KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Bakanlık duyurdu! Bin 500 daimi işçi alınacak

Milli Savunma Bakanlığı, 17 ildeki askeri iş yerlerinde sürekli işçi kadrosunda çalıştırılmak üzere bin 500 daimi işçi alınacağını duyurdu.

Bakanlık duyurdu! Bin 500 daimi işçi alınacak
28 HAZİRAN 2018 PERŞEMBE 06:31
1
2377
0
AA aa

Bakanlığın internet sitesinde yer alan ilana göre, kamu kurum ve  kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik  hükümleri gereğince daimi işçi alınacak.
 
Adayların 29 Haziran'a kadar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla  başvuru yapmaları gerektiği bildirilen ilanda şahsen veya posta yoluyla yapılacak  başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceği vurgulandı.

İlanın başvuru koşulları arasında, 2016 KPSS sınavına girmiş olma ve  lise mezunları için P94 puan türünden en az 60 puan alma şartı aranıyor.
 
Ayrıca adayların belirtilen diğer şartların dışında Milli Güvenlik  Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen  yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya  iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmaması, terör örgütleriyle eylem birliği  içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkan ve kaynaklarını bu  örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin  propagandasını yapmamış olmaları gerekiyor.
 
Her aday İŞKUR'un internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) yayımlanan  listede bir iş yeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecek.
 
Gerçekleştirilecek sınavdan sonra başarılı olan adaylardan "işe  alınacağı meslek kolunda" istihdamında sakınca bulunmadığına dair SGK tarafından  yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşlarından temin edilecek "çalıştırılacağı  meslek kolunda çalışmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu" istenecek.
 
Başvurularda kişilerin nüfuslarında kayıtlı oldukları "Adres Kayıt  Sistemi"ndeki adresleri dikkate alınacak.
 
İŞKUR'un ilan edeceği nihai listede yer alan adaylar sözlü sınavda  adayların mesleki bilgi ve becerisinin ölçülmesi maksadıyla uygulama yapılacak.
 
Sınavların 100 puan üzerinden değerlendirileceği belirtilen ilanda,  KPSS puanının yüzde 70'i, sözlü ve uygulamalı puanın yüzde 30'u alınmak suretiyle  başarı sırasının belirleneceği kaydedildi.
 
İŞKUR tarafından sınav için seçilen adayların istenilen bilgi ve  belgeleri kontrolü maksadıyla sınava girecekleri iş yerine götürmeleri  istenilirken, sınav tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemlerinin Milli Savunma  Bakanlığının resmi internet sitesinden (www.msb.gov.tr.) ilan edileceği, bu  nedenle adayların başvuru sürecini buradan takip etmeleri istenildi.
 
Milli Savunma Bakanlığının daimi işçi alacağı askeri iş yerleri  arasında Ankara,İstanbul, İzmir, Konya, Eskişehir, Sakarya, Kayseri, Balıkesir,  Niğde, Afyonkarahisar, Çanakkale, Tekirdağ, Hatay, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan  ve Elazığ'daki fabrikalar ile tersaneler bulunuyor.
 
İşçi alımı gerçekleştirilecek meslek kolları arasında ise elektrikçi,  boyacı, marangoz, tornacı, elektronikçi, kalıpçı, kaportacı, kaynakçı, demirci,  tesviyeci, çarkçı, camcı, presçi, döşemeci, hidrolikçi, lastikçi, teknik ressam,  bobinajcı, dökümcü, terzi, aşçı, uçak atış kontrol ve radar bakım ve onarımcısı,  uçak hidrolik fren ve iniş takımları bakım ve onarımcısı, iş makineleri  onarımcısı, tank makinisti, inşaatçı, iskeleci, kaptan ve gemi adamı bulunuyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın