KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Baraj can aldı alacak!

Bingöl'de barajlardan dolayı mahsur kalma olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Son iki ayda 16 kişinin mahsur kaldığını görülürken, vatandaşlar gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda olası can kaybının yüksek ihtimal olduğunu söyledi.

Baraj can aldı alacak!
31 AĞUSTOS 2018 CUMA 20:06
0
3062
0
AA aa

Bingöl'de çeşitli bölgelerde yapılan Kelahan barajlarının kapaklarının açılmasıyla yükselen su seviyesi, balıkçılar, piknikçiler ve serinlemek isteyenleri tehdit etmeye başladı.

Günün belirli saatlerinde açılan baraj kapaklarıyla suyun yükseldiği ve buna paralel olarak nehir kenarlarında olan vatandaşların mahsur kaldığı görüldü. Mahur kalma olaylarının gün geçtikçe arttığını belirten vatandaşlar, sorunun çözülmesini aksi halde olası can kayıplarının önüne geçilmeyeceğini söyledi.

Baraj tarafından bazı bölgelere kurulan siren sistemlerinin sesinin yükseltilmesini ve piknik için tercih edilen bölgelere de yerleştirilmesini talep eden vatandaşlar, “Yaşanan olaylar ortada, bu rağmen neden bazı bölgelerde önlemler alınmıyor. Barajların olduğu bölgelerdeki herkes tedirgin. Allah korusunun bir gün bir can kaybı olursa bunun hesabını kimse veremez. Evet, baraj yetkilileri tarafından birçok noktada uyarı levhaları, siren sistemleri var ancak bunun arttırılması gerekiyor. Havalar sıcak insanlar illa ki serinlemek için suyu tercih edecek ama bunun da güvenlikli bir şekilde yapılması lazım. Yetkili mecralardan bu sorunun kısa sürede çözülmesini talep ediyoruz” açıklamasında bulundular.

İKİ AYDA 16 KİŞİ MAHSUR KALDI

Genç ilçesinde vatandaşların sık sık Murat Nehri'ne giderek yüzmek istediği, balık tutmak istediği ve piknik yapmak istediği görülürken, derlenen bilgilere göre son iki ay içinde 16 kişinin mahsur kaldığı görülürken, yaşanan sorunun çözüme kavuşmaması olası can kaybının olacağına işaret etti.

AFAD, UYARISINI YAPMIŞTI…

Öte yandan mahsur kalma olaylarının artmasından dolayı İl AFAD Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, Kurban Bayramı öncesi uyarıda bulunmuştu.

İşte Boğatekin'in açıklaması: “İlimizde yapımı tamamlanan Kalehan barajlarında su tutulmasıyla beraber Murat nehrinde zaman zaman sıkıntılar yaşanmaya başladı. Baraj kapaklarının açılması sonucu ani su yükselmeleri yaşanmaktadır. Bu nedenle nehir kenarında piknik yapmaya giden vatandaşlarımız, son günlerde ani su yükselmelerinden dolayı mahsur kalmaktadır. Önümüzdeki Kurban Bayramı nedeniyle nehir kenarına yüzme, güneşlenme, balık tutma ve piknik yapma amacıyla giden vatandaşlarımızın olacağı öngörülmektedir. AFAD olarak bu bayramın hüzne dönüşmemesi için vatandaşlarımızın yapılan uyarılara dikkat etmelerini rica ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
20.08.2025
03:39
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı İş ve İşlemler Belgesini yayımladı. Yeni eğitim yılı öncesinde hazırlıklar sürerken, öğrencilerin seçeceği seçmeli derslerle ilgili yeni kriterler duyuruldu.
20.08.2025
03:38
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, yönetmelik kapsamındaki araçlarda araç takip sistemi, iç ve dış kamera, kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurulması artık zorunlu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın