KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Şubat 2026 Cuma
°C

Bakım altına alındılar

Karlıova ilçesinde donmak üzere olan eşek ve yavrusu hayırsever bir vatandaş tarafında kurtarılarak belediye ekiplerine teslim edildi.

Bakım altına alındılar
21 ARALIK 2018 CUMA 20:01
2
2369
1
AA aa

Karlıova ilçesinde donmak üzere olan eşek ve yavrusu hayırsever bir vatandaş tarafında kurtarılarak belediye ekiplerine teslim edildi.

Karlıova ilçesinde yaklaşık bir ay önce hamile olan bir eşek, yoğun kar yağışıyla birlikte kaderine terk edildi. Hayırsever bir vatandaş tarafında yorgun ve bitkin halde bulunan hayvan son anda donmaktan kurtarılarak, bir ahırda korumaya alındı. Daha sonra hayvanın doğum yapmasından bir ay sonra belediye ekiplerine haber verildi.

Ekipleri bulundukları yerde aldıkları eşek ve yavrusunu belediyeye ait hayvan barınağına götürdü. Veteriner hekimi tarafında yapılan kontroller sonrası hayvan için yer temin edildi. Hayvanın üşümemesi için elektrikli soba yakan ekipler daha sonra kendisine yaz ayına kadar yetecek saman aldı.

Donmak üzereyken kurtardığı hayvanı kendi ahırına götüren Bülent Bingöl, “Kar yağışıyla birlikte hamile olup bitkin halde bulduğum bu hayvanı kendi ahırıma aldım.  Kendisine gereken tüm önlemleri almama rağmen yavrusunun kaybolduğunu gördük, yaptığımız arama sonucu eşeğin sıpası mahalle çocukları tarafında üç kilometre uzaklıkta olan Kale mahallesine götürdüğünü öğrendik ve gidip oradan alarak tekrar annesine kavuşturduk. Belediye ekiplerine haber verdik,  sağ olsunlar ekipler gelip barınma yerine götürdüler” dedi.

Belediye ekiplerinden Turan Eroğlu yaptığı açıklamada, “Sonbahar ayında ilçemizde göç eden göçebeler, yaz aylarında kullandıkları bu hayvanlara ot ve saman vermemek için sonbaharda burada terk ediyorlar. Çoğu hayvan soğuktan donarken, bazı hayvanlar kurtlara yem oluyor. Bizde başıboş hayvan gördüğümüzde sahipleniyoruz. Bu eşek donmak üzereyken hayırsever bir vatandaşımız tarafında kurtarıldı ve daha sonra doğum yaptı. Belediye ye haber vermesiyle eşeğin ve yavrusunun geren kontrollerini yaptık, bazı yerlerde yaralar oluşması nedeniyle tedavisini yaptık. Şimdi de barınma yeri hazırladık ve yaz ayına kadar bu hayvana ve yavrusuna bakacağız. Kendisine yetecek kadar ot aldık ve sıcak bir yuvası var artık” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35502)
22 Aralık 2018 Cumartesi 12:20
Bu vatandaşatan Allah razı olsun.Allah o mahlukatlar hatırına rahmet ve merhametini versin.
27.02.2026
03:36
Bingöl Şehir Stadyumu`nda İhale Takvimi Netleşti
Bingöl Şehir Stadyumu'nda İhale Takvimi Netleşti
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Şehir Stadyumu projesinde zemin etüdü ve proje ihalelerinin mart ayında gerçekleştirileceğini açıkladı.
27.02.2026
03:35
Bingöl`ün Sağlık Kadrosuna 33 Yeni Hekim Atanacak
Bingöl'ün Sağlık Kadrosuna 33 Yeni Hekim Atanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 127. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık kuruluşlarına toplam 33 hekim atanacak.
27.02.2026
03:34
B.Ü.`de
B.Ü.'de 'Üretim Yılı' Kapsamında Doğal ve İnovatif Ürün Sunumu
Bingöl Üniversitesi'nde 2026 yılının 'Üretim Yılı' ilan edilmesi kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde geliştirilen doğal ve yenilikçi ürünler, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e tanıtıldı. Çelik, bu tür yenilikçi ve yüksek katma değerli projelerin üniversitenin Ar-Ge kapasitesini güçlendirdiğini dile getirdi.
27.02.2026
03:33
Üniversitelerde Öğrenci Affı Düzenlemesi Yolda
Üniversitelerde Öğrenci Affı Düzenlemesi Yolda
AK Parti Meclis Grubu'nun hazırladığı kanun teklifiyle, 1 Temmuz 2022'den sonra üniversite ile ilişiği kesilen öğrencilerin yeniden eğitime dönmesinin önü açılıyor. Kimleri kapsayacak? İşte detaylar…
27.02.2026
03:32
İmalat Sanayine 100 Milyar TL Destek Paketi
İmalat Sanayine 100 Milyar TL Destek Paketi
İmalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ ve büyük işletmelere yönelik 100 milyar TL büyüklüğündeki finansman ve istihdamı koruma programı başlatıldı. Program kapsamında başvurular 2 Mart 2026 itibarıyla çevrim içi alınacak.
27.02.2026
03:31
Bingöl`de 5 İlçede Eğitime Kar Engeli
Bingöl'de 5 İlçede Eğitime Kar Engeli
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Bingöl'de 5 ilçede tüm okullarda, il merkezinde ise taşımalı eğitimde 1 gün süreyle eğitime ara verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın