KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Baluken'den bingöl barosu'na ziyaret

Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Baluken, Bingöl Barosu'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Baluken`den bingöl barosu`na ziyaret
03 HAZİRAN 2011 CUMA 08:39
0
2560
0
AA aa

BDP PM Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldırım'ın da eşlik ettiği bağımsız aday Baluken, yeni parlamentoda, en önemli önceliklerinin halk statüsünün anayasal güvence altına almaya yönelik çalışma olacağını söyledi.

 
1924'ten buyana uygulanan baskıcı ve militarist anayasanın kaldırılması gerektiğini belirten Baluken, demokratik bir anayasanın uygulanması için öncelikli olarak çalışmalar yapacaklarını kaydetti.“Yeni parlamentonun en büyük görevi, yeni ve demokratik bir anayasayı oluşturmak olmalıdır”diyen Baluken, bu süre zarfında hukukçuklarla sıklıkla istişare halinde olmak istediklerine vurgu yaptı.
 
Baluken, “ Sadece Kürt halkının değil, Anadolu'da yaşayan tüm halkın ve kendini ifade etmekte zorlanan bütün aidiyetlerinin, inan ile ilgili özgürlük alanı kısıtlanmış tüm kesimlerin ve çalışma hayatında hak kaybına uğramış bütün kesimlerin özgürlük taleplerinin bu anayasada yer alması için bir çaba içerisindeyiz. Ciddi anlamda ülkede rahatsızlık yaratan, devleti kutsallaştıran ve bireyi hiçe sayan bir hukuk sisteminin değişmesi konusunda toplumun bütün kesimleri mutabık zaten. Bireyi önceleyen, evrensel hukuk kurallarına uygun bir hukuk sistemi oluşturma konusunda talep var. Bu toplumsal talebin yerleştirilmesinde de hepimize bir takım sorumluluklar düşüyor.”dedi.
 
“Toplumun beklentisi, yargının tamamen bağımsız olmasıdır”
Son yıllarda yargı alanın yapılan değişikliklerin halk tarafından kabul gördüğüne dikkat çeken Baluken, eskiden yargının farklı mekanizmalarla resmi ideolojinin denetimi altında olduğuna işaret etti. Baluken, “Ancak toplumun genel beklentisi yargı üzerindeki hegemonyanın el değişmesi değil de, yargının tamamen bağımsız bir yapıya kavuşması olarak karşımıza çıkıyor. Yaşanan hukuksuzluğu anlatmaya gerek yok. Neredeyse yaşamın her alanında yaşanılan hukuksuzluklar herkes tarafından bilinmektedir. Seçim sürecince önümüze gelen hukuksal engellerin ne kadar hukuktan uzak, siyasi bir takım gelişmelerle şekillendiğini gördük. Önümüze konan yüzde 10'luk seçim barajından tutunda mecliste grubu bulunan bir partinin hukuksuz bir şekilde hazine yardımından muaf tutulmasına kadar, 3 bine yakın siyasi kadronun herhangi bir belge, ciddi bir iddianame olmadan siyasi rehine olarak cezaevlerinde tutulması gibi ayrıca seçim propagandası sırasında karşılaştığımız bir takım engellere kadar bu seçim sürecinde bir takım hukuksuzluğa maruz kalıyoruz. En son YSK'nın yetirdiği veto darbesinin de devlet konseptinin arka bahçesinde şekillendiğini halkımız ortaya çıkardı.”
 
Baluken ve Yıldırım'ın ziyaretine ilişkin memnuniyetini dile getiren Bingöl Barosu Başkanı Avukat Erdal Aydemir, Kürt sorununun barışçı, eşit ve demokratik temelde çözüme kavuşturulması için seçim sonrası hazırlanacak anayasa konusunu önemsediklerini söyledi.
Yeni anayasada da Kürt kimliğinin tanınarak, hukuksal güvenceye kavuşturulmasını çok önemli bulduklarını belirten Erdal Aydemir, bu anlamda parlamentoya gidecek olan siyasetçilerden duyarlılık beklediklerini vurguladı.
 
Aydemir konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “ Seçimlerin demokratik, hukuka uygun, eşitlikçi ve partilerin eşit koşullarda yarışabilmesi için 2002 ve 2007 seçimlerinde Bingöl Barosu olarak gözlemci bir heyet oluşturduk. Seçimler ve sandıkla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanması halinde bizlere müracaat etmelerini sağlamak için çalışmalarımız oldu. Bu seçimde de mutlaka olacaktır. Seçim esnasında herhangi bir sandıkta sorun yaşanması halinde siz onu Sandık Kurulu Başkanı'na bir dilekçe ile tutanak altına aldırmazsanız sonrasında yapılacak bir şey yok. Bu anlamda bizler hazır matbu dilekçeler hazırlayacağız. Bu dilekçeleri de ilgili partilerin temsilcileri sandık kurullarına iletmelidirler. Bu ziyaretinizden dolayı memnun olduk. Bu temelde Bingöl halkının sizden fayda görmesini isteriz.”          
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın