KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ekim 2026 Pazartesi

Baluken, kkka hastalığını araştırma önergesi verdi

BDP Bingöl Milletvekili Baluken, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının temel sebeplerinin ortaya çıkarılması amacıyla meclise araştırma önergesi verdi.

Baluken, kkka hastalığını araştırma önergesi verdi
26 MAYIS 2012 CUMARTESİ 08:10
0
1798
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl Milletvekili İdris Baluken, KKKA hastalığının temel sebeplerinin ortaya çıkarılması, bu hastalığa karşı önlemlerin belirlenmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na araştırma önergesi verdiğini bildirdi.

2002 yılından beri gündemde olan bu hastalık nedeniyle yaşamını yitiren veya hastalanan yurttaşlara ve yakınlarına gerekli yardımların yapılması amacı ile araştırma önergesi veren Baluken: “Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı 2002 yılından beri ülke gündemimizde yer tutmaktadır. Bu hastalıktan ötürü onlarca yurttaşımız hayatını yitirmiştir. Buna karşılık hükümet ve kamu görevlileri söz konusu hastalığa ilişkin kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yapmaktadır. 2010 ve 2011 yıllarında bu konuyla ilgili bilgi ve veri paylaşımı geçmiş yıllara göre kesin rakam verilmeden yapılmış, hastalığa yakalanan ve ölenlerin azaldığı şeklinde sözlü açıklamalarla yetinilmiştir. 2012 yılının Mayıs ayının ikinci yarısında, sadece Kastamonu ilimizde yaşamını yitiren sayısı dörttür. KKKA hastalığı bugüne kadar ülkemizde onlarca vatandaşımızı kaybetmemize neden olmuştur. İlgili Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Örgütleri tarafından yapılan araştırmalara göre; söz konusu hastalığın halk sağlığında yarattığı mağduriyetler hükümet yetkililerinin açıkladığının çok üstünde bulunmaktadır. Halk sağlığı kavramına ve bu kavramın içeriğinin gerektirdiği önlemlere olumsuz yaklaşan AKP iktidarı, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde de halk sağlığından uzak, paran kadar sağlık anlayışı ile hareket etmektedir. 2004 yılından beri sağlık politikalarının birçok alanında toplumsal mağduriyetler gün be gün artmasına rağmen AKP iktidarı tüm bu sorunlara kulaklarını tıkamış ve Sağlıkta Dönüşüm Programından geri adım atmamıştır. Yapılan araştırmaya göre kenelerin çoğalmasının sebebi, eko sistemin bozulmasıdır. Eko sistem dengesi, Türkiye Cumhuriyet tarihinde AKP iktidarı dönemi itibari ile çok fazla bozulmuştur. Çevresel, iktisadi ve sağlık politikalarının piyasa kar hırsına mahkûm edildiği bu politikalar, Kırım Kongo Ateşli Hatalığının artmasına da etki etmiştir. Eko sistemin bozulması yoluyla kene artışlarının sebebi ise; Bilinçsiz kimyasal (tarım ilaçları) satımı, alımı ve uygulamaları, bilinçsiz avcılık ve bilinçsiz hayvan katliamı, bilinçsiz tarla ve konut amacıyla orman alanı tahribi, bilinçsiz kent ve kırsal alanlarda çarpık yapılaşmalar ve bilinçsiz köyden şehre göç ile işlenen arazilerin işlenmemesidir. Tüm bunlardan hareketle, söz konusu hastalığa ilişkin bilimsel çalışmaların yapılması için gerekli adımların atılması, bu hastalıkla mücadeleye yönelik kamusal bir strateji belirlenmesi, bilinçsiz, kontrolsüz ve olumsuz yaşam tarzı ve yaşam alanları yaşamımızdan çıkarılması için gerekli programın belirlenmesi ve AKP hükümetinin politikalarından kaynaklanan tüm bu sorunların kaynağında bulunan hükümet uygulamalarının belirlenmesi amacı ile bir Meclis Araştırması açılmasını arz ederim” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.10.2026
23:10
Bingöl`e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Bingöl'e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Meteoroloji'nin kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodla uyardığı 13 il arasında Bingöl de yer aldı. Kentte pazartesi sabahı başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi, hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
11.10.2026
23:09
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
2022 yılında kurulan ve bu yıl TFF U14 Gelişim Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Bingöl Sefa12 Spor Kulübü, kendi imkânlarıyla ortaya koyduğu başarıyla dikkat çekiyor. İlk dört maçını da kazanan Bingöl temsilcisi, grup lideri Iğdır'ı deplasmanda 2-3 mağlup ederek zirveye yerleşti. Şimdi hedef Türkiye finalleri… Ancak genç futbolcuların bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları var.
11.10.2026
23:08
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım`a kadar süre!
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım'a kadar süre!
Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni düzenlemesiyle e-Tebligat sistemine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Sisteme dahil olması gerektiği halde henüz başvuru yapmayan belirli mükelleflerin 30 Kasım'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
11.10.2026
23:05
Avrupa şampiyonları Bingöl`de yeni zaferlere hazırlanıyor
Avrupa şampiyonları Bingöl'de yeni zaferlere hazırlanıyor
İtalya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Elif Aday ve Zilan Atilla, Bingöl'de antrenmanlarını sürdürüyor. Dünya şampiyonu antrenör Eda Sayak eşliğinde çalışan sporcular, gözünü yeni uluslararası başarılara dikti.
11.10.2026
23:04
Bingöl`de odunluk yangı
Bingöl'de odunluk yangı
Bingöl merkezde bir odunlukta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
11.10.2026
23:03
Bingöl`den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı`nda
Bingöl'den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı'nda
Bingöl'ün Solhan ilçesinden Batman'a giden 38 lise öğrencisi, dört gün sürecek kültür kampında tarihi keşifler ve çeşitli etkinliklerle buluşacak. Gençler, Hasankeyf başta olmak üzere bölgenin önemli tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıyacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın