KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Bakım altına alındılar

Karlıova ilçesinde donmak üzere olan eşek ve yavrusu hayırsever bir vatandaş tarafında kurtarılarak belediye ekiplerine teslim edildi.

Bakım altına alındılar
21 ARALIK 2018 CUMA 20:01
2
2509
1
AA aa

Karlıova ilçesinde donmak üzere olan eşek ve yavrusu hayırsever bir vatandaş tarafında kurtarılarak belediye ekiplerine teslim edildi.

Karlıova ilçesinde yaklaşık bir ay önce hamile olan bir eşek, yoğun kar yağışıyla birlikte kaderine terk edildi. Hayırsever bir vatandaş tarafında yorgun ve bitkin halde bulunan hayvan son anda donmaktan kurtarılarak, bir ahırda korumaya alındı. Daha sonra hayvanın doğum yapmasından bir ay sonra belediye ekiplerine haber verildi.

Ekipleri bulundukları yerde aldıkları eşek ve yavrusunu belediyeye ait hayvan barınağına götürdü. Veteriner hekimi tarafında yapılan kontroller sonrası hayvan için yer temin edildi. Hayvanın üşümemesi için elektrikli soba yakan ekipler daha sonra kendisine yaz ayına kadar yetecek saman aldı.

Donmak üzereyken kurtardığı hayvanı kendi ahırına götüren Bülent Bingöl, “Kar yağışıyla birlikte hamile olup bitkin halde bulduğum bu hayvanı kendi ahırıma aldım.  Kendisine gereken tüm önlemleri almama rağmen yavrusunun kaybolduğunu gördük, yaptığımız arama sonucu eşeğin sıpası mahalle çocukları tarafında üç kilometre uzaklıkta olan Kale mahallesine götürdüğünü öğrendik ve gidip oradan alarak tekrar annesine kavuşturduk. Belediye ekiplerine haber verdik,  sağ olsunlar ekipler gelip barınma yerine götürdüler” dedi.

Belediye ekiplerinden Turan Eroğlu yaptığı açıklamada, “Sonbahar ayında ilçemizde göç eden göçebeler, yaz aylarında kullandıkları bu hayvanlara ot ve saman vermemek için sonbaharda burada terk ediyorlar. Çoğu hayvan soğuktan donarken, bazı hayvanlar kurtlara yem oluyor. Bizde başıboş hayvan gördüğümüzde sahipleniyoruz. Bu eşek donmak üzereyken hayırsever bir vatandaşımız tarafında kurtarıldı ve daha sonra doğum yaptı. Belediye ye haber vermesiyle eşeğin ve yavrusunun geren kontrollerini yaptık, bazı yerlerde yaralar oluşması nedeniyle tedavisini yaptık. Şimdi de barınma yeri hazırladık ve yaz ayına kadar bu hayvana ve yavrusuna bakacağız. Kendisine yetecek kadar ot aldık ve sıcak bir yuvası var artık” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35502)
22 Aralık 2018 Cumartesi 12:20
Bu vatandaşatan Allah razı olsun.Allah o mahlukatlar hatırına rahmet ve merhametini versin.
02.06.2026
23:39
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi`ne Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi'ne Ev Sahipliği Yapacak
Türkiye'nin dört bir yanından muhtarlar Bingöl'de buluşacak. İçişleri Bakanlığı himayelerinde düzenlenecek Muhtarlar Zirvesi ve Bahar Şenliği'nde yerel yönetimlerin sorunları, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik vizyon masaya yatırılacak. Programda ayrıca sevilen sanatçılar Celal Karatüre ve Yakup Koçak sahne alarak konser verecek.
02.06.2026
23:08
Bingöl`de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Bingöl'de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanan 'Bingöl CBS Tabanlı Bina Ölçekli Risk Envanteri Projesi' ile kentteki yapı stokunun mevcut durumu bilimsel verilerle ortaya konulacak. Proje kapsamında belirlenen mahallelerdeki binaların özellikleri tek tek kayıt altına alınarak deprem riskine karşı kırılganlık düzeyleri analiz edilecek.
02.06.2026
14:16
12Bingölspor`da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
12Bingölspor'da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselen 12Bingölspor'da kongre kararı alınırken, kulübün geleceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. Aşağı Çarşı Sahası ve yeni şehir stadyumu için proje ve ihale süreçleri devam ederken, camia verilen destek ve tesisleşme sözlerinin hayata geçirilmesini bekliyor.
02.06.2026
13:25
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Bingöl'ün tek SMA Tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destekler büyüyerek devam ediyor. Kermesler, yardım organizasyonları ve bağış kampanyalarının yanı sıra kent esnafı da Efrayim bebeğin yaşam mücadelesine katkı sunmak için seferber oluyor.
02.06.2026
12:46
Emiroğlu;
Emiroğlu; 'Bu kadar imkâna rağmen sorunlar çözülmüyor'
Kurban Bayramı boyunca Bingöl merkez, ilçe ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, kentteki hizmetlerde yaşanan aksaklıklara, istihdam süreçlerindeki liyakat tartışmalarına ve kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Emiroğlu, 'Bu kadar iktidar gücüne ve desteğine rağmen temel hizmetlerde ciddi aksamalar olduğu görülüyor' dedi.
02.06.2026
12:26
Miras satışlarında yeni dönem: Aile dışına satış zorlaşacak
Miras satışlarında yeni dönem: Aile dışına satış zorlaşacak
Miras kalan ev, arsa ve tarlaların satışında önemli değişiklikler yolda. Adalet Bakanlığının hazırlıklarını sürdürdüğü 12. Yargı Paketi kapsamında, ortaklığın giderilmesi davalarında uygulanacak yeni sistemle birlikte aile mülkiyetinin korunması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın