Bakanlık duyurdu! Bin 500 daimi işçi alınacak
Milli Savunma Bakanlığı, 17 ildeki askeri iş yerlerinde sürekli işçi kadrosunda çalıştırılmak üzere bin 500 daimi işçi alınacağını duyurdu.
28 HAZİRAN 2018 PERŞEMBE 06:31 |
1 |
3061 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Bakanlığın internet sitesinde yer alan ilana göre, kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik hükümleri gereğince daimi işçi alınacak.
Adayların 29 Haziran'a kadar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla başvuru yapmaları gerektiği bildirilen ilanda şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceği vurgulandı.
İlanın başvuru koşulları arasında, 2016 KPSS sınavına girmiş olma ve lise mezunları için P94 puan türünden en az 60 puan alma şartı aranıyor.
Ayrıca adayların belirtilen diğer şartların dışında Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmaması, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmaları gerekiyor.
Her aday İŞKUR'un internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) yayımlanan listede bir iş yeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecek.
Gerçekleştirilecek sınavdan sonra başarılı olan adaylardan "işe alınacağı meslek kolunda" istihdamında sakınca bulunmadığına dair SGK tarafından yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşlarından temin edilecek "çalıştırılacağı meslek kolunda çalışmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu" istenecek.
Başvurularda kişilerin nüfuslarında kayıtlı oldukları "Adres Kayıt Sistemi"ndeki adresleri dikkate alınacak.
İŞKUR'un ilan edeceği nihai listede yer alan adaylar sözlü sınavda adayların mesleki bilgi ve becerisinin ölçülmesi maksadıyla uygulama yapılacak.
Sınavların 100 puan üzerinden değerlendirileceği belirtilen ilanda, KPSS puanının yüzde 70'i, sözlü ve uygulamalı puanın yüzde 30'u alınmak suretiyle başarı sırasının belirleneceği kaydedildi.
İŞKUR tarafından sınav için seçilen adayların istenilen bilgi ve belgeleri kontrolü maksadıyla sınava girecekleri iş yerine götürmeleri istenilirken, sınav tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemlerinin Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden (www.msb.gov.tr.) ilan edileceği, bu nedenle adayların başvuru sürecini buradan takip etmeleri istenildi.
Milli Savunma Bakanlığının daimi işçi alacağı askeri iş yerleri arasında Ankara,İstanbul, İzmir, Konya, Eskişehir, Sakarya, Kayseri, Balıkesir, Niğde, Afyonkarahisar, Çanakkale, Tekirdağ, Hatay, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan ve Elazığ'daki fabrikalar ile tersaneler bulunuyor.
İşçi alımı gerçekleştirilecek meslek kolları arasında ise elektrikçi, boyacı, marangoz, tornacı, elektronikçi, kalıpçı, kaportacı, kaynakçı, demirci, tesviyeci, çarkçı, camcı, presçi, döşemeci, hidrolikçi, lastikçi, teknik ressam, bobinajcı, dökümcü, terzi, aşçı, uçak atış kontrol ve radar bakım ve onarımcısı, uçak hidrolik fren ve iniş takımları bakım ve onarımcısı, iş makineleri onarımcısı, tank makinisti, inşaatçı, iskeleci, kaptan ve gemi adamı bulunuyor.
|
11.09.2026 02:34
 |
Bingöl Üniversitesi'nden Balkanlar'a akademik açılım |
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen EAIE 2026 kapsamında farklı ülkelerden üniversite temsilcileriyle bir araya gelerek uluslararası akademik iş birlikleri ve öğrenci hareketliliği üzerine temaslarda bulundu. Görüşmelerin yanı sıra Bingöl Üniversitesi ile Arnavutluk'taki University of New York Tirana arasında ikili iş birliği anlaşması imzalandı. |
|
11.09.2026 02:32
 |
Bingöl'de bağımlılıkla mücadelede yeni adım |
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Yeşilay Danışmanlık Merkezi'ni (YEDAM) ziyaret ederek bağımlılıkla mücadele çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette, il genelindeki kamu kurumlarında bağımlılıktan korunmaya yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarının yaygınlaştırılması konusunda görüş birliğine varıldı. |
|
11.09.2026 02:31
 |
Güvenlik Korucusu Yüksel Demir Son Yolculuğuna Uğurlandı |
Kuzey Irak'ta görevi başında kalp krizi geçiren Bingöllü Güvenlik Korucusu Yüksel Demir, hayatını kaybetti. Şehit Demir'in naaşı Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından dualarla toprağa verildi. |
|
11.09.2026 02:30
 |
Yer Yalova, rakip MKE Ankaragücü |
2. Lig Kırmızı Grup'ta sezonun ikinci haftasında MKE Ankaragücü'nü konuk edecek 12 Bingölspor, kendi sahasında oynama avantajından yine yararlanamayacak. Şehir Stadyumu'nun yıkılmasıyla sahasız kalan yeşil-beyazlı ekip, kritik mücadelede Yalova Atatürk Stadyumu'nun yolunu tutacak. |
|
11.09.2026 02:28
 |
Bingöl'de yüzlerce öğrenciye umut olacak destek: Kırtasiye paketleri hazır |
Umut Kervanı, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler için okul çantasından deftere, boyadan beslenme çantasına kadar temel eğitim malzemelerinden oluşan yardım paketleri hazırladı. Dernek Başkanı Mehmet Refik Gönül, hayırseverlere destek çağrısında bulunarak bir kırtasiye paketinin bedelinin 1.000 TL olduğunu açıkladı. |
|
11.09.2026 02:23
 |
Bingöl'de servis esnafından kritik karar: 'Bu yıl çalışmayacağız' |
S plakalı servis taşımacıları, güzergâh ücretlerinden taşıma ihalelerine, S plaka uygulamasından okul giriş-çıkış saatlerine kadar birçok konuda yaşadıkları sorunların çözülemediğini belirterek öğrenci ve personel taşımacılığını bu yıl yapmama kararı aldıklarını açıkladı. Esnaf, 'Ayrıcalık değil, kuralların herkes için eşit uygulanmasını istiyoruz' dedi. |
|
|