KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Kasım 2026 Pazar

Baluken müracaatını yaptı

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) desteklediği &';Bağımsız adayları destekleme” bloğundan Bingöl'den bağımsız milletvekili adayı olan Dr. İdris Baluken, İl Seçim Kurulu'na müracaatta bulundu.

Baluken müracaatını yaptı
12 NİSAN 2011 SALI 09:06
0
4129
6
AA aa

Çok sayıda partilinin katıldığı müracaatta BDP'nin desteklediği “Bağımsız adayları destekleme” bloğundan bağımsız aday adayı olan Mahmut Demirel ve Halis Yurtsever'de Baluken'e eşlik ettiler.
Adaylık müracaatını yapan Dr. Baluken: “Bu başvurumuzun halkımızın barış, demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesine hayırlı olmasını diliyoruz. Özgürlük, demokrasi ve emek bloğunun adayları olarak bu dönemde ülkenin savaş gerçeğinin değişmesi ve içinde bulunduğu durumun barışa yönelik gitmesi için yoğun çaba içerisinde olacağız. Bu anlamda halkımızın bizden beklentisi yüksektir. Özellikle militarist ve baskıcı anayasanın değiştirilerek, demokratik sivil bir anayasanın inşası, demokratik özerklik temelinde yeni çözüm projelerinin geliştirilmesi, baskıcı, merkeziyetçi, ulus devleti yerine âdem merkeziyetçi yerinden yönetilen bir yönetim modeli oluşturulması cumhuriyetin, temel değerlerinin demokratikleşmesi temel hedefimiz olacaktır. Bu amaçla halkımızdan aldığımız güçle son derece inançlı ve kararlıyız” dedi.
Bingöl'e hizmet gelmediğini ve geçen 8 yıllık süreyi heba olarak nitelendiren Baluken: “Bingöl içinde rekor oyla heba edilen bir sekiz yıllık bir süreç olduğunu düşünüyoruz. 1 bakan, 2 milletvekili ve 1 belediye başkanıyla halkımızın göstermiş olduğu teveccühe uygun bir hizmetin uygun bir geri dönüşün olmadığı kanaatindeyiz. Gerek ülkemizin gerekse ilimizin sorunlarını geniş bir şekilde bu seçim sürecinde paylaşacağız. Barış ve Demokrasi Partisi'nin genel siyasal ilkeleri diğer partilerden farklıdır. Aday adalığı listesinin herhangi bir yerinde olmak büyük bir onurdur.

 Temsiliyetin herhangi bir kişiye verilmesinin mücadele anlayışımız açısından getireceği herhangi bir handikap söz konusu olamaz. Bu temelde listede adı geçen diğer aday adayı arkadaşlarımızla aynı mücadele pratiği içerisinde olacağız. Bu seçim sürecinde göstermiş oldukları emekten dolayı teşekkür ediyorum, sonucun halkımız için hayırlı olmasını temenni diliyorum”
Birlik, beraberlik vurgusunun yapıldığı müracaatta hayırlı olsun temennilerinde bulunan Yurtsever: “Biz partimizde, sistemin diğer partileri gibi aday adayları arasında rekabet yoktur. Biz 3 aday adayı ile başladık, omuz omuza en ufak bir rekabet olmaksızın yolumuza devam ediyoruz. Yerelde ve genel merkezde belirlenen adayın yanındayız” dedi.


Demirel: “Adayımız ilimize ve bölgemize hayırlı ve uğurlu olsun, başarılı bir seçim sürecinde hepinizden adayımıza destek bekliyoruz. Dava arkadaşı olarak, adayımızın yanındayız ve destekliyoruz” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
memet_12 (@Misafir_3360)
13 Nisan 2011 Çarşamba 17:54
sn erkan güven arkadaş belli menfaatin yok ve kabul görmüyorsun dimi merak etmeyin iktidar yandaşları alayınız tekeline çomak sokmayı biliriz
yaşar tezer (@Misafir_3303)
12 Nisan 2011 Salı 23:27
sayın baluken ne başarılar halkımıza hayırlı ogurlu olsun günlümüz senınle mucadelemız senın için bıngöl bu şansıda sayın fırat anlı gıbı kaçırmasın elını vıcdanınıza koyun artık bu hırsızlık bıtsın dıyoruz halka hızmet gelsın ınanıyorumkı artık bıngöl halkı kararını vermıiş ve 12 hazıranda mılet vekılımız sayın baluken meclıse ugurlanacak saygılarımla
Adınız Soyadınız (@Misafir_3280)
12 Nisan 2011 Salı 18:03
akp verdinizde ne oldu size ağriya makarnaci sizede kömürcü diyorlar utanın
vat (@Misafir_3266)
12 Nisan 2011 Salı 15:08
bingöl ün görebileceği en şahsiyetli milletvekili adayı. yaşasın, artık cebini ve akrabalarının cepleri için çalışmayan bir milletvekili adayımız oldu.
yunus altunsu (@Misafir_3242)
12 Nisan 2011 Salı 11:21
Gerek insani vasıflarıyla gerek siyasi duruşuyla en doğru tercih olduğunu düşünüyorum.
erkan güven (@Misafir_3239)
12 Nisan 2011 Salı 10:59
Bingöle hiçbir faydasını olacağına inanmıyorum
01.11.2026
00:37
Akaryakıta zam geldi! 100 TL`yi aştı!
Akaryakıta zam geldi! 100 TL'yi aştı!
Akaryakıt fiyatlarında gece yarısı itibarıyla yeni tarife yürürlüğe girdi. Benzinin litre fiyatına 4,15 TL, motorinin litre fiyatına 3,60 TL zam yapıldı. Yapılan artış, araç sahiplerinin yakıt maliyetlerini bir kez daha yükseltti.
01.11.2026
00:36
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 30 ilde, liderliğini Rusya'da bulunduğu değerlendirilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 90 şüphelinin yakalandığı operasyonda 76 kişi tutuklama, 14 kişi ise adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edildi.
01.11.2026
00:35
Sultanbeyli`de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Memleket Günleri, Orhan Hakalmaz konseriyle kapılarını açtı. 15 gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler, gelenekler ve kültürel değerler tanıtılıyor. Etkinlikte Bingöllüler de hemşehrilerini Bingöl Standına davet etti.
01.11.2026
00:32
Bingöl`e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'de son çeyrek asırda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 167 tesis hizmete alınırken, yaklaşık 164,2 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. Yatırımlarla 11 bin 26 hektar tarım arazisi sulamaya açıldı, 137 taşkın kontrol tesisi işletmeye alındı. AK Parti'den yapılan açıklamada, devam eden projeler ve planlama aşamasındaki yeni yatırımların ayrıntıları da paylaşıldı.
01.11.2026
00:31
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 ilde 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona 350 personel katıldı. Operasyonda uyuşturucu maddelerin yanı sıra kaçak sigara, puro, elektronik sigara, silah ve 935 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 20'si tutuklandı.
01.11.2026
00:31
Bingöl`de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de KOM ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 250 paket gümrük kaçağı sigara, 360 dal doldurulmuş makaron ve 20 puro ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın