KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C

Bakanlık harekete geçti

Adalet Bakanlığı, Bingöl'deki silahlı saldırının ardından 'gizli tanık' ifadesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan lise öğrencisi Gülsüm Koç için harekete geçti. Bakanlık, basına yansıyan haberler üzerine Koç’un dosyasını mahkemeden istedi.

Bakanlık harekete geçti
27 ŞUBAT 2013 ÇARŞAMBA 06:04
0
2433
0
AA aa

Adalet Bakanlığı, Bingöl'de polis aracısına silahlı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Diyarbakır'da yargılandığı mahkemece ‘gizli tanık' ifadesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan lise öğrencisi 19 yaşındaki Gülsüm Koç'un dosyasını incelemek üzere mahkemeden istedi. Silahlı saldırıya uğrayan polis memurları ifadelerinde saldırıyı gerçekleştiren kişileri görmedikleri ortaya çıktı.

Bingöl'de 2011 yılında polis aracına düzenlenen silahlı saldırı olayına katıldığına ilişkin hakkında gizli tanık ifadesi bulunan lise öğrencisi Gülsüm Koç, Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce ömür boyu ve 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kararın haber olarak yayınlanmasının ardından Adalet Bakanlığı konuyu inceleme altına aldı. Adalet Bakanlığı, Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda Gülsüm Koç ile ilgili dosyanın incelenmek üzere gönderilmesini istedi. Yazı üzerine mahkeme Gülsüm Koç'un dosyasının örneğini Adalet Bakanlığı'na gönderdi. İncelemenin basına yansıyan haberlerden dolayı yapıldığını belirten yetkililer, içeriğine ilişkin bir bilgi vermedi.

SALDIRIYA UĞRAYAN 2 POLİS GÜLSÜM'Ü GÖRMEMİŞ

Bingöl Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Palamut ile Kale Caddesi'nin kesiştiği yerde meydana gelen saldırıda, Bingöl Trafik Şube Müdürlüğü'ne ait 12 A 5437 plakalı araçta bulunan, polis memurları Hasan Hüseyin Korkut ve Reşat Onan'ın da ifadelerinde Gülsüm Koç'u görmediklerini belirttikleri belirtildi.

Saldırıya uğrayan aracı kullanan polis memuru Reşat Onan 25 Ocak 2012 tarihinde Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayla ilgili ifade verdi. Onan, mahkeme huzurunda verdiği ifadesinde olay günü araçla seyir halinde olduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Bizim seyir yönümüze göre sağ tarafımızdan bize doğru ateş açıldı. Biz hızlı bir şekilde geçmeye çalıştıysak da yaklaşık olarak 25-30 tane kalaşnikof silaha ait mermi aracımıza isabet etti. Bu ateş sırasında diğer polis memuru arkadaşım Hasan Hüseyin Korkut bacaklarından yaralandı. Ben yara almadım. Aracı ben kullanıyordum. Arkadaşım ise, hemen yanımda sağ koltukta oturuyordu. Sanırım vatandaşlar tarafından olay merkeze intikal etmiş. Bunun üzerine destek kuvvet geldi. Benim tahminime göre bize açılan ateş 5-10 metre mesafeden açıldı. Dolayısıyla gecenin de karanlık olması nedeniyle bize ateş açan şahısları ben görmedim, arkadaşım da görmemişti. Olay nedeniyle sanıklardan şikayetçiyim, cezalandırılmalarını istiyorum."

YARALANAN POLİS: GÖRMEDİM

Silahlı saldırı olayında aracın sağ tarafında oturan ve ayaklarından yaralanan polis memuru Hasan Hüseyin Korkut ise, 18 Nisan 2012 tarihinde davanın görüldüğü Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelerek duruşmaya katıldı. Polis memuru Hasan Hüseyin Korkut, tutuklu sanık Gülsüm Koç'un da hazır bulunduğu davanın 6'ncı celsesinde müşteki olarak hazır bulundu.

Daha önce Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat ile ifade veren Korkut, olaydan sonra 9 ay hastanede tedavi gördüğünü belirterek: “Bacak bölgemde 30'a yakın civata ve platin mevcuttur. Ayakta duramıyorum. Bana yönelik saldırı eylemini gerçekleştiren sanıklardan şikâyetçiyim. Olayın saat 21.30 sıralarında olması, havanın kararmış olması, saldırının şehir içerisinde aniden yapılmış olması nedeni ile saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini bilemiyorum. Huzurda bulunan sanık veya başkaca bir kimseyi de görme fırsatım olmadı. Silah seslerini duyar duymaz hedef küçültmeye çalıştım. Buna rağmen sol diz kapağımdan, sol kaval kemiğimden ve sağ ayak bileğimden yaralandım." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın