KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Baluken: halkın iradesi gasp edilmeyecek

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Belediye Başkan Adayı İlhan Çakabay ve İl Başkanı Halis Yurtsever, yarın yapılacak olan seçimlerin demokratik bir şekilde geçmesi için Valilik, Emniyet ve İlçe Seçim Kuruluyla görüştü.

Baluken: halkın iradesi gasp edilmeyecek
29 MART 2014 CUMARTESİ 07:41
0
2297
0
AA aa

Görüşmelerin ardından Adliye binası önünde bir basın açıklaması yapan BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, geçen seçim döneminde yaşanan olumsuzluklara dikkat çekerek, görüşmelerin demokratik bir seçim yapılması için yapıldığını söyledi.

Bingöl'deki seçim sürecinin halk tarafından büyük bir duyarlılıkla takip edildiğini sözlerine ekleyen Baluken: “sandık güvenliğini artık Bingöl halkının iradesini ortaya koyma açısından hepimizin bir onur görevi olarak durduğunu ifade ettik. Biz geçmiş seçimlerde almış olduğumuz deneyimlerle bu seçimlerde Bingöl halkının iradesini gasp etmeye yönelik her türlü girişime müdahil olacağımızı, her türlü girişimi mahkûm edeceğimizi ve Bingöl halkıyla beraber resmi sonuçlar açıklanıncaya kadar da bütün süreci çok yakından takip edeceğimizi açık bir şekilde ifade ettik” dedi.

BÜTÜN SİYASİ PARTİLERE EŞİT MESAFEDE OLUNSUN”

“ Özellikle Bingöl'deki seçim sürecine halkımızın büyük bir duyarlılıkla takip ettiğini ve sandık güvenliğini artık Bingöl halkının iradesini ortaya koyma açısından hepimizin bir onur görevi olarak durduğunu ifade ettik” diyen Baluken, şöyle devam etti: “ Biz geçmiş seçimlerde almış olduğumuz deneyimlerle bu seçimlerde Bingöl halkının iradesini gasp etmeye yönelik her türlü girişime müdahil olacağımızı , her türlü girişimi mahkum edeceğimizi ve Bingöl halkıyla beraber resmi sonuçlar açıklanıncaya kadar da bütün süreci çok yakından takip edeceğimizi açık bir şekilde ifade ettik. Mülki ve idari amirlerden beklentimizin, ilçe seçim kurulundan beklentimizin, güvenlik güçlerinden ve polislerden beklentimizin bütün siyasi partilere eşit mesafede bir yaklaşım olduğunu ve Bingöl halkının iradesinin sandığa yansıması noktasında da kendi üzerine düşen tarafsız kamusal görevi yerine getirmek olduğunu ifade ettik. Hazırlık düzeyiyle bazı bilgiler bizzat aktarıldı. Bugüne kadar hem valiliğin hem emniyet müdürlüğünün hem ilçe seçim kurulunun yaptığı hazırlık düzeyiyle ilgili bazı bilgiler bize yansıtıldı. Ve bu bilgilerden tatmin olmadığımızı ifade etmek istiyoruz. Özellikle sandık kurulu başkanlarının ve sandık kurulu görevlilerinin seçimi noktasında iktidar partisine yakın kamu görevlilerinin özellikle görevlendirildiğini kendilerinden de duyduk, kendilerinden de teyit etmiş olduk. Bu anlayışın seçim günü sanıklar açıldıktan sonra Bingöl halkını iradesini çalmaya ve gasp etmeye yöneliktir. En ufak bir girişimi hissedersek bununla ilgili hem hukuksal düzeyde hem de yasal düzeyde hem de diplomatik düzeyde her türlü meşru müdahale hakkımızın olduğunu kendilerine ilettik. O nedenle yetkililerden idari mülki amirlerinden, ilçe seçim kurulundan beklentimiz Bingöl halkının sandık sonuçlarına saygı duymaları, tarafsız bir şekilde bu seçim sonuçlarının doğru bir şekilde ortaya çıkmasını sağlamaktır”diye konuştu.

“HİÇBİR MÜDAHELEYİ KABUL ETMEYECEĞİZ”

Bir önceki seçimde Bingöl seçim sonuçlarının neredeyse İstanbul ve diğer metropol sonuçları belli olduktan sonra şekillenmeye başladığını hatırlatan Baluken, “ Bütün bu çabanın, seçim sonuçlarının bu kadar geciktirilme sonuçlarının da alsında yine Bingöl halkının iradesini gasp etmeye yönelik girişimler olduğunu biliyoruz. Bunu bugün yetkililere de ifade ettik. O nedenle yeni bu şekildeki arayışlara karşı yüksek bir duyarlılıkla bu süreci takip edeceğimizi ifade ettik. Ben buradan Bingöl kamuoyuna çağı yapmak istiyorum: Demokratik barışçıl bir seçim sürecinin son resmi sonuçlar açıklanıncaya kadar yerine getirilmesini istiyoruz. Bingöl halkının iradesinin demokratik bir şekilde Bingöl'deki yerel yönetimler sonuçlarını belirlemesini istiyoruz. Bu konuda bugüne kadar yaptığımız çalışmada büyük bir duyarlılık hassasiyet içerisinde olduk. Bundan sonrada bu hassasiyeti göstermeye devam edeceğiz. Ama Bingöl halkının seçim iradesini gasp etmeye yönelik siyasi partiler eliyle yada bürokratik devlet görevlileri eliyle yapılacak hiçbir müdahaleyi kabul etmeyeceğimizi, bunlarla ilgili yapılacak olan bütün girişimleri boşa çıkaracağımızı ifade etmek istiyoruz. Bu nedenle Bingöl halkı rahat olsun. Rahat bir şekilde elini vicdanına koyarak oyunu kullansın. Oylara sahip çıkmak partimiz açısından Bingöl halkına karşı en önemli görev ve sorunluğumuzdur. Ortaya çıkacak sonucu şimdiden Bingöl halkına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın