KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2025 Cuma
°C

Balıklar Yumurta Bırakmak İçin Ledız Çayına Çıkamıyor

Her yıl Murat Nehrinden Lediz Çayına yumurta bırakmak için çıkan balıklar, bu yıl Ledız Çayında aşınmadan oluşan yükseklikten dolayı yumurtlamaya çıkamıyor. Vatandaşlar DSİ'den sorunu gidermesini talep etti.

Balıklar Yumurta Bırakmak İçin Ledız Çayına Çıkamıyor
23 NİSAN 2023 PAZAR 15:02
3
2374
1
AA aa

Murat Nehrindeki balık popülasyonunun tehlike altında olduğunu belirten vatandaşlar, soruna müdahale için DSİ'yi göreve çağırdı.

Ledız Çayının balıkların yumurtlama alanlarından en önemlisi olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Bir kaç yıl önce Ledız Çayında DSİ tarafından taşkın koruma çalışması yapıldı. O zaman yine benzer durum oluştu. Yüklenici firmaya rica ettik, sağolsunlar o zaman sorunu giderdiler. Balıkların yumurtlaması için geçiş yolu yaptılar. Ledız Çayında bu yıl oluşan yağışlardan dolayı yükselen debi, yine aynı bölgeyi aşındırdı. Yaklaşık üç metrelik bir yükseklik oluştu. Şu anda yumurtlama mevsimi başladı. Murat Nehrinden Ledız Çayına yumurtlamak için çıkmak isteyen balıklar oluşan bu yükseklikten çıkamıyor. Bu durum balık üremesi için büyük bir engel. Ledız havzası ve Murat Nehrindeki ekolojik düzenin bozulmaması ve balıkların yumurtlama bölgelerine ulaşması için DSİ tarafından balıklar için bir geçiş yolu vermesini istiyoruz" dediler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101692)
23 Nisan 2023 Pazar 21:53
Lediz Çayı nerededir acaba
17.10.2025
12:49
Bingöl Deprem Master Planı Çalıştayı sona erdi
Bingöl Deprem Master Planı Çalıştayı sona erdi
Çalıştayla, Bingöl'ün depreme hazırlık sürecine bilimsel ve katılımcı bir bakış kazandırıldığı, ortak akılla şekillenen bu sürecin, Bingöl'ün geleceğini güvence altına alacak önemli bir adım olduğu vurgulandı.
16.10.2025
14:16
Cevdet Yılmaz 2026 bütçesini, enflasyon, işsizlik ve büyüme tahminini açıkladı
Cevdet Yılmaz 2026 bütçesini, enflasyon, işsizlik ve büyüme tahminini açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Bağlama Töreni'nde açıklamalarda bulundu. '2026 yıl sonu enflasyon hedefimiz yüzde 16' diyen Yılmaz, yüzde 3.3 büyümeyi öngördüklerini söyledi.
16.10.2025
14:08
Sigaraya zam mı geldi? En ucuz sigara kaç TL oldu?
Sigaraya zam mı geldi? En ucuz sigara kaç TL oldu?
Tütün ürünlerine bir zam daha geldi. 16 Ekim 2025 itibarıyla sigara fiyatlarına ortalama 5 TL zam yapıldı. Ayrıca Resmi Gazete'de yayımlanan son düzenleme tütün bağımlılığıyla ilgili oldu. Yeni yayınlanan yönetmelikle birlikte Aile Sağlığı Merkezlerinde 'Sigara Bırakma Polikliniği' açılabilecek.
15.10.2025
20:11
Bakanlık, hız sınırı aşımında yüzde 10 toleransının kalkacağını yalanladı!
Bakanlık, hız sınırı aşımında yüzde 10 toleransının kalkacağını yalanladı!
Yeni karayolları trafik kanunuyla hız sınırı aşımında uygulanan yüzde 10 toleransın kaldırılacağı söyleniyordu. İçişleri Bakanlığı gündem yaratan iddiaya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasına göre yüzde 10 tolerans kalkmayacak.
15.10.2025
19:47
Bingöl`de ruhsatsız silah ve tüfekler ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ve tüfekler ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada ruhsatsız silah ve tüfekler ele geçirildi. Toplam 3 şahıs hakkında ise adli işlemelere başlandığı aktarıldı.
15.10.2025
19:20
Arıkan:
Arıkan: 'Depreme hazır bir Bingöl oluşturacağız'
Deprem Master Planı Çalıştayı'nda konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'İlk Deprem Master Planı'nı hazırlayan illerden biri olacağız ve bu plan kapsamında şehrimizi depreme hazırlayacağız. Hep birlikte depreme hazır bir Bingöl oluşturacağız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın