KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2025 Pazar
°C

Baraj ve göletlere, 1 milyon 200 bin yavru sazan bırakıldı

Bingöl'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde kent genelinde baraj ve göletlere 1 milyon 200 bin adet yavru sazan bırakıldı.

Baraj ve göletlere, 1 milyon 200 bin yavru sazan bırakıldı
19 AĞUSTOS 2021 PERŞEMBE 17:55
14
1684
2
AA aa

Elazığ'ın Keban ilçesinde Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen sazan yavruları, baraj ve göllere bırakılmak üzere Bingöl dahil 18 kente gönderildi. Bingöl'e ulaşan yavru sazanlar Aşağı Kaleköy baraj gölü, Yukarı kaleköy baraj gölü, Kiğı baraj gölü, Beyhan baraj gölü, Gülbahar baraj gölü, Karlıova kale göleti, Çaytepe göleti, Gayt baraj gölü, Özlüce baraj gölü, Pembelik baraj gölü, Servi göleti ve Ördekler gölüne bırakıldı.

Aşağı kaleköy baraj gölünde düzenlenen törene Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nuri Yılmaz, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır katıldı.

Yavru sazanlarının baraja bırakılmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nuri Yılmaz, bu yıl 50 milyon civarında sazan balığı üretimi yaptıklarını belirtti. Yılmaz, "Bu sene 50 milyon civarında bir sazan balığı yavrusu ürettik. İlki Elazığ'da başlatmak üzere 18 ilimize dağıtımını gerçekleştirdik. Bugün de burada 1 milyon 200 bin civarında Bingöl ilinde bulunan su kaynaklarının balıklandırılmasını gerçekleştiriyoruz. Balıklandırmadaki asıl amacımız, bu bölgede yaşayan insanların hem geçim kaynağını hem burada bir istihdam oluşturulması hem spor yapma amacıyla bu faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Aslında tabi su ürünleri ülkemiz için çok önemli. Çünkü bu bölgede yaşayan insanlar, avcılıkla uğraşanlar bu kaynaklardan geçimini sağlamaktadır" dedi.

12 noktaya 1 milyon 200 bin adet yavru bırakıldı

Kent genelindeki baraj ve göletlere yavru sazanların bırakıldığını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, amaçlarının hem istihdamın arttırılmasını hem de sportif avcılığın yaygınlaştırılması olduğunu söyledi. Bahadır, “Bakanlığımız tarafından su kaynaklarının balıklandırılması projesi kapsamında bugün ilimizde 12 noktaya 1 milyon 200 bin adet yavru sazan balığımızı bıraktık. Bu sazan balıklarımız Elazığ ilimiz Keban Su ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından üretilmiş olup, ilimize tahsis edilmiştir. Balıklarımızın bırakılmasıyla birlikte ana hedefimiz, doğal stoklarımız ıslahı, kapasitenin arttırılması, zenginleştirilmesi. Yine bunun yanında balık popülasyonunun artırılarak su ürünlerinin istisaririnin sağlanması, sportif amaçlı avcılığın geliştirilmesi, biyolojik koruma gibi faydalar sağlanmış olacaktır. Bingöl ilimizde de bugün 12 noktamızda bu balıklandırma çalışması yapıldı. İlimiz genelinde 2021 yılında Yukarı Kaleköy, Özlüce ve Kiğı baraj göllerimizin bulunduğu yerlerde 3 adet su ürünleri kooperatif kurulumunu gerçekleştirmiş olduk. Bu şekilde de yetiştiricilik yapılarak istihdamında bu alanlarda geliştirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. İlimiz son dönemlerde su ürünleri yetiştiriciliği açısından bir ivme kazanmış durumda. İnşallah en kısa zamanda bu çalışmaların da sonuç vermesiyle birlikte avcılık anlamında da bu ivmeyi yakalamış olacağız” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84975)
22 Ağustos 2021 Pazar 08:25
İsrail sazanı dediğimiz balık orda hangi canlı varsa yiyiyor diyer canlı popolasyonunu yok ediyor yazık başka türmü yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84934)
19 Ağustos 2021 Perşembe 18:13
Niye alabalık bırakılmıyor, sırf alabalık tesisleri para kazansın diye sadece sazan bırakılıyor.
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın