KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Bangladeş'de isyan bastırıldı: 50 ölü

Bangladeş'teki sınır koruma birliklerinin isyanı bastırıldı ve isyancılar silah teslim etmeye razı oldu. İsyan sırasında 50 kişi hayatını kaybetti...

Bangladeş`de isyan bastırıldı: 50 ölü
26 ŞUBAT 2009 PERŞEMBE 08:32
0
1108
0
AA aa
Bangladeş'teki sınır koruma birlikleri olarak görev yapan ve ''Bangladeş Tüfekli Birlikleri'' bünyesinde bulunan bazı askerlerin daha iyi mali imkanlar verilmesi talebiyle başlattığı isyan hükümetle varılan anlaşmaya sona ererken, isyancıların silah teslimi sırasında çıkan çatışmada da 50 kişinin öldüğü bildirildi.

Bangladeş Yasa ve Parlemento çalışmalarından sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Guamrul İslam, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Benzeri pek görülmeyen çatışmada 50 kişi hayatını kaybetti. Üs ve civarında bulunan yaklaşık 50 kadın ve çocuk da isyancıların silahlarını teslim etmesinden sonra tahliye edildi'' dedi.

İsyancılar, hükümetin af önerisinden sonra silahlarını teslim etmeye başlarken, bu gelişmelerin aralık ayında seçimleri kazanarak iktidar olan Başbakan Şeyh Hasina'nın iki yıllık askeri yönetimden sonra ülkeye demokrasi getirme çalışmaları sırasında karşılacağı güçlüklerin işaretçisi olarak değerlendiriliyor.

ASKERLER TESLİM OLUYOR

Bangladeş'te sınır koruma birlikleri olarak görev yapan ve dün iyi mali imkanlar talebiyle ayaklanan ''Bangladeş Tüfekli Birlikleri''ndeki isyancılar teslim olmaya başlarken, yetkililer ölü sayısının 50'den fazla olmasından endişe ettiklerini bildirdi.

Bangladeş İçişleri Bakanı Sahara Hatun, teslim olan isyancı askerlerden alınan tüfekleri basına  gösterirken, ''hükümetin af önerisinden sonra isyancı askerlerin silahlarını teslim etmeye başladığını, teslim olma sürecinin bugün geç saatlere kadar sürebileceğini'' söyledi.

Televizyon yayınlarında askerlerin silahlarını tek tek teslim etmesi gösterilirken, başkent Dakka yakınlarındaki üste meydana gelen ayaklanma nedeniyle Başbakan Şeyh Hasina da kabineyi olağanüstü toplantıya çağırdı.

 Dakka'da alışveriş merkezleri ve konutların da bulunduğu bir bölgede bulunan üste daha iyi mali imkanlar talebiyle ayaklanma çıkması üzerine bölgeye askeri birlikler ve polisler sevk edildi, üssün çevresi tamamen kuşatıldı.

Yaklaşık 20 saat süren isyan sırasında Başbakan Hasina isyancılarla da görüştü, taleplerinin görüşüleceği ve suçlanmayacakları vaadinde bulundu.

Tüfekli Birlikler'in ülkenin çeşitli kesimlerinde bulunan bazı üslerinde ise halen gerginlik sürüyor.

Öte yandan, 20 saatte yakın süren ayaklanma sırasındaki can kayıplarıyla ilgili bilgiler ise henüz netlik kazanmadı.

Bölgedeki hastane yetkilileri 3 kişinin öldüğünü ve yaklaşık 20 yaralının bulunduğunu ifade ederken, yasa ve parlamento çalışmalarından sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Guamrul İslam, ''tahminen en az 50 kişinin öldüğünü'' söylemişti.

Yetkililer, söz konusu 50 kişinin isyancıların kendi arasında yaptığı çatışmalarda hayatını kaybettiğini ifade ediyor.


haber 7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın