KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Bakır: insan sağlığı önemsenmiyor!

Oğuldere Köyü Muhtarı Bakır, köylerindeki kuduz vakasının ardından yaşanan ilgisizliğin kabul edilemez olduğunu söyledi ve başlatılan karantinanın formalite olduğunu savunarak ilgilileri duyarlı olmaya davet etti.

Bakır: insan sağlığı önemsenmiyor!
28 HAZİRAN 2013 CUMA 06:55
0
2514
1
AA aa

Sancak Beldesi'ne bağlı Oğuldere Köyü'ne bağlı bir mezrada yaşanan kudur vakasının ardından yaşananlar tepkiyle karşılandı. Vaka sonrası gerekli tedbirlerin alınmamasına sitem eden Oğuldere Köyü Muhtarı Eser Bakır, 6 aylık karantinanın da formaliteden ibaret olduğunu savundu.

Alınan bilgiye göre; Bingöl merkez Sancak Beldesi Oğuldere Köyü Kilisek Mezrası'nda 20 Haziran 2013 günü saldırgan bir köpeğin şüpheli davranışları üzerine haberdar edilen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Kilisek Mezrası'na giderek köpeği etkisiz hale getirdiler.

Köpekten alınan numuneler, Elazığ'a gönderildi. Pazartesi gelen sonuçlara göre köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı.

“TEDBİR YOK, KARANTİNA VAR!”

Vakaya ilişkin görüşlerini aktaran Oğuldere Köyü Muhtarı Eser Bakır, kuduz köpek tarafından 9 tane yavru köpek, 3 tane de büyük köpeğin ısırıldığının belirlendiğini söyledi.

Mezraya giden personellerin, bu köpekleri uyuşturucu iğneyle telef etmeleri gerektiğini aktaran Bakır: “Ama ne yazık ki, gönderilen uyuşturucu iğnelerin zamanı geçmiş olup, köpeklere hiçbir tesir yapmamıştır. Bu yüzden personeller, köpekleri iğneyle öldürmek zorunda kalmıştır. Şuanda bir muhtar olarak, gelen personellerden şikâyetçi değilim. Fakat kurum olarak insan sağlığını önemsemesi gereken bir kurum olan Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile Hekimliği ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bu konuda pasif kalmıştır. Bana verilen raporun altına, 2 tane daha şüpheli köpeğin hayatta olduğu, bu köpeklerin her an bir insanı veya hayvanı ısırabileceği notunu düştüm. Bu köpeklerin salyaları ve kanları köy içerisinde daha da belirgin bir şekilde durmaktadır. Herhangi bir insanın veya hayvanın bu salya veya kana teması halinde istenmedik hayati tehlikeler oluşabilir. Bu konuda muhtar olarak, ilgili kurumların insan sağlığına önem vermedikleri bütün köy sakinleri tarafından bilinmektedir. Hiçbir öneyici tedbir almadan, sadece 6 aylık bir karantina yazısı asmak, bana göre tamamen formaliteden ibarettir. Bu iş 2 tane personelle çözülecek bir konu da değildir. İlgili kurumların gerekli hassasiyeti göstermesini ve insan sağlığına daha fazla özen göstermesini itina ile istiyoruz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ismail (@Misafir_14202)
28 Haziran 2013 Cuma 21:41
İnsanlık dersi veriyor bu bilinçli muhtar.Sağlık müdürlüğü ne iş yapar .Ve yıl 2013. Takdirlerinize sunulur
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın