Baraç'tan Koça'a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, İzmir Balçova'da gerçekleştirilen Amerikan Hastanesi açılışında Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un anlattığı fıkraya tepki göstererek, kadın kimliği ve Kürt kimliği üzerinden yapılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç Nihat Baraç, kamuoyuna yansıyan görüntülerde kadınları ve Kürt kimliğini hedef alan sözlerin gülünecek bir mesele gibi sunulmasının toplumsal saygı ve insan onuruyla bağdaşmadığını ifade etti.
Baraç, “Kadın kimliği ve etnik kimlik üzerinden yapılan hiçbir söz, hiçbir espri masum görülemez. Bu ülkede hiç kimsenin kimliği, dili, inancı, cinsiyeti ya da kökeni alay konusu yapılamaz.” ifadelerini kullandı.
DERHAL ÖZÜR DİLENMELİDİR
Söz konusu ifadelerin toplumda haklı bir tepkiye neden olduğunu belirten Baraç, toplum önünde bulunan kişilerin kullandıkları dile daha fazla özen göstermesi gerektiğini vurguladı.
Baraç, “Kadınları ve Kürtleri hedef alan bu tarz ifadeler şaka ya da fıkra denilerek geçiştirilemez. Bu sözler nedeniyle derhal özür dilenmelidir.” şeklinde konuştu.
SAYGI VE EŞİTLİK VURGUSU
Nihat Baraç, Türkiye'nin ayrıştırıcı ve küçümseyici dilden uzaklaşması gerektiğini belirterek açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Bizim ihtiyacımız olan şey; insanları kimlikleri üzerinden hedef alan, kadınları inciten ve toplumsal fay hatlarını derinleştiren bir dil değil, saygıyı, eşitliği ve kardeşliği büyüten bir anlayıştır. DEVA Partisi olarak insan onurunu esas alan, herkesin kimliğine ve varlığına saygı duyan bir siyaset dilini savunuyoruz.”
aman da sanki siz cok kurt dostuymussunuz gibi de davranmayin. anlik politik ruzgar ve trend boyle oldugu icin hepiniz atliyorsunuz. daha 2 yil once kurtlere, siyasetcilerine dokunani yakiyordunuz. selahattin demirtas hala haksiz yere icerde, 10 yil oldu. asil zulum bu. hadi ona da birsey soyleyin, yiyorsa. patavatsiz bir fikra uzerinden bu kadar samata yapip asil hazimsizliginizi gizlemeyin.
'Savunmak' bir yere vardırmıyor, çözüm getirmiyor; sorun orta yerde duruyorsa ne yapmak lazım. Olaydaki 'doktor' da, kadın da , görünürdeki 'ayırımcı cinsellik'le ilgili olmadıkları çok açık. Can yakıcı bir insanlık sorununa işaret ediyor herşey
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
09.09.2026
13:28
Sahası Yok, Sponsoru Yok! 12Bingölspor'dan Sert Manifesto
Sahasız, sponsorsuz ve desteksiz bırakıldığını açıklayan 12 Bingölspor yönetimi, sert bir manifesto yayımladı. Yönetim, 'Hem evimizi yıktılar hem ocağımızı söndürdüler' derken, farklı kentlerde stat arayışlarında karşılaştıkları sorunları da kamuoyuyla paylaştı. Bingöllü iş insanlarının başka kulüplere sponsor olurken kendi memleketlerinin takımına sırt çevirmesine tepki gösteren yönetim, 'Konu 12Bingölspor olunca bir anda mali sıkıntıları öne sürüyorlar' dedi.
08.09.2026
19:18
MHP Bingöl'de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül'de
Milliyetçi Hareket Partisi Bingöl İl Başkanlığı, 15. Olağan İl Kongresi'ni 11 Eylül Cuma günü gerçekleştirecek. Kongre, Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 13.00'te başlayacak.
08.09.2026
15:25
Zazaca için yeni dönem: MEB'de ayrı müfredatla okutulacak
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde görev yapan Zaza Dili ve Edebiyatı alan uzmanı Dr. Murat Varol, Zazaca için hazırlanan yeni öğretim programının onaylandığını duyurdu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yaklaşık 200 sayfalık programla Zazaca, MEB'in öğretim programlarında ayrı bir dil olarak yer alacak.
08.09.2026
15:07
122 milyar TL'lik para trafiği! Bingöl'de de gözaltılar var
Bingöl dahil 3 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen dövizleri usulsüz şekilde yurt dışına aktardıkları belirlenen 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli hesaplarında 122 milyar 791 milyon TL'lik para hareketi tespit edilirken, yaklaşık 50 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.
08.09.2026
15:06
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL'ye çıkıyor
Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, Resmî Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle arıcılık desteklerinde yüzde 80 oranında artış yapıldığını açıkladı. Bazı üreticiler için ödenecek destek tutarı dikkat çekici seviyeye ulaşırken, yeni desteklerle arıcıların üretim maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın