KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2026 Cuma
°C

Baluken'den ‘sandık güvenliği' açıklaması

BDP'nin desteklediği Bingöl BağımsızMilletvekili Adayı Dr. İdris Baluken, &';21. yüzyılda hala seçim ve sandık güvenliği konusunda bu düzeyde değerlendirme ve hazırlık yapıyor olmak, Türkiye demokrasisi için bir ayıptır” dedi.

Baluken`den ‘sandık güvenliği` açıklaması
08 HAZİRAN 2011 ÇARŞAMBA 08:41
0
2884
4
AA aa

Bingöl BağımsızMilletvekili Adayı Baluken, sandık güvenliği konusunda dün saat 14.00'da BDP binasında bir basın toplantısı düzenledi.

 
Seçimlerde halk iradesinin sandığa sağlıklı yansımasının demokrasinin en temel kuralı olduğuna dikkat çeken Baluken, “Türkiye'de seçimlere ilişkin anayasal ve yasal düzenlemelerin antidemokratik içeriği, uluslararası kamuoyu ve Türkiye'deki bütün siyasal çevrelerce kabul edilmektedir. Bütün bu antidemokratik düzenlemelere rağmen biz siyasi parti ve desteklediği bağımsız aday olarak, parlamenter demokratik mücadeleyi sürekli esas aldık. Partimiz BDP öncülüğünde oluşturulan Özgürlük ve Demokrasi Bloğu olarak Türkiye'de 64 adayla 12 Haziran 2011 genel seçimlerine giriyoruz. Bu blok, bu seçimde açığa çıkacak halk iradesi ile Kürt sorununu demokratik-barışçıl yollardan çözmeyi ve Türkiye'deki bütün farklılıkları kucaklayan özgürlükçü bir anayasayı hazırlamayı hedeflemektedir. Seçim barajı vb. antidemokratik bütün engellemelere rağmen başlattığımız bu yürüyüşün ilk adımında YSK vetoları ile karşılaştık. Halkımızın güçlü sahiplenme iradesi ile kaldırılan YSK vetolarını hazmedemeyen başta Başbakan olmak üzere mevcut siyasal iktidar, tüm devlet olanakları ve kamunun gücünü seferber ederek bizi hala baskılamaya çalışmaktadır. Başbakan il il gezerek bütün seçim mitinglerinde sandıklar üzerinde baskı kurduğumuz iftirası ile partimizi hedef göstermektedir. Bu gerçekdışı söylemlerin asıl amacı, bölgede üzerimize kurulmak istenen baskının üzerini örtmeye çalışmaktan başka bir şey değildir. Yarın kentimize gelecek olan Başbakan bu konuda seçime antidemokratik müdahalelerin nasıl yapıldığını görmek istiyorsa, kendisinin söylemelerinden vazife çıkaran Devlet bakanı ve yerel mülki amirlerin son birkaç aylık Bingöl pratiğini incelemesini öneririz. Kamu kurumu niteliğindeki İl Özel İdaresi kampusunun nasıl AKP seçim koordinasyon merkezi olarak kullanıldığını Bingöl halkı çok iyi görmektedir. Tarihten beri mazlumun yanında yer almış olan Bingöl halkının bütün bu haksızlıklar karşısında yanımızda yer alacağından kuşku duymuyoruz. Bu nedenle AKP'nin son günlerde Bingöl'deki panik, gergin ve hırçın halini aslında çok iyi anlıyoruz” diye konuştu.
 
“Halkın iradesine saygı duymanın herkesin lehine olacağı gerçeğinden hareketle, son dönemlerde seçim usulsüzlüklerine dair aldığımız duyumların geçen seçimlerde olduğu gibi tekrarlanmasına aldığımız tedbirlerle asla müsaade etmeyeceğiz” diyen Baluken, şunları kaydetti:“Bu konuda mevcut iktidar partisinin Bingöl sicili hiç de temiz değildir. Sadece Bingöl merkeze bağlı 100 köyün 35'inde % 98-100 arasında oy kullanılmış, 5 köyde ise seçmen sayısından fazla geçerli oy sayısına ulaşılmıştır. Türkiye ve Bingöl'de seçime katılma oranları orta yerde dururken, söz konusu bu oranların ne kadar seçmen iradesini yansıttığı ve demokratik olduğu gerçeğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ancak bu konuda halkımızın müsterih olmasını öneriyoruz. Çünkü 12 Haziran günü aynı durum tekrarlanmayacağını, bu konuda gerekli bütün tedbirlerin hem Bingöl İl Teşkilatı hem de Genel Merkez düzeyinde alındığını belirtmek isteriz. Genel Merkezimizce Bingöl'e diğer illerden faklı bir önem atfedilmiş ve yapılan hazırlıklar çerçevesinde seçim süresince kentimize fazla sayıda Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, yurtiçi ve yurtdışı hukuk ve insan hakları aktivistleri, Sivil Toplum Örgütü yöneticileri gelerek merkez ve kırsal kesimdeki bütün sandıkların güvenliği için gözlemci olacaklardır. Bu temelde seçim sürecinde görevli olan bütün sandık kurulu başkan ve üyelerini, muhtarları, güvenlik kuvvetlerini ve mülki amirleri sağlıklı bir seçim süreci yaşanmasına katkı sunmaya ve bu konuda yasal mevzuata titizlikle riayet etmeye davet ediyoruz. 21. yüzyılda hala seçim ve sandık güvenliği konusunda bu düzeyde değerlendirme ve hazırlık yapıyor olmak Türkiye demokrasisi için bir ayıptır. Bu konuda bütün kamuoyunu ve ilgili kurumları duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yaptığımız bütün hazırlıkların ve aldığımız tedbirlerin Bingöl halkının iradesinin sandığa yansıyacağı ve Türkiye demokrasisine katkı sunacağı bilinciyle hepinizi saygıyla selamlıyoruz.”
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
werzêr (@Misafir_4833)
08 Haziran 2011 Çarşamba 23:30
geçmiş yıllarda gösterdiki doğu ve güneydoğunun kent merkezlerinde bdp geleneği parti oyları fazlayken köylerde iktidar partilerine daha fazla oy veriliyor.. bu da seçimlerde baskıyı devlet güçlerinin yaptığının somut kanıtıdır. bunun aksini iddia eden müfteridir.
muhammed ikbal (@Misafir_4818)
08 Haziran 2011 Çarşamba 17:18
sayın baluken çok haklı ama 21. yüzyılda hala sandıkalrın bu hald eolmasının en büyük nednelerinden birinin de bdp olduğunu unutmasın. görüyor ve biliyoruz ki bdpnin güçlü olduğu bölgelrde oylar açık ve blok halde veriliyor. tıpkı akpnin güçlü olduğu korucu bölgelrind eolduğu gibi.
yeşil bayraklı (@Misafir_4817)
08 Haziran 2011 Çarşamba 16:47
siz önce isterseniz kendi partinize bir açıklama yapın deyin ki insanları zorlamayın tehdit etmeyin bizi desteklesinler diye.o zaman görürsünüz seçilip seçilemeyeceğinizi.
sinan (@Misafir_4811)
08 Haziran 2011 Çarşamba 11:06
Bağımsız adaylar gazetenizde yeterince yer almıyor,bunun sebebi belki de sadece bir siyasi görüşe angaje olmanız.Ama seçimdeki taraflı tutumunuz umarım birgün kötü bir geçmiş muhasebesi olarak karşınıza çıkmaz.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
05.02.2026
18:11
DEM Parti`den Çalıkağıl tepkisi! `17 Kilometrelik Yol Yıllardır Yapılmadı`
DEM Parti'den Çalıkağıl tepkisi! '17 Kilometrelik Yol Yıllardır Yapılmadı'
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Grubu, Yayladere'ye bağlı Çalıkağıl Köyü'nün yol ve elektrik sorunlarının ciddi mağduriyetlere yol açtığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
05.02.2026
17:08
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçlarına göre Bingöl, 8 il arasında 20 projeyle birinci sırada yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın