KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ocak 2026 Salı
°C

Baluken, hırsızlık olaylarını sordu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl’de yaşanan hırsızlık olayları ile ilgili soru önergesi verdi.

Baluken, hırsızlık olaylarını sordu
13 OCAK 2014 PAZARTESİ 19:57
0
1809
0
AA aa

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na verdiği soru önergesini İçişleri Bakanı Efkan Âlâ tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını isteyen BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili Baluken, Bingöl'de yaşanan hırsızlık olaylarındaki artışa dikkat çekti.

“Bingöl ilimizde son dönemde artan hırsızlık vakaları halkımızda büyük tedirginlikler uyandırmaktadır” diyen Baluken: “Seri bir şekilde fiili gerçekleştirilen bu hırsızlık olaylarına karşın emniyet birimlerinin ne önleyici bir uygulamada bulunması ne de failleri yakalayabilmesi kabul edilebilir değildir. Bir demokratik eylem ve etkinlikte Bingöl merkeze yığılan binlerce polis varken, hırsızlık olaylarını önlemeyen emniyet biriminin olması kamuoyunda hayret uyandırmaktadır. Aynı muhitte üç günde beş eve hırsızlar girmiş, 22 gün içerisinde 50 civarında evde hırsızlık yapılmıştır. Yurttaşlarımız defalarca emniyet müdürlüklerine başvuru yapmasına rağmen, kendilerine faillerin yakalanacağı bildirilmiş ama tek ekip bu işle ilgili olduğu için gerekli çalışmaları yapamadıklarını da sözlü olarak itiraf edilmiştir. Emniyetin bu pasif tutumu halkımızda büyük rahatsızlık yaratmıştır. Öncelikle evlerine hırsız giren ailelerin çocukları travmatik vakalarla karşı karşıya kalmakta, aileler huzursuzluk içerisinde günlerini geçirmektedir” dedi.

Baluken, cevap aradığı sorular şöyle:

1.Bingöl ilimizde 22 gün içerisinde 50 civarında, üç günde aynı muhitte beş eve hırsız girmesi sonucunda gözaltına alınmış kimse var mıdır? Varsa, adli takibat nasıl sonuçlanmıştır?

2.Bingöl ilimizde bu kadar kısa bir sürede, bunca hırsızlık olayına yönelik emniyet tarafından önleyici uygulamaların hayata geçirilmemesinin izahı nedir?

3.Halkımızı mağdur eden bu olayların gerçekleşmesi veya faillerin yakalanması hususunda Bingöl Emniyetinin zaafı var mıdır? Bu zaaf kapsamında emniyet birimleri ile ilgili bir soruşturma açılmış mıdır?

4.Yaşanan tüm hırsızlık vakaları göstermektedir ki, halkın can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü olan devlet birimleri, bu yükümlülüklerini yerine getirmemektedir. Bu durumda oluşan yurttaş mağduriyetinin giderilmesi hususunda bir çalışmanız olacak mıdır? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
17:44
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Duygusal anların yaşanıp gözyaşlarının döküldüğü vedada helallik isteyen Vali Ahmet Hamdi Usta, görev süresi boyunca ayrım gözetmeden çalıştığını ve herkesin valisi olmaya gayret ettiğini belirtti. 'Kalbimde Bingöl'ü taşıyacağım' diyen Vali Usta, sevgi ve gözyaşlarıyla uğurladı.
19.01.2026
17:00
Bingöl Belediyesi`nden Çatılara Müdahale
Bingöl Belediyesi'nden Çatılara Müdahale
Çatıdan düşebilecek kar ve buzların olası kazalara yol açmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceği vurgulanırken, vatandaşların çatı altlarında yürürken dikkatli olmaları, sürücülerin ise araçlarını çatı diplerine park etmemesi istendi.
19.01.2026
16:53
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO Genel Sekreteri Muhammed Oya, denetimlerin sadece bir kontrol mekanizması olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın