KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2025 Cuma
°C

Baluken, karlıova'daki hizmetleri sordu

Baluken: “Karlıova Kaymakamının köylere hizmet götürürken oy tercihi üzerinden ayrımcılık uyguladığı iddialarına ilişkin Bakanlığınızca soruşturma açılacak mıdır?”

Baluken, karlıova`daki hizmetleri sordu
27 HAZİRAN 2014 CUMA 07:33
0
1243
2
AA aa

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Karlıova Kaymakamlığında ayrımcılık iddiaları ve ilçede eksik olan hizmetlere yönelik TBMM'ye soru önergesi verdi.

Soru önergesinin İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılmasını isteyen Baluken: Bingöl ilimiz Karlıova İlçesinde Kaymakam ve AKP'li temsilciler aracılığı ile halkımıza hizmet götürülmediği, halkın ortaya çıkardığı ekonomik kaynakların hizmet olarak dağıtımında ayrımcılık uygulandığı iddiaları vardır. İhalesi yapılmış hizmetler bile gerçekleştirilmemişken, halkın tepkisine neden olan kalekol yapımları ise Karlıova ilçesinde tüm hızıyla sürmektedir. Halkın demokratik tepkisine rağmen kalekol yapımları durdurulmazken, temel kamusal hizmetlere olan halk talebi ise görmezden gelinmektedir” dedi.

BALUKEN, ŞU SORULARA CEVAP İSTEDİ;

1-Karlıova ilçemizde içme suyunun bulunmadığı köy sayısı kaçtır? En temel insani ihtiyaç olan içme suyu ile ilgili sorunları olan köylerimizin bu sorunlarının çözülmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır?

2-Karlıova ilçemizde kanalizasyonun olmadığı köy sayısı kaçtır? Toplum sağlığını doğrudan tehdit eden bu eksikliğin giderilmesine ilişkin acil bir çalışma var mıdır?

3-Karlıova Kaymakamının köylere hizmet götürürken oy tercihi üzerinden ayrımcılık uyguladığı iddialarına ilişkin Bakanlığınızca soruşturma açılacak mıdır?

4-Karlıova ilçesinde halkın can güvenliğini ve sağlığını tehdit eden hizmetlerin yapılmaması gerçekliği ortada iken, Kaymakam'ın kendisine yaptırdığı konutun maliyeti nedir?

5-Mollaşakir Çiftlik Köylerinin ulaşımını sağlayan köprünün yüklenici firma tarafından teslim tarihi ve yıkılma tarihi nedir? Köprünün ihale edilmesi, yapımı ve yıkılması sürecinde kamu zarara uğratılmış mıdır? Bu konuda bir soruşturmanız var mıdır?

6-Karlıova'da son on yılda yapılmış, yapımına başlanan veya yapılması düşünülen karakol sayısı kaçtır? Bu karakolların kamuya maliyeti nedir?

7-Bağlıisa köyü yolu üzerine toplamda 14 köyü kapsayan köy yolunun ihalesi geçen yıl yapılmıştır. İhaleyi AKP'li il genel meclis üyelerinden biri aldığı söylenmekte, gayri resmi ortağının da yine bir AKP'li temsilci olduğu ifade edilmektedir. İşin yapımını yüklenen bu firma erteleme isteyip yıl farkını alarak devleti zarara uğratmakta ve 14 köy halkını mağdur etmektedir. Söz konusu yolun bu yıl asfaltlanması için bir girişiminiz var mıdır? Halkın mağdur edilmemesi hususunda Bakanlıkça bir girişiminiz olacak mıdır?

8-Karlıova Kale Mahallesi bölgesinden itibaren 14 köyde alt yapı bulunmamaktadır. Bu köylerin alt yapı hizmeti programına alınmamasının gerekçesi olarak oy tercihleri olduğu ifade edilmektedir. Bu ayrımcı uygulamanın son bulması ve köylere alt yapı hizmetinin verilmesi için bir çalışmanız var mıdır?

150 haneli Sakaören Köyü'nde kanalizasyon sorunu vardır. Bu sorundan ötürü hem köy sakinleri hem de öğrenciler büyük mağduriyet yaşamaktadır. Sakaören Köyünün yıllardır süren bu probleminin giderilmemesinin gerekçesi nedir? Oy tercihi üzerinden hizmet ayrımcılığı uygulandığı iddialarına ilişkin bir soruşturma açılmış mıdır?

9-Karlıova ilçemizde gerek seçim öncesinde gerekse de seçim sonrasında Kaymakamlık eliyle AKP'nin çıkarına Kaymakamlık yetkisi altındaki sosyal yardımların belirli kesimlere yönelik yapıldığı ifade edilmektedir. Seçim sonuçlarını devlet eliyle biçimlendirme girişimlerinin aracı olan bu uygulamalarla ilgili iddialar üzerine herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Bakanlığınızın yerel amirlere seçim sonuçlarını biçimlendirme üzerinden şekillenen bir direktifi söz konusu mudur? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ahmet Gs (@Misafir_17512)
29 Haziran 2014 Pazar 13:21
Sayın Milletvekilim hergün doğuda yatırım yapan firmalara ait araçların yolları kesilerek araçlar yakılıyor.milli servet zarar görüyor. buna rağmen yatırım yapılmaya çalışılıyor.yatırımın kimler tarafından engellendiğinin herkes biliyor.Bu memlekete yaşamıyor gibi konuşuyorsunuz.bende söylüyorum kim bu bölgeye yatırım yapıyorsa allah onun yardımcısı olsun.
ABUZER SİGA (@Misafir_17503)
27 Haziran 2014 Cuma 14:50
Sayın Baluken Karlıova belediyesi sizde iken hiç sesiniz çıkmadı. Diyarbakır Bingöl Yolu nun kesilmesinden dolayı mağdur olanları söylemiyorsunuz . Bu kadarına da pes . Yatırmlar engelleniyor , yapılan yollar tahrip ediliyor sizle gazel okuyorsunuz. El insaf. Biraz da gerçekçi olun. Kim bu memleket için hizmet yapıyor veya hizmetin yapılmasına sebep oluorsa Allah onlardan razı olsun.
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
11.07.2025
16:42
Budan Vakfı Bingöl`de 12 derslikli okul yapacak
Budan Vakfı Bingöl'de 12 derslikli okul yapacak
Protokol imza töreninde konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Ahmet Bey okulun iç donanımını da tamamlayacak. Okulu araç gereçler, sıralar, akıllı tahtalarla donatacak ve devamında da okulun her tür ihtiyacı ile ilgili sürekli bizimle irtibat halinde olacak' dedi.
11.07.2025
15:45
Haftalık izinlerde yeni dönem
Haftalık izinlerde yeni dönem
İş Kanunu'na göre işçi tatil öncesi 6 gün çalışmalı ve haftanın 7. gününde 24 saat kesintisiz izin yapmalı. TBMM'de çarşamba gecesi kabul edilen kanunla turizm sektörü hafta tatili uygulamasında genel kuralın dışına çıkartıldı. Buna göre, turizm sektörü çalışanları işçiler 10 güne kadar çalıştırıldıktan sonra 11'inci gün hafta tatili yapabilecekler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın