KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Balkanlıoğlu'na brifing

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Tarım Müdürlüğünü ziyaret ederek, kurum yetkilileriyle yaptığı toplantıda çalışmalar hakkında brifing aldı.

Balkanlıoğlu`na brifing
16 EKİM 2010 CUMARTESİ 09:28
0
2765
1
AA aa

İl Tarım Müdürü Vekili Nurettin Kıyas, verdiği brifingde, Bingöl İl Tarım Müdürlüğü'nün görev, yetki ve sorumlulukları, desteklemeler, mera çalışmaları, DAP yatırım projesi, zirai mücadele, hayvan küpeleme ve aşılama, demostrasyonlar, çiftçi toplantıları, gıda kontrol ve denetimleri, kırsal alanda sosyal destek projesi, KKYDP, % 50 destekli makine ekipman dağıtımı, il özel idaresi genel sekterliğince desteklenen projeler ve 2010 yılı sonbahar ve 2011 yılı hedefleri hakkında bilgi verdi.

Brifing sonrası Bingöl'ün sanayi ile gelişmeyeceğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu aksine Bingöl'ün meyvecilik potansiyelinin çok fazla olduğunu söyledi.

Eskiden devletin kar gözetmeksizin ve o bölgeye katkı sunması için bir fabrika temeli attığını hatırlatan Vali Balkanlıoğlu: “Atılan temeller 3–4 yılda olsa yapılır ve bin kişi yerine 3 bin veya 4 bin kişi çalıştırılır ve bir istihdam kapısı olarak görülürdü. Artık devlet fabrika yapmıyor, Bingöl sanayi için dezavantajlı görünüyor. Bingöl'ün bozulmamış bir doğası var, organik tarım için çok önemli. Meyveciliğe uygun, vatandaşlar yeşillik olsun veya evinin ihtiyacı kadar meyve ağacı ekmiş ve çok güzel verim alınıyor. Şaban Köyü'nde bize bir elma ikram ettiler, yaklaşık 600 gram geliyordu. Bingöl'de çok güzel meyveler var. Bingöl meyvecilikle kalkınabilir, her çeşit meyve burada oluyor” dedi.

Muş Malazgirt'te 1990 yılında kaymakamlık görevi yaptığı esnada Bingöl'den geçtiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, geçiş güzergâhında eskiden ağaçların çok olduğunu ve bunların kesildiğini söyledi.

Yol boyunca büyük meşe ağaçlarının olduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu: “Şimdilerde bakıyorum hepsinin yerinde yeller esiyor, maalesef kesilen meşe ağaçlarının yerinde sadece çalı kalmış. Bu meşe ağaçlarına hayvancılık zarar vermemiş, daha çok kesimler zarar vermiştir” diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, Bingöl'de küçükbaş hayvancılık, besi hayvancılığı ve tavukçuluğun yapılabileceğinin altını çizdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
akif korkmaz (@Misafir_87)
17 Ekim 2010 Pazar 12:08
kavurma yokmuydu toplantıda acaba !!!! bu adam boğaz için çalışan biri.. 600 nufuslu köyün menfaaleini bile boğazına değişen yalaka ve düzenaz biri.. ama çobantaşı köyü boğazından getircek o yediklerini ekle sen !!!
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın