KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Barajlar bölgesi havadan incelendi

Milletvekili Coşkun: “Gerekli incelemeler yapıldı, şantiyeler kurulacak. Bölgenin coğrafi yapısının çok beğenildiği de ayrıca tarafımıza iletildi”

Barajlar bölgesi havadan incelendi
08 AĞUSTOS 2009 CUMARTESİ 11:30
0
1810
0
AA aa
AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Bingöl'de yapılacak Kale–1 ve Kale–2 Barajları için çalışmaların hızlandırıldığını, yaklaşık 20 gün önce başlatılan etüt çalışmalarının akabinde yüklenici firma Özlatın İnşaat'ın patronlarının dün helikopterle vadiyi gözlemlediğini söyledi.

Yapılan hava gözlemleri neticesinde bölgenin coğrafi yapısının beğenildiğinin kaydedildiğini söyleyen Milletvekili Coşkun: “Bundan yaklaşık 20 gün önce başlatılan etüt çalışmaları için 12 kişilik mühendis grubu bölgede çalışma yaptı. Dün de Özlatın İnşaat'ın patronları özel helikopterle Genç İlçesi'nden Kale Köyü'ne kadar olan vadiyi havadan gözlemlediler. Buradaki incelemelerin akabinde de Kiğı İlçesi'ne geçmişler. Yaptığımız görüşmelerde bölgenin coğrafi yapısının uygun ve faydalı olacağını belirttiler. Yakın zamanda bölgede şantiye kurulacak. Sonbahar mevsiminde ön çalışmalar başlamış olacak. Bir aksilik olmaması durumunda 2010 ilkbahar mevsiminde çalışmalar hızla yürütülecek ve belirlenen süre içerisinde barajlar tamamlanacak” dedi.

Baraj yapımı çalışmalarını yakından takip ettiklerini vurgulayan Coşkun: “Bu barajların ilimize önemli katkıları olacaktır. Özellikle Genç ve Solhan İlçeleri bu faydalar en fazla istifade edecek yerleşim birimleri olacak. İki barajın hizmete açılmasıyla yılda 2,5 milyar kws enerji üretimi gerçekleşecek. Hem ülkenin enerji ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak, hem de istihdam açısından iyi bir katkısı olacak” diye konuştu.

kent haber bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın