KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Baluken'den alatepe önergesi

HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, kış aylarının sert geçtiği Merkez Alatepe Köyü’nde okul binasının tamamlanıp öğrenim görecek öğrenci sayısının fazla olmasına rağmen, köyde ortaöğretim sisteminin bulunmadığını ve öğrencilerin taşımalı eğitime zorlandığını söyledi.

Baluken`den alatepe önergesi
18 HAZİRAN 2014 ÇARŞAMBA 01:04
0
2197
0
AA aa

HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, Bingöl'deki eğitim sistemine ilişkin soru önergesi verdi. Sorularının Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Baluken, önergesinde: “Kar yağışının yoğun, yol yapımlarının eksik, iklimin sert geçtiği bölgelerin kırsal kesimlerinde eğitim alanındaki en büyük sorun taşımalı eğitim ile ilgilidir. Bingöl'ün Alatepe köyünde bu sorun Bakanlığınızın duyarsızlığı ve kötü yönetimi sonucu içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Alatepe Köyünde okul binası geçen yıl tamamlanmış ve eğitim verilmiş olmasına rağmen, öğrenim verilecek sayıda öğrenci olmasına rağmen, Alatepe Köyünde Orta Öğretim hizmeti durdurulmakta ve öğrenciler taşımalı eğitime zorlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

BALUKEN, MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI TARAFINDAN ŞU SORULARIN CEVAPLANDIRILMASINI İSTEDİ;

Bingöl ilimiz Alatepe Köyü'nde okul kapasitesi ve öğrenci sayısı yeterli olmasına rağmen Ortaöğretimin durdurulmasının gerekçesi nedir?

Ortaöğretim düzeyinde eğitimin taşımalı yapılmaya çalışılmasının izahı nedir?

Köy içerisinde eğitimin verilmesi için tüm zemin hazır iken, Alatepe köyündeki Ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin taşımalı eğitimle Ilıcalar'a kadar götürülmesinin öğrenciler ve aileleri nezdinde yaratacağı mağduriyet nasıl giderilecektir?

Alatepe Köyü sakinleri eğitimle ilgili sorununun çözülmesi için imza toplamış ve ilgili kurumlara göndermiş, dilekçelerine cevap alamamıştır. Yine köy sakinleri Valilik ile görüşmek istemiş ama cevap alamamıştır. Köylülere iletilen ‘eğitim yetersizliği' gerekçesinin ise hiçbir dayanağı yoktur. Tarafınıza bu hususla ilgili bilgilendirme yapılmış mıdır?

Köylünün sorununu çözmeyen, sorunla ilgilenmeyen yetkililerle ilgili bir soruşturma açılacak mıdır?

Bölgenin kırsal kesimlerinde öğrencilerin ve ailelerinin deyim yerindeyse korkulu rüyası olan taşımalı eğitimle ilgili eğitimin yerinde verilmesine ilişkin bir çalışmanız var mıdır? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.01.2026
21:05
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonunda kabul edilen kanun teklifi ile kamuoyunda 2B olarak bilinen arazilerin satış sürecinde başvuruyu kaçıranlar veya ödeme şartlarını süresinde yerine getiremeyenlere ek bir başvuru süresi geliyor. Teklife göre, taksitlerini ödeyemeyenler veya başvuruyu kaçıranlar, 31 Temmuz'a kadar yeniden başvurarak 2B arazileri üzerindeki taşınmazlarının tapusunu alabilecek.
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın