KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ocak 2026 Pazar
°C

Bankaların kredi kartı savaşı kızıştı

Bankalar, 5 milyar doları geçmesi beklenen bayram ve yılbaşı alışverişinde, kendi kartlarının kullanılması için harekete geçti.

Bankaların kredi kartı savaşı kızıştı
20 ARALIK 2006 ÇARŞAMBA 09:29
0
1210
0
AA aa
Bu yıl, yılbaşı ile birlikte Kurban Bayramı'nın ilk gününün çakışması bankaların alışveriş kartlarında amansız bir rekabete girmesine, promosyonda da sınır tanımamasına neden oldu.

KAMPANYA ÇOK

Bankalar, düzenledikleri cazip kampanyalarla tüketicilerin yılbaşı ve bayram alışverişini kendi kartlarıyla yapmasını istiyor. Amaç 5 milyar doları geçen Aralık ayı alışveriş pastasından en büyük payı kapabilmek. Bankaların iştahını kabartan tablonun temelinde ise geçen yılın Aralık ayında kredi kartıyla 7 milyar 462 milyon YTL harcanması yatıyor.

Bu yıl ise hem Kurban Bayramı, hem de yılbaşı kutlamaları nedeniyle kartlı alışverişin tutarının 8 milyar YTL'yi yani 5 milyar doları geçmesi bekleniyor. Bu hesabı yapan bankalar da giyimden ayakkabıya, beyaz eşyadan cep telefonuna, market alışverişinden kozmetiğe kadar geniş ürün yelpazesinde 125 YTL'ye varan bonus, ekstra taksit, taksit atlatma, hatta Milli Piyango bileti fırsatı sunarak pastadan alacakları payı büyütmeyi hedefliyor.

Axess'le 2 kere 75 YTL harcayana 25 YTL var

* 11 - 27 Aralık tarihleri arasında Gima, Champion ve Carrefour Expres Supermarketleri'nden bir defada yapılacak her 75 YTL'lik alışverişe bir çeyrek Milli Piyango bileti veriliyor. Alışverişin Axess kullanılarak yapılması durumunda her 75 YTL'lik alışverişe 1 adet ekstra çeyrek bilet uygulaması var.

* 15-31 Aralık tarihleri arasında tekstil ve ayakkabı alışverişlerinde Axess kullanıldığında, 1 ay ekstre erteleme ve yüzde 20 chip-para kazanma fırsatı var.

* 15 - 31 Aralık arasında, Axess üye işyeri marketlerden farklı günlerde 2 kere 75 YTL ve üzeri alışveriş yapan 25 YTL chip-para kazanacak.

* 3 Ocak'a kadar, Carrefour'da Axess ile tek seferde yapılacak 100 YTL alışverişe 20 YTL kazanma fırsatı var. Kurban satışlarında 12 taksit imkânı sunuluyor.

Garanti, 125 YTL'lik bonus fırsatı sunuyor

* 100 YTL ve üzeri 3 harcamaya 25 YTL, 100 YTL ve üzeri 5 harcamaya 125 YTL Bonus var. Kampanya 15-31 Aralık arasında geçerli. Harcamaların farklı günlerde yapılması gerekiyor. Kampanyadan en fazla 125 YTL Bonus kazanılabiliyor. Tek ödemeli ve taksitli işlemler kampanya kapsamında. Denizbank ve TEB Bonus Card'lar kampanyaya dahil. Ekspres limitle yapılan işlemlerde ana para dikkate alınıyor. Sektör ayrımı yok.

* 1-31 Aralık tarihleri arasında Bonus üyesi tekstil ve çok katlı mağazalardan yapacağınız 100 YTL ve üzeri alışverişlerinize +3 taksit Bonus'tan! Taksit sayısı en fazla 12 ile sınırlı. Ekspres Limit'le yapılan alışverişler ise kampanyaya dahil değil.

Worldcard ile 500 YTL'lik alışverişe 100 YTL hediye

8-31 Aralık tarihleri arasında geçerli olacak kampanyaya göre, Yapı Kredi Bankası'na ait Worldcard sahipleri, World üye işyerlerinden 5 ayrı seferde 100 YTL veya üzeri değerde peşin veya taksitli alışveriş yapmaları halinde, 100 YTL değerinde 20 bin Worldpuan kazanacak.

Bir müşteri kampanyadan en fazla 1 kez yararlanabiliyor. Aynı gün içerisinde aynı işyerinde yapılacak 100 YTL veya üzeri değerdeki harcamalardan yalnızca biri kampanyaya dahil edilecek. Aynı kişiye ait farklı kartlarla yapılacak 100 YTL veya üzeri değerdeki işlemler kampanyaya dahil edilecek.

* 31 Aralık'a kadar giyim, ayakkabı, kozmetik, takı-aksesuvar, optikte 50 YTL ve üzeri alışverişlerde +3 Worldtaksit ve 2 ay taksit erteleme her müşteriye sınırsız sunuluyor. +3 Worldtaksit ya da 2 ay taksit erteleme imkânından faydalanmak istenildiğinde kasa görevlisine iletilmesi gerekiyor.

Advantage ile 250 YTL harca 50 YTL'lik hediye çeki kazan

Yılbaşı için +4 taksit , 'Şimdi al Şubat'ta ödemeye başla' veya tek ödemede ekstra yüzde 2 Advantage NakitPuan seçeneği sunuluyor. Bu fırsatlar, 8-31 Aralık arasında 50 YTL ve üzeri alışverişlerde geçerli. Aynı alışverişte sadece bir kampanyadan yararlanılabiliyor.

* HSBC Advantage ile 250 YTL alışverişlere 50 YTL Boyner hediye çeki kampanyası da var. Üstelik 12 taksit ya da 8 taksit + 2 ay erteleme fırsatı sunuluyor. Hediye çekleri, 31 Aralık tarihine kadar Boyner Mağazaları'ndan, Boyner Beautè Etiler'den ve Beymen Akmerkez, Erenköy, Kavaklıdere ve Nişantaşı Mağazaları kozmetik reyonlarından HSBC Advantage Kredi Kart ile yapılacak 50 YTL üzeri alışverişlerde geçerli.

İdealCard'tan ekstra 7 taksit
* 15 Kasım 2006 ve 15 Ocak 2007 arasında İdeal MasterCard ile 75 YTL ve üzerinde en fazla alışveriş yapan bin kişi yurtiçi gidiş-dönüş uçak bileti kazanacak.

* İdeal Kart'la, 1 Kasım-31 Aralık arasında yapılacak beyaz eşya, mobilya, elektrikli ev aletleri, ev tekstili ve züccaciye alışverişlerinde ekstra 7 taksit sunuluyor.

Maximum'la alışveriş 1 ay taksit atlatıyor

Maximum Kart sahipleri, yılbaşı ve Kurban Bayramı'na özel düzenlenen kampanya ile 200'den fazla markadan yapacakları alışverişlerde ilave 2 taksit ve 1 ay taksit atlatma fırsatından yararlanacak. Kampanya 1 Aralık 2006 - 7 Ocak 2007 tarihlerini kapsıyor. Kampanya süresince, belirli bir taksit seçeneği için belirlenmiş ürün/hizmet fiyatı değişmeden, söz konusu taksit seçeneğine 2 taksit ilave edilerek ve 1 ay taksit atlatılarak satış işlemi gerçekleştirilecek.

CardFinans, 50 YTL harcamaya çek veriyor

1-31 Aralık tarihleri arasında Marks & Spencer'dan CardFinans ve Marks&Spencer Kart ile yapılacak 50 YTL'den başlayan alışverişler - artan miktarlarda - hediye çeki kazandıracak. Ayrıca, CardFinans ve Marks & Spencer Kart sahipleri alışverişlerinde 10 taksit avantajından yararlanacak. Hediye Çeki Kampanyası 31 Aralık 2006 tarihine kadar 50 YTL'den başlayan alışverişlerde geçerli. Hediye çeklerinin son kullanım tarihi 31 Aralık.


VATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.01.2026
12:41
Akaryakıta zam kapıda! Motorine zam geliyor
Akaryakıta zam kapıda! Motorine zam geliyor
Motorinin litre fiyatına kısa süre önce indirim gelmişti. Salı gününden itibaren fiyat yükseliyor, depolar daha pahalıya dolacak. Benzinde ise şimdilik herhangi bir fiyat değişimi beklenmiyor.
11.01.2026
00:07
Bingöl`de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Bingöl'de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bingöl'de yapılacak olan 2 bin 59 konutun kurası çekildi. İşte kura sonuçları;
11.01.2026
00:06
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Sonuçların hayırlara vesile olması dileğinde bulunan ve uzun yıllar başkanlık göreviyle Bingöl esnafına hizmet eden Yılmaz Çapak'a teşekkür eden Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odası'nın Yeni Başkanı Zülküf Alpay; 'Üstlendiğimiz sorumluluğun ve omuzladığımız yükün ağırlığının farkındayız' dedi.
11.01.2026
00:05
AK Gençlik Süper Kupa Heyecanını Birlikte Yaşadı
AK Gençlik Süper Kupa Heyecanını Birlikte Yaşadı
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, salona yoğun ilgi gösteren gençlere ve etkinliği onurlandıran tüm katılımcılara teşekkür etti.
11.01.2026
00:02
Bingöl İtfaiyesi 2025`te 500`e Yakın Olaya Müdahale Etti
Bingöl İtfaiyesi 2025'te 500'e Yakın Olaya Müdahale Etti
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2025 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Kent genelinde yıl boyunca 405 yangın, 46 trafik kazası ve 15 intihar vakasına müdahale eden ekipler; 40 vatandaşı ve 128 hayvanı kurtardı, 4 bin 300 kişiye de eğitim verdi.
10.01.2026
13:22
Bingöl`de 161 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 161 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde 161 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekiplerin çalışması aralıksız sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın