KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Baluken'den uludere açıklaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Şırnak Uludere'de düzenlenen operasyona tepki gösterdi.

Baluken`den uludere açıklaması
30 ARALIK 2011 CUMA 09:32
0
2297
3
AA aa

Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere seçim bölgesi Bingöl'e gelen Yerel Yönetimlerden Sorumlu BDP Genel Başkan Yardımcısı İdris Baluken, Şırnak Uludere'de meydana gelen olayla ilgili basın açıklaması yaptı. Genç Caddesi üzerinde bulunan parti binasından ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak Dörtyol Saat Kulesi'ne yürüyen grup adına açıklamada bulunan Baluken, "Biz insan ölümünün olduğu her olayda ayrım yapmadan barış çağrısı yapmayı kendimize görev bildik. Bu karda kışta, bu kadar ağır silahlarla teknolojik silahlarla bu operasyonları yapıyorlar. Bu kinin, bu nefretin, bu öfkenin sebebi nedir? Bir insansız hava aracı ne olduğu belirsiz istihbaratı göndermeye devam ediyor. Bu kararı alanlar, bir insanın ölümüyle ilgili karar alma sürecinde kendilerini sorgulama gereği duymuyor. Bugün orada hayatını kaybeden gerilla da olsa aynı acıyı hissedeceğiz, sivil de olsa aynı acıyı hissedeceğiz. Kürt halkının bakışı budur. Bunun bilinmesi lazım" açıklamasını yaptı.

Şırnak Uludere'de yaşanan olay nedeniyle çok derin bir acının içinde olduklarını vurgulayan Baluken, "Biz bu kadar derin bir acının içerisindeyken barış çağrısını yineliyoruz. Eğer bu barış çağrısının bir karşılık bulmasını istiyorsanız hükümetin ve Başbakanın istifa etmesi gerekiyor. Bu dakika itibarıyla bu olayda sorumluluğu olan Genelkurmay Başkanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, Milli Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı derhal görevden alınmalı ve Kürt halkından özür dilenmelidir" ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza12 (@Misafir_7700)
31 Aralık 2011 Cumartesi 14:54
idris bey sana anacak gülerim barışmış sen bingölde bomba patladığında nerdeydin o ölenler senin kardeşin değilmi artık senin yüzünü e gördük utanmadan mitink yapıyorsunuz niye bingölde bomba patladı yapmadınız bu BDP ve idiris ve ona gönül vermiş insanlar barışın b sinden anlamzlar ama yeri geldiğinde konuşursunuz ben idrise oy verdiğime öyle pişmanım ki bugün seçim olsa idrise oy değil su vermem
bingöl (@Misafir_7697)
30 Aralık 2011 Cuma 22:44
idris ağaya sormak lazım acaba bingölde yaşanan o çirkin intihar saldırısından sonra kendisi de istifa etmeyi düşündü mü ve kendi mensubu olduğu gruptan birilerini istifaya çağıracak cesareti kendinde bulabildi mi...? ayrıca belirttiği kurumlardaki insanların derhal özür dileyerek lstlfa etmeli yanlarında kendlsl de beraber..
olmadı (@Misafir_7694)
30 Aralık 2011 Cuma 18:57
uludereyi haber yapmamıs bir site olarak kendinizi faşizmin neresine yerleştiriyorsunuz merak ettim doğrusu? bingöldeki olayı nasıl lanetledi isek bunu da lanetliyorum sizler de riyadan uzak olun ve bu haberi yapın gercekten faşizm damarlara işlemiş..
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın