KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mart 2026 Çarşamba
°C

Baluken, orhan dursun'u sordu

Baluken: “Bingöl M Tipi Cezaevinde bulunan mahkûm Orhan Dursun’un yaşamını yitirmesine ilişkin otopsi raporu nedir?”

Baluken, orhan dursun`u sordu
13 HAZİRAN 2014 CUMA 21:31
0
3306
0
AA aa

HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili idris Baluken, Bingöl M Tipi Cezaevi'nde yaşamını yitiren Orhan Dursun adlı mahkûm ile ilgili soru önergesi vererek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından cevaplandırılmasını istedi.

Türkiye'de cezaevleri mahkûmlar açısından deyim yerindeyse ölüm mabedine dönmüş durumda olduğunu belirten Baluken: “Cezaevlerindeki kötü koşullar ve kötü muamele ile sağlık hizmetlerinin oldukça yetersiz kalmasından ötürü hasta mahkûm sayısı güç geçtikçe artmaktadır. Toplumsal muhalefetin, muhalefet partilerinin tüm çağrılarına rağmen AKP iktidarı hasta mahkûmlarla ilgili durumu olumlu yönde etkileyecek ne yasal ne de idari adım atmaktadır.”dedi.

Baluken, önergenin devamında Bakan Bozdağ'a şu soruları yöneltti:

1.Bingöl M Tipi Cezaevinde bulunan mahkûm Orhan DURSUN'un yaşamını yitirmesine ilişkin otopsi raporu nedir?

2.Orhan DURSUN'un mide kanseri, kalın bağırsak sorunları gibi ağır hastalıkları bulunmasına rağmen tedavi edilmemiş olmasının gerekçesi nedir? Orhan DURSUN'un tedavi sürecini başlatmayan ve yaşamını yitirmesine sebep olan tüm yetkililer hakkında soruşturma açılacak mıdır?

3.Orhan DURSUN yaşamını yitirdiği gün ile bir yıl öncesi arasında geçen sürede kaç defa hastaneye kaldırılmıştır? Bu hastane süreçlerinde kendisine hangi tetkikler uygulanmış ve hangi teşhisler konulmuştur?

4.Orhan DURSUN yaşamını yitirmeden önceki hafta görüşe giden ailesine gıda zehirlenmesi geçirdi, hastaneye kaldırıldı denmiş, hastaneye giden aile ise mide kanaması geçirdiğini öğrenmiştir. Mide kanaması geçirdiği için hastaneye kaldırılan Orhan DURSUN'un ailesine neden doğru bilgi verilmemiştir? Aileyi yanıltan cezaevi çalışanlarına ilişkin soruşturma başlatılmış mıdır?

5.Orhan DURSUN yaşamını yitirmeden önce beş gün cezaevi revirinde tutulmuştur. Mide kanseri ve kalın bağırsak problemi olan Orhan DURSUN'un revirde tutulmuş olmasının gerekçesi nedir? Orhan DURSUN revirde iken kendisine hangi tedaviler uygulanmıştır?

6.Orhan DURSUN'un yakınlarının aktarımına göre mahkûm cezaevinde hasta iken, gardiyanlar tarafından kendisine sürekli kötü muamele uygulanmıştır. Aynı kötü muameleler gardiyanlar tarafından diğer hasta mahkûmlara da uygulanmaktadır. Bugüne kadar Bingöl M Tipi Cezaevinde işkence yaptığı iddiasıyla kaç gardiyan hakkında soruşturma açılmıştır?

7.Hasta mahkûmların serbest bırakılmasına ilişkin Hükümetinizce yapılan düzenlemelerin yetersiz kaldığı bu ölümle birlikte bir kez daha ortaya çıkmıştır. Hasta mahkûmların koşulsuz serbest bırakılması hususunda bir çalışmanız olacak mıdır? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
00:11
Uyuşturucuyu Yutarak Taşıdılar, Bingöl`de Yakalandılar
Uyuşturucuyu Yutarak Taşıdılar, Bingöl'de Yakalandılar
'Yutma' yöntemiyle kente uyuşturucu sokmaya çalışan 3 kişi, polis takibinden kaçamadı. Narkotik ekiplerinin operasyonunda 3 şüphelinin midesinden 75 kapsül uyuşturucu çıkarıldı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
25.03.2026
00:09
Bingöl`de Çocuklar Siyer Finalinde Yarıştı
Bingöl'de Çocuklar Siyer Finalinde Yarıştı
Bingöl'de korunma altındaki çocuklara yönelik düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması'nın final programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Vali Cahit Çelik, yarışmaya katılan tüm çocukların kazanan olduğunu vurguladı.
25.03.2026
00:08
Bingöl Üniversitesi`nde Milli Teknoloji Atölyesi Hizmete Açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Milli Teknoloji Atölyesi Hizmete Açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde kurulan Milli Teknoloji Atölyesi öğrencilerin kullanımına açıldı. Rektör Erdal Çelik, atölyenin gençlerin üretim ve teknoloji becerilerine önemli katkı sağlayacağını belirtti.
25.03.2026
00:07
Motorine Rekor Zam! Bingöl`de 80 TL`yi Aştı
Motorine Rekor Zam! Bingöl'de 80 TL'yi Aştı
Küresel petrol piyasalarındaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarını vurdu. 24 Mart itibarıyla motorine 6,58 TL, benzine 92 kuruş zam gelirken Bingöl'de motorin ilk kez 80 TL barajını geçti.
24.03.2026
03:06
Bingöl arıcıları yeniden ‘Aba` dedi
Bingöl arıcıları yeniden 'Aba' dedi
Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'nde yapılan seçimde mevcut Başkan Ali Aba, rakiplerine büyük fark atarak yeniden başkan seçildi. Kongrede kısa süreli gerginlik yaşanırken, seçimler yoğun katılımla tamamlandı. Ali Aba; 'El birliğiyle Bingöl Balını hak ettiği noktaya taşımak için çabamız kesintisiz sürecektir' dedi.
24.03.2026
03:05
Altın düştü, Bingöl`de kuyumculara akın yaşandı!
Altın düştü, Bingöl'de kuyumculara akın yaşandı!
Bingöl'deki kuyumcular, uzun süredir ilke kez bu kadar yoğunluk yaşadı. Borcu olanlar ile 'yakında yükselir' umudu taşıyanlar kuyumculara akın etti! Kuyumcular ise 'keşke dükkânı hiç açmasaydık' diyerek hayıflandılar!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın