KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Baraç, 'Diğer partiler festivale davet edilmediler'

Deva Partisi Bingöl İl Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Nihat Baraç: 'Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi bu şehrin parti üstü temsilcileri olduğu gibi diğer partileri de davet etme erdeminde bulunabilirlerdi.'

Baraç, `Diğer partiler festivale davet edilmediler`
19 EKİM 2021 SALI 15:07
21
3868
2
AA aa

Deva Partisi Bingöl İl Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Nihat Baraç, Kısa Film Festivali'ne davet edilmediklerini iddia ederek açıklamalarda bulundu.

Finalist filmler için de sitem de bulunan Baraç, şu açıklamalara yer verdi:

“Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesi tarafından desteklenen 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivaline 5 ülkeden 245 film için başvuru yapıldı. 24 filmin finale kalacağı festivale Zazaca dilinde çekilmiş olan 2 eser ön elemeyi dahi geçemeyerek yarışmaya katılamadı. Jürinin kararına ve değerlendirmelerine saygı duymakla birlikte Bingöl'ümüzün, Zaza vatandaşlarının dil ve kültürel yaşantısını anlatan bu 2 Zazaca eserin yarışma kategorisi dışında kalmamasını, ayrıca bölgemizin ve dilimizin tanıtımı amacıyla yer verilmesini ve vatandaşların izlenimine sunulmasını temenni ederdik. Dikkat çekmek istediğim diğer bir husus protokolün tek siyasi partiden oluşturulması. 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali olan bir organizasyona sadece İktidar partisinin temsilcilerinin davet edilmesi bu festivalin adının 3. Bingöl Ak Parti Kısa Film Festivali olarak değiştirilmesini elzem kılmıştır. Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi bu şehrin parti üstü temsilcileri olduğu gibi diğer partileri de davet etme erdeminde bulunabilirlerdi. 3. Film festivali diğer siyasi parti temsilcilerinin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının davet edilmediği bir organizasyon olarak akıllarda yer alacaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86261)
19 Ekim 2021 Salı 18:37
Bence sen önce protokol kuralıni il Başkanından öğren kotulga yayılıp poz vermişsen hiç bir şeyken seni yarın düşüne miyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86286)
20 Ekim 2021 Çarşamba 13:25
@Misafir Kullanıcı Adamın oturuşundan ziyade söylediklerine bakın bence. Tabi o da işinize gelmiyor
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın