KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

Baluken, giresun'da kürt öğrencilere yapılan saldırıyı sordu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Giresun’da öğrencilere yapılan saldırı ile ilgili meclise soru önergesi verdi.

Baluken, giresun`da kürt öğrencilere yapılan saldırıyı sordu
13 KASIM 2012 SALI 08:35
0
1972
1
AA aa

BDP Bingöl Milletvekili ve Grup Başkanvekili Baluken, Giresun Üniversitesi'ne bağlı Şebinkarahisar İlçesi MYO'da eğitimlerini sürdüren Diyarbakır, Bingöl ve diğer bölge illerinin öğrencilerine yönelik yapılan saldırı ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Önergesini İçişleri Bakanı İdris Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Baluken, Türkiye'de siyasi iktidarın söyleminden düşürmediği milliyetçilik, toplumda yer yer farklı yansımalara sebep olduğunu söyledi.

Baluken: “Özellikle Batı illerinde ve ilçelerinde yaşayan Kürtlere yönelik her gün yeni bir saldırı haberi de medyada yer almaktadır. En son 08.11.2012 tarihinde basına da yansıdığı şekli ile Giresun Üniversitesi'ne bağlı Şebinkarahisar ilçesi MYO'da eğitimlerini sürdüren Diyarbakır, Bingöl ve diğer bölge illeri nüfusuna kayıtlı Kürt öğrenciler, evlerine atılan molotof kokteyl ve sonrasında polis darbıyla karşı karşıya kalmıştır. Her hadisenin toplumsal hafızada yer alarak birlikte yaşam önünde teşkil eden niteliği ile değerlendirdiğimizde; bu tarz saldırıların sonlanması için ilk olarak siyasi otoritenin dil ve üslubuna dikkat ederek güvenlikçi politikalardan vazgeçmeli, kolluk kuvvetleri de bu saldırıların engellenmesini ve kovuşturmanın etkin sürdürülmesini sağlamalıdır” dedi.

Baluken, önergede şu sorulara cevap aradı:

1) 08.11.2012 tarihinde Giresun ili Şebinkarahisar ilçesinde Kürt öğrencilerin ikamet ettiği eve yapılan molotoflu saldırıya ilişkin olay yeri inceleme tutanakları var mıdır? bu olayla ilgili saldırganlardan kaç kişi gözaltına alınmıştır?

2) Şebinkarahisar ilçesi MYO'nda eğitimlerini sürdüren öğrencilerin evlerine yapılan baskı sonrasında saldırıya uğraya öğrencilerin polis tarafından darp edildiğine dair iddialar vardır. Bu iddialarla ilgili olarak Bakanlığınızca herhangi bir idari soruşturma açılmış mıdır?

3) Söz konusu saldırıya uğrayan öğrencilerin yerel birimlerinize yaptıkları şikayet ya da suç duyurusu var mıdır? Varsa bu şikayetler nasıl sonuçlanmıştır?

4) Giresun Şebinkarahisar ilçesinde ikamet eden Kürt öğrencilerin kaldığı eve 08.11.2012 tarihinde gece saat 01.00 sularında yapılan molotoflu saldırı esnasında evden kaçan öğrenciler, evin önünde polislerin olduğunu ifade etmektedirler. Söz konusu tarih ve saatte ikamet edilen evin önünde bulunan polisler bir uygulama gereği mi yoksa tesadüfen mi söz konusu yerdeydiler?

5) Molotoflu saldırıdan önce ilçede okuyan Kürt öğrenciler, silahlı bir grup tarafından kaçırılmış ve öğrenciler silahla tehdit edilmiştir. Sonrasında saldırgan gruptan kimse gözaltına dahi alınmazken, öğrencilere denetim cezası verilmesinin gerekçesi nedir?

6) Evlerine molotoflu saldırı yapılan öğrencilerin güvenliklerini sağlamak amacıyla alınan tedbirler nelerdir? Bu tedbirler uygulamaya konulmuş mudur?

7) Can güvenlikleri tehlikede olan öğrenciler, eğitim hayatlarına son vermeyi düşünmektedir. Öğrencilerin eğitim hayatlarına son vermeleri durumunda, Bakanlığınıza bağlı kolluk kuvvetlerinin de mesul olacağını düşünüyor musunuz? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza (@Misafir_10270)
13 Kasım 2012 Salı 18:55
önemli bir nokta. bingöl üniversitesinde okuyan bazı arkadaslar giresunda gördükleri baskıdan kaçmışlardı. küfür edenler ihale kaygısı içinde olanlardır. tarih bizden sonra yazılacaktır ve tarihe bu anlamsız küfürler değil önergeleriniz yön vereektir. tebrikler
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın