KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Baraç, 'Diğer partiler festivale davet edilmediler'

Deva Partisi Bingöl İl Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Nihat Baraç: 'Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi bu şehrin parti üstü temsilcileri olduğu gibi diğer partileri de davet etme erdeminde bulunabilirlerdi.'

Baraç, `Diğer partiler festivale davet edilmediler`
19 EKİM 2021 SALI 15:07
21
3045
2
AA aa

Deva Partisi Bingöl İl Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Nihat Baraç, Kısa Film Festivali'ne davet edilmediklerini iddia ederek açıklamalarda bulundu.

Finalist filmler için de sitem de bulunan Baraç, şu açıklamalara yer verdi:

“Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesi tarafından desteklenen 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivaline 5 ülkeden 245 film için başvuru yapıldı. 24 filmin finale kalacağı festivale Zazaca dilinde çekilmiş olan 2 eser ön elemeyi dahi geçemeyerek yarışmaya katılamadı. Jürinin kararına ve değerlendirmelerine saygı duymakla birlikte Bingöl'ümüzün, Zaza vatandaşlarının dil ve kültürel yaşantısını anlatan bu 2 Zazaca eserin yarışma kategorisi dışında kalmamasını, ayrıca bölgemizin ve dilimizin tanıtımı amacıyla yer verilmesini ve vatandaşların izlenimine sunulmasını temenni ederdik. Dikkat çekmek istediğim diğer bir husus protokolün tek siyasi partiden oluşturulması. 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali olan bir organizasyona sadece İktidar partisinin temsilcilerinin davet edilmesi bu festivalin adının 3. Bingöl Ak Parti Kısa Film Festivali olarak değiştirilmesini elzem kılmıştır. Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi bu şehrin parti üstü temsilcileri olduğu gibi diğer partileri de davet etme erdeminde bulunabilirlerdi. 3. Film festivali diğer siyasi parti temsilcilerinin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının davet edilmediği bir organizasyon olarak akıllarda yer alacaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86261)
19 Ekim 2021 Salı 18:37
Bence sen önce protokol kuralıni il Başkanından öğren kotulga yayılıp poz vermişsen hiç bir şeyken seni yarın düşüne miyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86286)
20 Ekim 2021 Çarşamba 13:25
@Misafir Kullanıcı Adamın oturuşundan ziyade söylediklerine bakın bence. Tabi o da işinize gelmiyor
10.01.2026
13:22
Bingöl`de 161 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 161 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde 161 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekiplerin çalışması aralıksız sürüyor.
10.01.2026
11:35
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Yetkililer, bölgede buzlanmanın etkili olduğunu belirterek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.
10.01.2026
11:32
Yoğun kar geçit vermedi! Ekipler seferber oldu
Yoğun kar geçit vermedi! Ekipler seferber oldu
Yoğun kar nedeniyle yolda mahsur kalan ambulanslar, hızlı müdahaleyle yeniden hareket ettirildi; ekipler sağlık hizmetlerinin aksamaması için seferber oldu.
10.01.2026
01:04
Bingöl Basın Konseyi`nden Gazeteciler Günü Programı
Bingöl Basın Konseyi'nden Gazeteciler Günü Programı
Kentin hafızasını taşıyan yerel basının zor koşullara rağmen görevini sürdürdüğüne dikkat çekilen programda Başkan Arıkan, Vali Ahmet Hamdi Usta'ya Belediye Meclisi kararıyla 'Fahri Hemşehrilik Beraatı' verileceğini duyurdu.
09.01.2026
23:51
Ormangören:
Ormangören: 'Yerel basın kentin aynasıdır'
Yerel basının imkânsızlıklar içinde dahi kentin gerçeklerini görünür kılmaya devam ettiğini belirterek basın emekçilerine teşekkür eden DEM Parti İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, Bingöl'de zor koşullarda çalışan gazetecilerin kentin hafızasını taşıyan önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.
09.01.2026
23:38
Bingöl`de hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı
Bingöl'de hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı
Bingöl'de hırsızlık yapan ve polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın