KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Baraj sularında yüzmeyin!

AFAD İl Müdürü Boğatekin; 'Baraj sularında yüzülmesini tavsiye etmiyoruz en azından baraj kapaklarının ne zaman açılacağı ile ilgili mutlaka yetkililerden bilgi alınmalıdır ve nehir ve göletlerin boy aşmayan ve yüzmeye en uygun olan alanları tercih edilmelidir.'

Baraj sularında yüzmeyin!
23 HAZİRAN 2019 PAZAR 19:51
3
2109
1
AA aa

Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, bir radyo programına önemli açıklamalarda bulundu.

Bingöl'ün afetselliğini programda değerlendiren Boğatekin, özellikle yaz aylarında vatandaşların serinlemek için yüzmeyi tercih ettiğini anımsatarak dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Boğatekin'in açıklaması şu şekilde:

“Türkiye'nin deprem afetselliği göz önünde bulundurulduğunda özellikle de İlimizin Doğu Anadolu Ana Fayı ile Kuzey Anadolu Ana Fay Hatlarının tam da kesiştiği bir bölgede bulunması sebebiyle tarih boyunca birçok yıkıcı depremin meydana geldiğini ve meydana gelen bu depremlerde yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiğini söyledi. Ayrıca ilimizin sadece bir deprem bölgesi olmadığını birçok afet olaylarına peyderpey maruz kalındığını özellikle de İlkbahar aylarında karın erimesi ve yağışların olması nedeniyle bazı kırsal yerleşim yerlerine yakın kayalıkların büyük taşlar halinde ana parçadan koparak yuvarlandığı, heyelan olaylarının meydana geldiği ve birçok kırsal yerleşim alanlarında tehlike oluşturduğunu görmekteyiz. Yine yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle serinlemek için gölet ve nehirlere bilinçsizce giren vatandaşlarımızın boğulmalar ile karşı karşıya kaldıklarını görmekteyiz. Boğulma vakalarına karşı alınması gereken önlemleri şu şekilde açıklayabiliriz;

1- Öncelikle yüzme kursu alınması gerekir, nehir, gölet, baraj sularında değil de cankurtaran ekiplerin olduğu havuzlarda yüzmek gerekir.

2- Baraj sularında yüzülmesini tavsiye etmiyoruz en azından baraj kapaklarının ne zaman açılacağı ile ilgili mutlaka yetkililerden bilgi alınmalıdır ve nehir ve göletlerin boy aşmayan ve yüzmeye en uygun olan alanları tercih edilmelidir.

3- Paniğe kapılmamalı, suda arkadaşlarla şakalaşılmamalı, vücutta kramp olur olmaz sudan hemen sudan çıkılmalı, tok karınla suya girilmemeli, çok su tutan giysiler giyilmemeli, derinliği bilinmeyen sulara girilmemeli, suya girmeden önce ufaktan da olsa egzersiz hareketler yapılmalı ve çeken akıntılara karşı son derece dikkatli olunmalıdır.

Yine kış aylarında ilimizde bazı yıllar aşırı derecede kar yağışı olmaktadır, birçok vatandaşımız hava durumuna hiç bakmadan şehirlerarası yolculuk yapmaktadırlar, bundan dolayı çok sık mahsur kalma ihbarları almaktayız ve yine çığ olaylarının bazı yolları kapatması sonucu komşu iller ile olan kara yolumuz günlerce kapalı kalabiliyor.

Tüm bu olumsuzlukları düşündüğümüzde deyim yerindeyse ilimize Afetler Şehri dersek herhalde abartmış olmayacağız. Biz İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ( AFAD ) olarak bize ihbarı gelen her türlü afet ve acil durum olaylarına en hızlı şekilde müdahale ediyor ve iyileştirme çalışmalarımızı da hızlı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Tabi sadece kriz anlarında çalışmıyoruz daha çok risk yönetimine odaklanmış bulunmaktayız. Vatandaşlarımızı olası afetlerden nasıl koruyabiliriz, hangi bölgelerimizde kaya düşmesi, heyelan olayları, çığ düşmesi var bunları önceden tespit ederek gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Ayrıca afet ve acil durumlar ile ilgili özellikle de deprem konusunda eğitici seminerlerimiz tüm toplum kesimlerine yönelik sıklıkla olmaktadır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45719)
24 Haziran 2019 Pazartesi 12:29
Çocuklarımıza yazın yüzme kurslarına gönderelim yüzmeyi öğrensinler Avrupa'da yüzmeden boğulmalardan ölen yok ülkemizde her sene göllerde barajlarda denizlerde ölenler boğulanlar oluyor
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın