KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Baluken'den, 2/b birim fiyatları için önerge

Baluken: “Düzağaç Mevkiinde belirlenen birim fiyat 400 TL civarındadır. Zaten yıllarca tapu ve ruhsatsız kaldıkları için mağduriyet yaşayan yurttaşlarımız şimdi ise Bodrum, Marmaris ve İstanbul gibi kentlerimizi aratır fiyatları ödemeye mahkûm bırakılmakla mağduriyet yaşamaktadır” dedi.

Baluken`den, 2/b birim fiyatları için önerge
29 HAZİRAN 2012 CUMA 03:52
0
1560
2
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken, 2/B arazilerinde belirlenen birim fiyatları ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na önerge verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından Anayasa'nın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen BDP Bingöl Milletvekili Baluken: “Bingöl ilimizin il sınırları içerisindeki Düzağaç mevkii başta olmak üzere gerek belediye sınırları içerisinde gerekse de tüm il sınırları içerisinde orman vasfını yitirmiş çok büyük oranda arazi ve yine bu arazilerin üzerinde yurttaşlarımız ait binlerce taşınmaz gayrimenkul mevcuttur. Tapu ve ruhsat sorunu yaşayan yurttaşlarımız kamuoyunca 2/B olarak bilinen ve kendi durumlarına da çözüm getirmesini bekledikleri bu yasa sonrası belirlenen birim fiyattan ötürü daha büyük mağduriyetler yaşamaktadırlar. Şahsınızın da daha önceki tarihler içerisinde basına yansıyan ve arsaların birim fiyatlarının ortalama 8,5 TL olduğunu belirten açıklamalarınıza rağmen Bingöl Düzağaç Mevkiinde Bingöl İl Defterdarlığı tarafından belirlenen birim fiyat ise 400 TL civarındadır. Zaten yıllarca tapu ve ruhsatsız kaldıkları için mağduriyet yaşayan yurttaşlarımız şimdi ise Bodrum, Marmaris ve İstanbul gibi kentlerimizi aratır fiyatları ödemeye mahkûm bırakılmakla mağduriyet yaşamaktadır” dedi.

Baluken'in, verdiği önergede sorduğu sorular şöyle:

1) Bingöl ilimizde 2/B arazileri için metre kare birim fiyat belirlenirken göz önünde bulunan kriterler nelerdir? Bu fiyat düzeyinin İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi sosyo ekonomik yatırımların yoğunlaştığı illerdeki 2/B arazileri ile kıyaslandığında ortaya çıkan tablonun adil olduğu söylenebilir mi?

2) Metrekare birim fiyatı 400 TL olduğu kamuoyuna yansıyan Bingöl ili Düzağaç mevkiindeki 2/B arsa ve arazilerinin söz konusu fiyat düzeyinden ötürü hak sahipleri tutarı ödeyememektedir. Bingöl ilindeki fahiş fiyat düzeyinin hak sahipleri ile ortaklaşılarak makul bir seviyeye indirilmesi ile ilgili bir çalışmanız var mıdır ya da planlanmakta mıdır?

3) Bingöl ilimiz Düzağaç mevkiinde bulunan yapı sahipleri yıllarca tapu ve ruhsat olmadığından ötürü mağdur olmuşlardır. Mevcut fiyatlandırma üzerinden ortaya çıkan bedeli ödeyemeyen hak sahiplerinin tapu ve ruhsat sorunu nasıl giderilecektir? Geçmişte mağdur edilmiş hak sahiplerine, ikinci kez getirilecek bir mağduriyet sosyal devlet ilkesi ile ne kadar bağdaşmaktadır?

4) İl Defterdarlığı tarafından Bingöl ilimizde belirlenen yüksek birim fiyatlarının sebebinin söz konusu arazi ve arsaları büyük sermaye sahiplerine satmaya yönelik olduğu iddiaları vardır. Bu iddialara ilişkin düşünceleriniz nelerdir?

5) İlimizin sosyo ekonomik göstergelerinin kötü olmasından ötürü Bingöl ilimiz belediye sınırları dışında bulunan köy veya mezralardaki taşınmazlar için 2/B arazilerinin bedel talep edilmeden verilmesi ile ilgili bir çalışmanız var mıdır? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
aaaaa (@Misafir_8744)
29 Haziran 2012 Cuma 19:40
başarılarınız devamını diliyorum.. önergeleriniz kitap haline getirilmeli ve bingöle dağıtılmalı...
goriz12 (@Misafir_8743)
29 Haziran 2012 Cuma 16:22
tipe bak hele goril sen önce patlayan o bomba için önerge ver ki halkını ne şekilde düşündüğünü sevdiğini bilelim...
21.05.2024
17:15
Bingöl`de maskeli silahlı saldırı! 1 yaralı
Bingöl'de maskeli silahlı saldırı! 1 yaralı
Bingöl merkez Kültür Mahallesi'nde maskeli bir saldırganın ateş etmesi sonucu yaralanan kişi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
21.05.2024
16:54
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Bingöl'de bulunan kayıp eşyalara ulaşmanın güvenli ve kolay yöntemini geliştiren öğrenciler, web sitesi tasarladılar ve projeleri, TÜBİTAK 2204A Malatya Bölge Finali'nde birinci oldu. Kaybettiğiniz eşyalara nasıl ulaşabileceksiniz? Detaylar haberimizde…
21.05.2024
15:39
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Bingöl'de polis ekiplerinin dikkati sayesinde iki vatandaş, 355 Bin TL dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
21.05.2024
14:55
Bingöl`de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.'nin yabani ot toplamak için gittiği bölgede cansız bedeni bulundu.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın