları için P94 puan türünden en az 60 puan alma şartı aranıyor.
Ayrıca adayların belirtilen diğer şartların dışında Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmaması, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmaları gerekiyor.
Her aday İŞKUR'un internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) yayımlanan listede bir iş yeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecek.
Gerçekleştirilecek sınavdan sonra başarılı olan adaylardan "işe alınacağı meslek kolunda" istihdamında sakınca bulunmadığına dair SGK tarafından yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşlarından temin edilecek "çalıştırılacağı meslek kolunda çalışmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu" istenecek.
Başvurularda kişilerin nüfuslarında kayıtlı oldukları "Adres Kayıt Sistemi"ndeki adresleri dikkate alınacak.
İŞKUR'un ilan edeceği nihai listede yer alan adaylar sözlü sınavda adayların mesleki bilgi ve becerisinin ölçülmesi maksadıyla uygulama yapılacak.
Sınavların 100 puan üzerinden değerlendirileceği belirtilen ilanda, KPSS puanının yüzde 70'i, sözlü ve uygulamalı puanın yüzde 30'u alınmak suretiyle başarı sırasının belirleneceği kaydedildi.
İŞKUR tarafından sınav için seçilen adayların istenilen bilgi ve belgeleri kontrolü maksadıyla sınava girecekleri iş yerine götürmeleri istenilirken, sınav tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemlerinin Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden (www.msb.gov.tr.) ilan edileceği, bu nedenle adayların başvuru sürecini buradan takip etmeleri istenildi.
Milli Savunma Bakanlığının daimi işçi alacağı askeri iş yerleri arasında Ankara,İstanbul, İzmir, Konya, Eskişehir, Sakarya, Kayseri, Balıkesir, Niğde, Afyonkarahisar, Çanakkale, Tekirdağ, Hatay, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan ve Elazığ'daki fabrikalar ile tersaneler bulunuyor.
İşçi alımı gerçekleştirilecek meslek kolları arasında ise elektrikçi, boyacı, marangoz, tornacı, elektronikçi, kalıpçı, kaportacı, kaynakçı, demirci, tesviyeci, çarkçı, camcı, presçi, döşemeci, hidrolikçi, lastikçi, teknik ressam, bobinajcı, dökümcü, terzi, aşçı, uçak atış kontrol ve radar bakım ve onarımcısı, uçak hidrolik fren ve iniş takımları bakım ve onarımcısı, iş makineleri onarımcısı, tank makinisti, inşaatçı, iskeleci, kaptan ve gemi adamı bulunuyor.
|
16.03.2026 03:11
 |
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi! |
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı. |
|
16.03.2026 03:10
 |
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ' |
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!' |
|
16.03.2026 03:08
 |
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu |
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti. |
|
16.03.2026 03:06
 |
Karlıova'da kar yeniden bastırdı |
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı. |
|
16.03.2026 03:04
 |
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz' |
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi. |
|
16.03.2026 03:00
 |
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı |
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi. |
|
|