KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Balık yasağı 1 temmuz'da sona erecek

1 Nisan 2010 tarihinde başlayan balık yasağının 1 Temmuz 2010 tarihinde
son bulacağı bildirildi.

Balık yasağı 1 temmuz`da sona erecek
17 NİSAN 2010 CUMARTESİ 01:45
0
1765
0
AA aa
Tarım İl Müdürü Namet Sevinç, balık avcılığının yasaklandığı ve yasağın 1 Temmuz 2010 tarihinde son bulacağını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım İl Müdürü Sevinç, balık avcılığının yasaklanmasıyla ilgili şu noktalara dikkat çekti:

“Su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, su ürünleri üretimini artırmak,  su kaynaklarımızdaki su ürünleri kalite ve stoklarını korumak, ekonomik türleri geliştirmek, suların kirlenmesini önlemek ve su ürünlerinin plan ve hedeflerine uygun gelişmesini sağlamak amacıyla 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 23 üncü ve buna ait yönetmeliğin 14. ve 16. maddeleri gereğince deniz ve iç sularda Ticari ve Sportif Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen, 2008–2012 av dönemlerini kapsayan 2/1 ve 2/2 Numaralı Tebliğler Bakanlığımızca hazırlanarak 05 Kasım 2008 tarih ve 27045 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Buna göre Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/1 Numaralı Tebliğin 33. maddesi gereği; İlimiz sınırları dâhilindeki doğal göl, baraj gölü, akarsu, dere gibi her türlü su kaynaklarımızda 1 Nisan 2010 – 1 Temmuz 2010 tarihleri arasında sazangillerin avlanması yasaklanmıştır. Ve aynı tebliğin 32. maddesi gereği Cilli, Korlu (Roste), Birim göllerinde avlanma tamamen yasaklanmıştır. Ayrıca aynı tebliğin 44.maddesinin ikinci ve üçüncü fıkrası gereğince Dereler, Çaylar, Göletler ve Akarsularda Ticari Amaçlı avcılık yapılması yasaktır. Sportif (Amatör) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Tebliğin 22.maddesi gereği Gayt ve Göynük çaylarında avlanma tamamen yasaktır.”

Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın