KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2025 Pazar
°C

Baluken, karer sorunlarını meclise taşıdı

BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Adaklı ilçesine bağlı Karer bölgesinin sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne taşıdı.

Baluken, karer sorunlarını meclise taşıdı
21 KASIM 2011 PAZARTESİ 18:30
0
2513
1
AA aa

BDP Bingöl Milletvekili Baluken, TBMM'ye verdiği yazılı önergede Adaklı ilçesine bağlı Karer bölgesinin sorunlarını dile getirdi. Baluken, verdiği yazılı önergede İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından cevaplandırılmasını istedi.

Baluken'in meclise verdiği önergede şu ifadeler kullandı:

“Bingöl ilimizin Adaklı ilçesine bağlı Karer bölgesi olarak adlandırılan ve toplamda sekiz köy ve on dört mezradan oluşan bölge, 2011 dünyasında hala temel altyapı ve sağlık problemlerine sahiptir. Bu bölgede yaz aylarında nüfus 3000 civarımdayken kış aylarında ise 700'e kadar düşmektedir. Bakanlığınıza bağlı il özel idaresinin görev ve yetki alanında olan bu köylerde yaşayan halkımız temel hizmetlerden yoksun bir şekilde varlığını sürdürmeye çalışmaktadır. Bu on dört köyün Bingöl Hamamlar Beldesinden itibaren başlayan yol mesafesi toplamda 35 kilometredir. Bu toplam yol mesafesinin 10 kilometresi asfalt edilmesine rağmen şimdi kullanılmaz haldedir. Geriye kalan 25 kilometrelik yolun 5 kilometresi asfalt diğer 20 kilometresi ise asfalt yol değildir. Toplamda 14 mezranın tüm yolları topraktır. Dolayısıyla çoğu zaman ulaşımın sağlanması imkânsızlaşmaktadır. Kış aylarında bu bölgeye ulaşım sağlanmasında sıkıntı çekilmektedir. Okulun bulunmadığı bu bölgede, elektrik akışını sağlayan elektrik direkleri bile bir iki köy hariç bulunmamaktadır. Tüm bu nüfusa karşılık sadece bir sağlık görevlisi söz konusu bölgede bulunmaktadır. Yıllarca köylülerin, muhtarların talep etmesine rağmen sorunlara bir çözüm bulunmamıştır. Özellikle 2011 genel seçimlerindeki oy verme tercihleri üzerinden de bu hizmet eksikliğinin bilinçli olarak giderilmediği yönünde halkımızda bir kanaat vardır. Bu bağlamda:

1) 3000 nüfuslu bu bölgede ulaşımın sağlanmasına ilişkin bir çalışmanız var mıdır? Eğer varsa ne zaman kesintisiz ulaşım sağlanacaktır?

2) Bu güne kadar mezralarda ulaşımı sağlayacak hiçbir çalışma yapılmamıştır. Buna ilişkin çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

3) 3000 nüfuslu bölgenin elektrik direklerine bile sahip olmaması hususunda ne düşünüyorsunuz? Buna ilişkin bir tasarrufunuz var mıdır?

4) Seçmenin oy tercihleri üzerinden bir hizmete tabi tutulduğu iddiası hakkında ne düşünüyorsunuz?

5) Halkın muhatap alınması hususunda bakanlığınıza bağlı yerel birimlerin halkın sorunlarına ilişkin size herhangi bir bilgilendirmesi oldu mu? Oldu ise hangi konularda ve hangi tarihlerde oldu?

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza (@Misafir_7218)
22 Kasım 2011 Salı 11:19
Yolların yapılmasını istiyorsanız , neden araçları yakıyorsunuz. Yazık değil mi? Bu insanlar hizmete layık değiller mi? Yapılan yollara bakıyoruz en fazla 2 yıl dayanıyor . Ondan sonra asfalt yol demeye şahit lazım. Kim bu yolları yapıyor , deneticiler yok mu ? Bu da ayrı bir muamma.
18.10.2025
17:53
12Bingölspor Kırşehir`e mağlubiyeti yaşattı
12Bingölspor Kırşehir'e mağlubiyeti yaşattı
3. Lig 2 Grup lideri temsilcimiz 12Bingölspor, konuk olduğu Ejderoğlu Kırşehirspor'a ligdeki ilk yenilgisini yaşatarak sahadan zaferle ayrıldı.
18.10.2025
16:59
Bingöl`de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye istasyonu önünde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir arabanın çarptığı kediye nöbette olan itfaiye personeli kalp masajı yaparak müdahale etti. Tüm çabalara rağmen kedi kurtarılamadı.
18.10.2025
16:48
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu vergi paketiyle ev sahiplerinin kira gelirlerindeki 47 bin TL'lik muafiyeti kaldırılacağı bu düzenleme ile kira gelirleri üzerinden senelik yaklaşık 7 bin TL daha fazla vergi ödeyecekleri belirtildi.
18.10.2025
16:45
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
AK Parti'nin verdiği teklife göre; sıfır ve ikinci el araç alım satımında nispi noter harcı uygulaması getirilecek. Yeni düzenlemeye göre araç satış bedeli üzerinden binde 2 oranında noter harcı alınacak ve harç miktarı 1.000 TL'den az olamayacak.
17.10.2025
16:22
Bingöl`de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl'de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı açıklamasında; 'Halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde mücadelemiz kararlılıkla sürdürmektedir' vurgusu yapıldı.
17.10.2025
16:05
Baylaz:
Baylaz: 'Boş tencereler bile konuşuyor ama iktidar duymuyor!'
'17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü' kapsamında açıklamada bulunan CHP Bingöl Kadın Kolları Başkanı Gülten Baylaz: 'Çocuklar yatağa aç giriyor, kadınlar pazardan eli boş dönüyor, emekliler bir ömür çalıştıktan sonra kuru ekmeğe muhtaç ediliyor. Gençler geleceğe değil, yurt ve burs kuyruklarına bakıyor. Bu tablo bir kader değil, 23 yıldır iktidarda olan AKP'nin iflas etmiş düzeninin sonucudur!' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın