29 Mart seçimlerinde Bingöl merkez ve ilçelerden seçilen İl Genel Meclis Üyeleri Abdulkadir Aydın, Nurettin Bozoba, Bahattin Ketboğa, Selhattin Koç ve Mahmut Bürlükara Genç İlçesinden Yaşar Demir, Arif Ant iç ve Mehmet Zoroğlan Solhan İlçesinden Yahya Çeliker, Cafer Caneri ve Mehmet Özmen, Karlıova İlçesinden Mehmet Avlı, Edip Demiralp ve Ahmet Uyanık, Kiğı İlçesindenAbuzer Soydemir ve Sabri Akçan, Yayladere İlçesinden Sabri Bozoba ve Mehmet Ercan, Yedisu İlçesinden M. Hakkı Yolrdaş ve Hacı Çağlı, Adaklı İlçesinden Vehbu Güzelsoy ve M. Sait Yazıcı Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ettiler. Balkanlıoğlu, yeni seçilen İl Genel Meclis üyelerini kutlayarak yeni görevlerinde başarılar diledi.
İl Özel İdaresinin halka önemli hizmetler sunan bir kurum olduğunu hatırlatan Balkanlıoğlu: “Bu kurum bünyesinde halka hizmet etmek onurlu bir görevdir. Yeni seçilen il encümenlerini kutluyorum. Bizimle birlikte bundan sonra yararlı işlere imza atacağımıza eminim. İl Özel İdaresi bünyesine katılan Köy Hizmetleri ile birlikte verimli çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar bundan böyle artarak devam edecektir. Seçilen il encümenleri hangi partiden olursa olsun fark etmez. Halk sizi hizmet için seçmiş, sizlerde bundan böyle devletin memuru olarak görev yapacaksınız. Hepimizin gayesi halka hizmet olduğundan dolayı birlik beraberlik içerisinde çalışmamız gerekmektedir” dedi.
İl encümenlerinin ilk toplantısında alınan kararlar hakkında bilgi veren İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demir, birlik beraberlik içerisinde çalışarak halka en iyi hizmetleri sunma gayreti içerisinde olacaklarının mesajını da verdi.
Yapılan konuşmaların ardından İl Encümenleri kendilerini teker teker tanıttılar. Bazı İl Encümenleri, misafirhanenin yeniden tanzim edilmesini ve gerekli malzemenin temin edilmesini Vali Balkanlıoğlu'ndan talep ettiler.
Misafirhaneye lazım olan malzemenin alınması için İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Işık'a talimat veren Balkanlıoğlu, yeni yapılacak olan İl Özel İdaresi binası hakkında da İl Genel Meclis üyeleriyle bilgi alışverişinde bulundu.
Bingöl Kent Haber