KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Baluken: ap'nin kararını destekliyoruz

Avrupa Parlamentosu’nun Gezi Parkı direnişi hakkında kabul ettiği metne destek veren BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken: “Acilen toplumdan gelen basınç temelinde yasakçı zihniyet sonlandırılmalı, hükümet demokrasi ve özgürlük reformu açıklamalıdır” dedi.

Baluken: ap`nin kararını destekliyoruz
15 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ 09:36
0
1292
1
AA aa

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili Baluken, Avrupa Parlamentosu'nun kabul ettiği Gezi Parkı direnişi metni hakkında açıklama yaptı.

Baluken: “Türkiye, gerek sivil siyaset açısından gerekse de demokratikleşme ve barış süreci bağlamında siyasi tarihinin en kritik dönemeçlerinden birinden geçmektedir. Başta Suriye olmak üzere hem Ortadoğu politikalarındaki isabetsiz ve stratejik hatalar barındıran yaklaşımları nedeniyle hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli dış politika gündemi olan Avrupa Birliği'ne üyelik sürecindeki süreklileşen kriz nedeniyle, AKP Hükümeti kendisiyle birlikte tüm ülkeyi derinleşen bir çözümsüzlüğe ve politik istikrarsızlığa sürüklemektedir” dedi.

“Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinde yaşanan duraklamanın ve zaman zaman açığa çıkan gerilimin, Gezi Parkı direnişi gibi iç siyasi krizlerle birlikte görünür olmasını son derece anlamlı buluyoruz” diyen Baluken: “Çünkü devlet ile sivil toplum arasındaki ilişkinin hangi düzeyde olduğunu gösteren bu demokratik muhalefet girişimlerine şiddetli müdahaleler ve ötekileştirici söylemler tabii ki içten ve dıştan değerlendirmelere neden olacaktır. İnsan hakları ihlalleri ve sivillere yönelik şiddet söz konusu olduğunda uluslararası toplumun buna sessiz kalmaması en tabii durumdur. Uluslararası basın kuruluşları ve sosyal medya üzerinden dünyaya yayılan görüntüler AKP Hükümeti'nin iddia ettiği gibi Gezi Parkı direnişinin 'marjinal' bir örgüt eylemi olmadığını ve tam tersine özgür bireylerin bir araya gelerek haklı bir itirazın barışçıl bir şekilde gerçekleştirildiğini kanıtlamıştır. Tüm dünya, AKP Hükümeti'nin vatandaşlarına karşı nasıl sistemli ve orantısız bir şiddet politikası uyguladığına tanık olmuştur” ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu'nun Gezi Parkı direnişi hakkında aldığı kararı desteklediklerini belirten Baluken: “Onaylanan bu metne bakıldığında sadece Gezi Parkındaki hükümet hataları değil, Türkiye'nin demokratikleşmesindeki tıkayıcı dinamikler de masaya yatırılmıştır. Metinde; Gezi Parkı eylemleri sırasında polis şiddetinin orantısızlığına vurgu yapılmış, insan hakları gibi politik konularda ilerleme sağlanamadığı, AKP hükümetinin söyleminin toplumda ayrışmaya yol açtığı, çok sayıda gazetecinin cezaevlerinde olduğu, oto-sansür uygulamalarının hayata geçirildiği ve basın özgürlüğünün kısıtlandığı, Gezi Parkı eylemlerini yayımlayan TV kanallarının RTÜK tarafından cezalandırıldığı, yerinden yönetimi içerecek şekilde şehircilik ve planlama başta olmak üzere karar alma süreçlerinde sivil toplum ve halkın katılımının sağlanması gerektiği ve çoğulcu bir anlayışın AKP hükümeti tarafından benimsenmesi gerektiğine dikkat çekilmiştir” diye konuştu.

AK PARTİ'YE ÇAĞRI

“Tüm bu metinden görüldüğü üzere, uzun süredir Türkiye'nin demokratikleşme eğilimini kaybettiği ve otoriterleşmeye doğru hızla sürüklendiği izlenimini paylaşmaktayız” ifadelerini kullanan Baluken: “Gerek barış süreci gerek Gezi Parkı eylemleri gerekse de Türkiye'de hızlı bir demokratikleşme ve özgürlüklerin genişletilmesi ihtiyacı belirmişken, AKP iktidarı Gezi Parkı direnişinde halkın sesi olan Hayat TV'ye kapatma kararı vermiştir. Bu durum kabul edilebilir bir durum değildir. Acilen toplumdan gelen basınç temelinde yasakçı zihniyet sonlandırılmalı, hükümet demokrasi ve özgürlük reformu açıklamalıdır. Barış ve Demokrasi Partisi olarak Avrupa Parlamentosu kararlarına yönelik Başbakan, Dışişleri Bakanı ve diğer AKP'li yetkililerin tepkilerinin yerinde olmadığını, bir restleşme yerine Avrupa Parlamentosunun uyarılarını dikkate alarak gerekli demokratikleşme adımlarını atmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor, bu konuda AKP hükümetini gerekli çalışmaları bir an önce gerçekleştirmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Mücahit ZAZAOĞLU (@Misafir_13962)
16 Haziran 2013 Pazar 21:45
Bu adamın hiç hayır konuştuğunu duyan var mı? Yok... Ya sen demokrasiden bahsediyorsun ama sen pkk terör örgütünden habersiz tuvalete gidemiyorsun kalkmış Türkiye'nin otoriterleşmeye doğru hızla sürüklendiğinden falan bahsediyorsun ki; Avrupa Parlamentosu
14.05.2024
23:50
Bingöl`de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son iki haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 28 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
14.05.2024
23:49
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-15' operasyonlarında 544 şüphelinin yakalandığını belirtti.
14.05.2024
23:47
Bingöl`de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de, bölge üniversitelerinin rektörlerinin de katıldığı konferansta konuşan Maarif Vakfı Başkanı Akgün: 'Eğitimde uluslararasılaşma süreci başlatan Türkiye, son yıllarda gerek ticaretiyle gerek Maarif Vakfı gibi kurumlar ve gerek üniversiteleriyle dünya ile entegrasyonu seçerek yeniden bir bölgesel güç haline gelmeye çalışıyor' dedi.
14.05.2024
23:45
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programları'nda düzenleme yapıldı. Buna göre desteğin üst limitini 375 bin TL'den 2 milyon TL'ye çıkardı. İş geliştirme desteğine destek programına başvuru tarihi itibariyle işletmesini en fazla 3 yıl öncesinde kurmuş olan girişimciler başvuru yapabilecek. Hangi sektörler yararlanacak? İşte detaylar…
14.05.2024
23:42
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, parkların korunması için kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu; 'Kasıtlı bir şekilde parklarımıza zarar veren, çocuklarımızın mutluluğunu çalan, ailelerimizin huzurunu bozan vandallara karşı duyarlı olup, park ve yeşil alanlarımıza zarar verilmesine müsaade etmeyelim. Olası durumlar karşısında Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım.'
14.05.2024
23:41
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl`de buluştu
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl'de buluştu
Bölgedeki 18 üniversitenin uluslararası öğrenci koordinatörlerinin de katıldığı toplantıda, üniversitelerin uluslararasılaşma potansiyelllerin artırılması, nitelikli uluslararası öğrencilerin üniversitelerde eğitim görmesini sağlamak amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın