KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Temmuz 2026 Cuma
°C

Bakım altına alındılar

Karlıova ilçesinde donmak üzere olan eşek ve yavrusu hayırsever bir vatandaş tarafında kurtarılarak belediye ekiplerine teslim edildi.

Bakım altına alındılar
21 ARALIK 2018 CUMA 20:01
2
2593
1
AA aa

Karlıova ilçesinde donmak üzere olan eşek ve yavrusu hayırsever bir vatandaş tarafında kurtarılarak belediye ekiplerine teslim edildi.

Karlıova ilçesinde yaklaşık bir ay önce hamile olan bir eşek, yoğun kar yağışıyla birlikte kaderine terk edildi. Hayırsever bir vatandaş tarafında yorgun ve bitkin halde bulunan hayvan son anda donmaktan kurtarılarak, bir ahırda korumaya alındı. Daha sonra hayvanın doğum yapmasından bir ay sonra belediye ekiplerine haber verildi.

Ekipleri bulundukları yerde aldıkları eşek ve yavrusunu belediyeye ait hayvan barınağına götürdü. Veteriner hekimi tarafında yapılan kontroller sonrası hayvan için yer temin edildi. Hayvanın üşümemesi için elektrikli soba yakan ekipler daha sonra kendisine yaz ayına kadar yetecek saman aldı.

Donmak üzereyken kurtardığı hayvanı kendi ahırına götüren Bülent Bingöl, “Kar yağışıyla birlikte hamile olup bitkin halde bulduğum bu hayvanı kendi ahırıma aldım.  Kendisine gereken tüm önlemleri almama rağmen yavrusunun kaybolduğunu gördük, yaptığımız arama sonucu eşeğin sıpası mahalle çocukları tarafında üç kilometre uzaklıkta olan Kale mahallesine götürdüğünü öğrendik ve gidip oradan alarak tekrar annesine kavuşturduk. Belediye ekiplerine haber verdik,  sağ olsunlar ekipler gelip barınma yerine götürdüler” dedi.

Belediye ekiplerinden Turan Eroğlu yaptığı açıklamada, “Sonbahar ayında ilçemizde göç eden göçebeler, yaz aylarında kullandıkları bu hayvanlara ot ve saman vermemek için sonbaharda burada terk ediyorlar. Çoğu hayvan soğuktan donarken, bazı hayvanlar kurtlara yem oluyor. Bizde başıboş hayvan gördüğümüzde sahipleniyoruz. Bu eşek donmak üzereyken hayırsever bir vatandaşımız tarafında kurtarıldı ve daha sonra doğum yaptı. Belediye ye haber vermesiyle eşeğin ve yavrusunun geren kontrollerini yaptık, bazı yerlerde yaralar oluşması nedeniyle tedavisini yaptık. Şimdi de barınma yeri hazırladık ve yaz ayına kadar bu hayvana ve yavrusuna bakacağız. Kendisine yetecek kadar ot aldık ve sıcak bir yuvası var artık” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35502)
22 Aralık 2018 Cumartesi 12:20
Bu vatandaşatan Allah razı olsun.Allah o mahlukatlar hatırına rahmet ve merhametini versin.
30.07.2026
19:39
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
Bingöl'de bir iş yerinden çalınan 234 paket sigarayla yakalanan şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
30.07.2026
19:26
Gündoğdu Kavşağı`nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Gündoğdu Kavşağı'nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl merkez Gündoğdu Kavşağı'nda minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
30.07.2026
19:08
3. Kısım Sanayi Sitesi`nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
3. Kısım Sanayi Sitesi'nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
501 iş yerinden oluşan ve bunlardan 200'ünün faaliyete başladığı 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde, geçen yıl 3 bin 600 metrelik sıcak asfalt tamamlanırken, bu yıl kalan 11 kilometrelik yol ağının bitirilmesi hedefleniyor.
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın