KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Baluken'den hasta tutuklular için önerge

BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, hasta tutuklular için meclise bir önerge verdi.

Baluken`den hasta tutuklular için önerge
04 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 16:58
0
1451
0
AA aa

BDP Bingöl Milletvekili Baluken, hasta tutuklular için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na önerge verdi. Baluken verdiği önergenin Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yazılı olarak cevaplandırmasını istedi.

Baluken'in önergesinde şunlar kaydedildi:

“Türkiye'deki başlıca sorunların en önemlilerinden biri Cezaevlerinin yetersiz koşullarıdır. Tutuklama furyasının son dönemde artışı ile beraber bu sorunlar daha ağır bir hal almıştır. Çok sayıda cezaevinde günümüz itibariyle sorunlar kangrenleşmiştir. Cezaevi koşullarının bu derece kötü olması deyim yerindeyse tutsaklara ikinci bir ceza olarak dayatılmaktadır. Bu bağlamda;

1) Türkiye'de tiplerine göre toplam cezaevi sayısı kaçtır?

2) Türkiye'deki cezaevlerinde bulunan toplam hükümlü ve tutuklu sayısı kaçtır? Bu sayının kadın ve erkek oranı nedir?

3) Türkiye'de 18 yaş altı kaç çocuk cezaevlerinde bulunmaktadır?

4) Türkiye'deki cezaevlerinde revir sayısı kaçtır? Hangi cezaevlerinde revir bulunmaktadır? Bu revirlerde, tıbbi donanım, tetkik ve tedavi imkânları hangi düzeydedir? Revir bulunmayan cezaevlerinde acil, hayati tıbbi müdahaleler ve sağlık hizmeti nasıl verilmektedir?

5) Türkiye'deki cezaevlerinde toplamda kaç sağlık çalışanı bulunmaktadır? Bu sağlık çalışanı sayısı, gerekli tıbbi hizmet vermek için yeterli midir? Cezaevlerinde bulunan sağlık personellerinin günlük çalışma saatleri ne kadardır?

6) Türkiye'deki cezaevlerinde sevk-cezaevi ilişkisi, sevk şekli, hastane işlemleri hangi yollarla gerçekleştirilmektedir?

7) Türkiye'de kronik veya yaşamı tehdit edecek düzeyde ağır hasta mahkûmların ad ve soyadları nelerdir? Bu mahkûmların bulundukları cezaevleri hangileridir? Ağır hasta tutuklu ve hükümlülerin, hastanede bulunmaları gereken tedavi süreçlerinde cezaevlerinde tutuldukları, dolayısıyla gerekli tıbbi tedaviyi alamadıkları yönünde iddialar vardır. Bu konuda elinizdeki bilgileri kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?

8) Ağır hasta olduğu içine Adli Tıp Kurumuna sevk edilen veya Cumhurbaşkanlığının af yetkisi kapsamında onay bekleyen kaç tutuklu ve hükümlü vardır?

9) Türkiye'deki cezaevlerinde havalandırma, aydınlatma, ısıtma ve hücre ile koğuş odaları gibi fiziki konularda mahkûmlar açısından problem yaratan cezaevleri hangileridir? Bu problemleri gidermeye yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır?”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın