KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Banka kartında yeni dönem! Zorunlu hale getirildi

Resmî Gazete'de yayımlanan karar ile kamu kurumlarının tüm ödeme işlemlerinde yerli ödeme sistemi TROY'un kullanımı zorunlu hale getirildi. Emekli maaşlarından sosyal yardımlara, kredi ve burs ödemelerine kadar kamu kaynaklı tüm ödemeler artık yerli altyapı ile yapılacak.

Banka kartında yeni dönem! Zorunlu hale getirildi
16 OCAK 2025 PERŞEMBE 11:18
1
3183
1
AA aa

Türkiye'nin milli ödeme sistemi TROY, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kamu kurumları için zorunlu hale getirildi. Emekli maaşı, sosyal yardımlar, öğrencilere yapılan burs ve kredi ödemeleri gibi tüm kamu kaynaklı işlemlerde artık TROY altyapısı kullanılacak.

Yeni düzenlemeye göre, kamu bankalarının yeni kart taleplerinde ve mevcut kartların yenilenmesinde aksi belirtilmedikçe TROY sistemine geçiş yapılacak.

Bu düzenlemenin Türkiye'nin ekonomik güvenliğini artırma hedefiyle alındığını açıklandı. Yerli ödeme sistemlerinin yaygınlaşmasıyla ekonomik kaynakların yurt içinde kalması sağlanacak ve dışa bağımlılık azaltılacak.
Bu karar, hem kamu harcamalarının daha güvenli bir altyapıya taşınmasını hem de yerli teknolojilerin desteklenmesini amaçlıyor.

Hangi ödemeler TROY ile yapılacak?

Resmi Gazete'de belirtilen düzenleme kapsamında kamu kurumlarının gerçekleştireceği tüm ödemeler artık TROY sistemi üzerinden yapılacak. Buna göre:

Emekli maaş ödemeleri

Kredi ve burs ödemeleri

Sosyal yardımlar

Esnaf destek ödemeleri

Kamu bankaları ile yapılan tüm protokoller ve yeni düzenlemeler bu kapsamda yenilenecek. Yayımlanan karar ile TROY kart kullanımına geçiş bugünden itibaren resmen başladı. Kamu kurumları ve vatandaşlar, ödeme işlemlerinde yerli altyapıdan yararlanacak.

Otomatik olarak verilecek

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamu kuruluşlarının yaptığı ödemeler için sunulan banka kartları ve kamu bankalarının müşterilerine verdiği kredi ya da banka kartlarında yerli ödeme sistemlerinin sunulacağı açıklandı.

Bu değişiklikle yeni müşterilerine ya da kart yenileme işlemi gerçekleştiren müşterilerine otomatik olarak 'TROY' tanımlı kartları sunacak.

 

 

Kaynak: İnternethaber

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113094)
17 Ocak 2025 Cuma 09:51
Sadece kamuda calisanlar degil, ozel sektordeki maaslarda bu sisteme gecirilmelidir.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
12.05.2026
14:12
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Bingöl merkez Kervansaray bölgesinde dökülen atıklar tepkiye neden oldu. Görüntüler ve tepkiler üzerine açıklama yapan Sütaş; 'Firmamızın böyle bir yönlendirmesi söz konusu değildir. Ayrıca sıvı gübredir, evsel atık değildir. Yağışlı hava nedeniyle çamurdan dolayı kamyonlar tarlaya giremeyince kum ocakları alanına dökmüşler. Çevreye zararlı değil ama gerekli uyarıları da yaptık.'
12.05.2026
13:20
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 44 farklı unvanda toplam 15 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı. Alınacak personellerin unvanları ve sayıları da tek tek sıralandı.
12.05.2026
13:19
Depozito Sistemi`nde kayıt süreci başladı
Depozito Sistemi'nde kayıt süreci başladı
1 Temmuz itibarıyla Türkiye genelinde hayata geçecek Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) uygulaması öncesinde, ambalajlı içecek satan veya servis eden tüm işletmeler dbys.gov.tr üzerinden Depozito Bilgi Yönetim Sistemi'ne kayıt olarak operatörlerini seçebilecek.
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın