KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Bakanlık tugay arazisinin devri için onay verdi

49’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nın başka bir bölgeye taşınmasına ilişkin yürütülen çalışmalarda ilk somut adım atıldı. Gelişmeleri açıklayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı’nın onay verdiğini ve ilk transferin gerçekleştirildiğini belirtti.

Bakanlık tugay arazisinin devri için onay verdi
03 NİSAN 2013 ÇARŞAMBA 08:59
0
4898
3
AA aa

Bingöl-Genç arasının yapılaşmaya ve şehrin önünün açılmasına yönelik Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la yapılan görüşmelerin akabinde Bingöl Valiliği'nin, İl Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü kanalıyla Milli Savunma Bakanlığı'na ilettiği 25.11.2011 tarih ve 3852 sayılı resmi yazısının ardından başlatılan çalışmalara ilişkin somut gelişmeler yaşandı.

Bingöl ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kalkınma Bakanı Yılmaz, yatırımlarla ilgili verdiği bilgilerde önemli noktalara temas etti.

Bu sırada askeri alanın belediyeye devriyle ilgili gelişmeleri paylaşan Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, somut adımların atıldığını söyledi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI ONAYLADI

Bingöl'ün kentleşme alanında önemli gelişmeler sağladığını ancak fiziki ihtiyacın giderek arttığını anımsatan Bakan Yılmaz: “Kentsel anlamda da çalışmalar yapılıyor. Bingöl giderek gelişiyor. Ekinyolu, Mirzan Kurudere ve ova köylerini katarsanız nüfus daha da artıyor. Genç ilçemiz Bingöl'e 20 kilometre. Büyük şehirlere bakıldığında bir mahalle mesafesinde. Bingöl merkezde kalan Tugayı aşarak gelişiyor. Şimdilik Tugay'ın bir kısım arazisini aldık. Geçenlerde sağ olsun Milli Savunma Bakanımız onayladı, Belediyenin karşısında bulunan mahalle içinde kalan bir kısım araziyi ilk defa transfer etmiş olduk. Çalışmalar devam ediyor, inşallah burası belediyeye devredilerek transferi tamamlanmış olacak” dedi.

Bu alanın Bingöl Belediyesi'ne devredileceğini, kalan kısımların devriyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini aktaran Bakan Yılmaz, en büyük hedeflerinin Bingöl-Genç arasını açmak olduğunu sözlerine ekledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
serdar yılmaz (@Misafir_12931)
03 Nisan 2013 Çarşamba 14:55
peki ben bir sual sorayım açıldıda ne olacak oradaki verimli tarım arazilerini imara açacaklar ya sonrası bunların hiçmi torunlarını düşünme yapısı yok biz yiyip içiyoruz ya evlatlarımız ekecek arazi yerine bina mı miras bırakacaz allahtan korkun
hüseyin (@Misafir_12927)
03 Nisan 2013 Çarşamba 12:25
Allah bu işin gelişmesinde emeği geçen herkesten razı olsun. Sorunlar bir bir ortadan kalkıyor burda iş bingöl halkına düşüyor sabırlı ve ne istediğini bilen bir tavır sergilemeli herkes.. aman ha kimsenin tahriklerine kapılmayalım!!!
ben beni (@Misafir_12923)
03 Nisan 2013 Çarşamba 11:16
açın işte böyle şehirin önünü ya... sanki yer yokmuş ya yanyana binalar dikmiş millet.
01.07.2025
14:59
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ildeki müdürlüklere 'acil' ibareli bir yazı gönderdi. Şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle, ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.
01.07.2025
13:10
Bingöl Basın Konseyi`nden karikatür tepkisi!
Bingöl Basın Konseyi'nden karikatür tepkisi!
Açıklamada; 'İnançlara hakaret eden, toplumsal barışı zedeleyen ve vicdanları yaralayan bu tarz yayınları en güçlü şekilde kınıyor, hem hukuki hem ahlaki sorumluluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz' vurgusunun altı çizildi.
01.07.2025
11:28
Bingöl`de aranan suç makinesi yakalandı
Bingöl'de aranan suç makinesi yakalandı
Polislerin şok baskınıyla çembere alınan şahıs kıskıvrak yalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01.07.2025
11:18
Türkiye yanarken Bingöl`de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye yanarken Bingöl'de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye'nin birçok ili sıcaktan kavrulurken 1940 rakımlı Karlıova'da kış yeniden geldi. Soğuklar nedeniyle ilçedeki kahvehaneler sobaları tekrar kurup yakmaya başladı.
01.07.2025
11:08
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen 2 kişi yakalandı.
01.07.2025
11:02
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 5 bin 990 kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın