KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Baluken fişlemeleri sordu

Dersim Hozat İlçesi’ndeki fişlemelerle ilgili soru önergesi veren BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili Baluken, sorularının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa’nın 98. ve İçtüzük’ün 99. maddesi gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Baluken fişlemeleri sordu
19 KASIM 2012 PAZARTESİ 23:10
0
1421
4
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Dersim Hozat İlçesi'ndeki fişlemelerle ilgili soru önergesi verdi.

Baluken: “Türkiye'nin en büyük sorunu olan Kürt Meselesi iktidarların çözümsüzlük politikalarına maruz kalmasından dolayı kendisi ile beraber birçok toplumsal sorunu da mevcut hale sokmaktadır. Bunlardan biri de iktidarların güvenlikçi anlayışlarından dolayı güvenlik bürokrasinin Kürt halkına yönelik uyguladığı kriminilazosyon politikalarıdır. Bu kapsamda; her Kürt potansiyel bir suçlu olarak algılanmakta ve bu şekilde muamele görmektedir. Bu anlayışın son örneğini ise Dersim ilimiz Hozat ilçesinde yaşamış bulunmaktayız. Hozat ilçesinde Kaymakamın emri ile emniyet ve jandarmanın tüm ilçeyi fişlediği ortaya çıkmıştır” dedi.

Baluken, soru önergesinde şu sorulara cevap aradı:

1) Dersim ilimiz Hozat ilçesinde ortaya çıkan fişleme skandalından sorumlu olan Kaymakam ile emniyet ve jandarma amirleri görevden alınmış mıdır? Alınmamışsa, böyle bir skandala sebep olan bu kişiler neden derhal görevden alınmamıştır?

2) Skandal fişlemelerin kaydedildiği Arşiv Kayıtları ve İstihbarat Bilgilerinde bulunan fişleme bilgi ve belgelerinin kayıtlarını tutan kamu görevlileri hakkında adli veya idari bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa, soruşturma ne aşamadadır?

3) Söz konusu fişlemelerin yapılması ve ilçe sakinleri hakkında bilgilerin toplanması ile ilgili Bakanlığınızca yerel birimlere verilmiş bir talimat var mıdır? Yoksa, söz konusu yerel yetkililer hangi hukuka dayanarak böyle bir fişleme olayını gerçekleştirmiştir?

4) 1990'lı yıllardan bugüne sayısız fişleme olayı Kürt halkı ve toplumsal muhalefet kesimleri üzerinde uygulanmıştır. Kürtlere ve toplumsal muhalefete yönelik fişleme uygulaması bir devlet politikası mıdır? Hükümet olarak fişleme uygulamaları hakkında tüm ülkeyi kapsayacak şekilde bir genelgeniz var mıdır?

5) Dersim ilimiz Hozat ilçesinde ortaya çıkan fişleme skandalı, tüm Kürtler üzerinde fişleme olduğu algısını güçlendirmiştir. Dersim ilimiz dışındaki illerde fişleme uygulaması yapılmakta mıdır? İstihbarı bilgiler toplama işleminin bir fişleme uygulamasına döndüğü algısı hakkında düşünceleriniz nelerdir? Kürt halkı üzerindeki güçlü algıya cevap olacak şekilde herhangi bir çalışmanız var mıdır?

6) 1990'lı yıllarda kamu otoriteleri tarafından gerçekleştirilen fişlemelerin katliamlarla sonuçlandığı göz önünde bulundurulduğunda, güncel olarak yapılan fişlemelerin ve sonrasında yaşanması ihtimal katliamların önüne geçmek amacıyla hangi çalışmaları gerçekleştirmektesiniz? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
AHMET TOPRAK (@Misafir_10361)
20 Kasım 2012 Salı 20:44
AYNI FİŞLEME KİĞI İLÇESİNDE DE KAYMAKAMLIK ARACILIĞIYLA BÜTÜN KURUMLARDAN İSTENDİ.HERKEZ KUZU KUZU VERDİ. ÖZELLİKLE MİLLİ EĞİTİM.HA HOZAT HA KİĞI. UZAĞA BAKÖAY GEREK YOK.KİĞI BURDA...
kemal kara (@Misafir_10360)
20 Kasım 2012 Salı 20:12
sayın idris baluken seni halk bingöle hizmet için gönderdi bırak bu fesatlığı ne fişi işi senin başka işin yokmu milletvekili oldun bingölü batırdın yazıklar olssun sana tabi dokunamzlığın var fakir aile çocuklarını öne sürerek provakatörlük yaptırmayın bingöl için proje üretin ne bu yaptığın seçime az kaldı hesabını vereceksin
Adınız Soyadınız (@Misafir_10359)
20 Kasım 2012 Salı 17:34
Bölgenin vekil i oldunuz helal size baluken allah yolunu acik etsin
zaza (@Misafir_10358)
20 Kasım 2012 Salı 17:28
yine basarılı... göreceksiniz konuyu degerlendirmeden idris beye küfürler dizilecek.. ben ısrarla diyorum oy vermedim ama başarılı....
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın