KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Barakazi cemr toplantısı için yunanistan'da

Türkiye Belediyeler Birliğinin geçen ayki toplantısında meclis üyesi seçilen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, TBB’nin 2010’dan itibaren üyesi olduğu Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) toplantısı için Yunanistan’a gitti.

Barakazi cemr toplantısı için yunanistan`da
15 HAZİRAN 2017 PERŞEMBE 08:24
0
2000
0
AA aa

 

Kısa süre önce Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni seçilen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, aynı zamanda TBB'nin 2010 Haziran ayından itibaren üyesi olduğu CEMR Siyasi Komite Delegasyonunda da bulunuyor. TBB'den 7 ismin asil üye seçildiği CEMR Siyasi Komite Delegasyonunda; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gaye Doğanoğlu, İzmir/Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Belediyesi ve TBB Meclis Üyesi Hicran Hamza Çelikyay, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara yer alıyor.

CEMR NEDİR?

Birlemiş Kentler ve Yerel Yönetimler- Avrupa Bölge Teşkilatı ve Avrupa'daki ulusal yerel yönetim birliklerinin Birliği konumunda olan Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi olan CEMR, Avrupa'da yerel ve bölgesel yönetimleri temsil eden en büyük organizasyon. CEMR AB müzakere sürecinde olan ülkelerde yerel yönetimlerin sürece nasıl katkı sağlayacağına yönelik destek dokümanları sağlıyor. Genişleme politikalarında ise AB üyesi yerel yönetimlerin ne tür programlar ve projeler geliştireceğine yönelik tavsiye raporları oluşturan CEMR, yapısı gereği üye ülkeler, yeni üye olan ülkeler ve aday ülkeler arasında da ortaklıklar geliştiriyor.

Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye'de bulunan belediyeler ile Avrupa'daki belediyelerin işbirliği geliştirmesi ve AB üyelik sürecine daha iyi hazırlanmaları amacıyla, CEMR üyeliğine başvurmuş, Haziran 2010 tarihinde de Oslo'da düzenlenen Siyasi Komite toplantısında oybirliği ile üyeliğe kabul edilmiştir.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın