KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Bakanlık harekete geçti! Mavi Balina'ya karşı kritik uyarı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, çocukları Mavi Balina ve benzeri oyunların tehlikelerine karşı korumak için çalıştıklarını belirterek, Oyun kılıfıyla kültürel kodlarımızı ve çocuklarımızın güvenliğini hedef alan, sosyal ağlarda viral olarak yayılan tehlikelere karşı ailelere de büyük görevler düşüyor. ifadesini kullandı.

Bakanlık harekete geçti! Mavi Balina`ya karşı kritik uyarı
29 OCAK 2019 SALI 06:21
0
3142
0
AA aa

Sayan, sosyal medya hesabı Twitter'dan, Mavi Balina oyununa karşı  aileleri uyardı.

Çocukları, Mavi Balina ve benzeri oyunların tehlikelerine karşı  korumak için var güçleriyle çalıştıklarını aktaran Sayan, "Oyun kılıfıyla  kültürel kodlarımızı ve çocuklarımızın güvenliğini hedef alan, sosyal ağlarda  viral olarak yayılan tehlikelere karşı ailelere de büyük görevler düşüyor." dedi.

Sayan, ailelerin bu noktada Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun  (BTK) internet kullanıcıları için bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarının  bulunduğu "guvenliweb.org.tr" adresinden de dijital dünyanın tehlikelerine karşı  bilgi edinebileceklerine dikkati çekerek, ailelerin, öncelikle çocukların  internet ve sosyal paylaşım ağlarında neler yaptığından haberdar olup, onlarla  güçlü bir iletişim kanalı geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Ailelerin, Mavi Balina gibi sözde oyunlara karşı neler yapılması  gerektiğine değinen Sayan, şunları kaydetti:

"Çocuğunuzun internet yaşına uygun sitelere girdiğinden ve etik  olmayan davranışları ya da şiddeti özendiren sitelere erişmediğinden emin olun.  Çocuğunuzun internete erişiminin, aileyle ortaklaşa kullanılan bir bilgisayar  üzerinden olmasını sağlayın. Çocuğunuzun kullandığı bütün elektronik aletlerde  ebeveyn koruma sisteminin açık olduğundan emin olun. Ekrana bakarak geçirdiği  zamanı ve faaliyetlerini gözlemleyin. Çocuğunuzla internet dünyasını birlikte  keşfederek, ona rol model ve rehber olun. Mahremiyet bilinci oluşturun,  çocuklarınıza gerçek hayatta olduğu gibi internette de tanımadığı kişilerle  iletişim kurmaması gerektiği bilincini verin.

İnternette yayılan yeni akımları  takip ederek, http://www.guvenliweb.org.tr/ ve http://guvenlioyna.org.tr/  internet sitelerinden dijital oyunlardaki ve sanal ortamdaki tehlikelerine karşı  bilgi edinin. Çocuğunuzun davranışlarını yakından gözlemleyin. Ruh halinde  değişiklik, iletişimde azalma, çalışma isteksizliği ve ders notlarında düşüş gibi  beklenmedik değişimler konusunda tetikte olun. Eğer çocuğunuzun Mavi Balina  oyununu oynadığını fark ederseniz, elektronik aletlerden uzak kalmasını  sağlayarak uzmanlardan destek alın."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.06.2026
23:10
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
12.06.2026
21:00
Bingöl`e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
Bingöl'e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
2026 yılı KÖYDES ödenekleri açıklandı. Bingöl ve ilçelerine toplam 174 milyon 355 bin 330 TL kaynak ayrılırken, ödeneklerin yüzde 25'inin İl Özel İdaresi ortak alım giderleri için kesileceği bildirildi.
12.06.2026
20:21
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.
12.06.2026
20:19
Açıkbaş`a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Açıkbaş'a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de uzun yıllar sivil toplum alanında aktif rol üstlenen, toplumsal uzlaşıya sunduğu katkılarla tanınan ve geçtiğimiz yıl kanser tedavisi görürken vefat ederek kenti yasa boğan eski Bingöl Kent Konseyi eski başkanı merhum Orhan Açıkbaş, düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.
12.06.2026
19:35
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği`nden Solhan Belediyesi`ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın