KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Baraj şantiyesini basmak istediler

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Derinçay Köyü’nde yapılmak istenen baraja karşı çıkan köylüler, baraj şantiyesini basmak istedi. Şantiye çalışanları kapıları kilitleyerek köylülerin girişini engellemek isterken, bölgede önlem alan Jandarma ekipleri ile köylüler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Baraj şantiyesini basmak istediler
13 ŞUBAT 2013 ÇARŞAMBA 08:57
0
4064
2
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Derinçay köyünde yapılmak istenen baraja karşı çıkan köylüler baraj şantiyesini basmak istedi. Şantiye'de çalışanları engelleyip çalışmalarını istemeyen köylüleri jandarma güçlükle durdurdu. Köylüler, sorunları çözülene kadar baraj inşaatının engellenmesi için yaptıkları eylemleri sürdüreceklerini söyledi.

Karlıova ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Derinçay Köyü'ne yapılacak olan HES 2 barajı inşaatının şantiyesi, Derinçay köylüleri tarafından basılmak istendi. Baraj inşaatını basan yaklaşık 100 kişilik grubu gören şantiye çalışanları, kendilerini şantiyeye kapatarak kapıları kilitledi.

Jandarma ekipleri baraj inşaatını basan köylülere müdahale ederek olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Jandarma ekipleri ve köylüler arasında zaman zaman itiş kakış yaşanırken, jandarma köylüleri güçlükle şantiyeden uzaklaştırdı. Şantiye çevresinde Karlıova kaymakamının gelmesini bekleyen köylüler, kaymakamın gelmediğini görünce sessizce dağıldı.

Barajın kendi köylerine zarar verdiğini söyleyen Tekin Tatlı, HES2 barajının yapımı nedeniyle köylerindeki arazileri tahrip edildiğini ileri sürerek: “Baraj inşaatının başlaması ile arazilerimiz tahrip olmaya başladı. Hayvanlarımızı otlatacak bir meramız kalmadı, köy mezarlığımızı bile tahrip ederek mezarlığımızı kullanılmaz hale getirdiler. Baraj kanallarının geçtiği arazilerin kamulaşmayan bölümleri tahrip edildi. Yetkili birimlere gerek yazılı gerekse sözle şikayette bulunduk fakat hiçbir işlem yapılmadı ve inşaat devam etti. Tek çare olarak köylülerle beraber inşaatı kendi çabalarımızla durdurma kararı aldık. Eylemlerimiz sorunlarımız çözülünceye dek devam edecek. Yarın ve diğer günlerde tüm köylülerimiz olarak doğamızın kaybolmaması ve arazilerimizin talan edilmemesi için daha büyük eylemler yapacağız” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mehmet yılmaz (@Misafir_12170)
15 Şubat 2013 Cuma 23:45
cok ıyı bir davranısta bulundunuz sizi tebrik ediyorum.Herkesın dogaya sahip cıkması lazım
zazaye çoligıj (@Misafir_12125)
13 Şubat 2013 Çarşamba 11:45
devlet baba! bize fabrikalar açacığına doğamızı mahfedecek hes barajları yapıyor. ve ne yazıkki milletimiz akp li olduğu için buna sessiz kalıyor. mevcut türkiye şartlarında en kötünün iyisi akp olabilir fakat gözünüzü seveyim her yaptıkları yanlışlara sessiz kalmayın ey halkım.. ben de yıllarca akp desteklemiş birisiyim. ama bazı haksızlıkları görüp eleştirebiliyorum çok şükür..
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın