KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Barakazi cemr toplantısı için yunanistan'da

Türkiye Belediyeler Birliğinin geçen ayki toplantısında meclis üyesi seçilen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, TBB’nin 2010’dan itibaren üyesi olduğu Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) toplantısı için Yunanistan’a gitti.

Barakazi cemr toplantısı için yunanistan`da
15 HAZİRAN 2017 PERŞEMBE 08:24
0
1913
0
AA aa

 

Kısa süre önce Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni seçilen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, aynı zamanda TBB'nin 2010 Haziran ayından itibaren üyesi olduğu CEMR Siyasi Komite Delegasyonunda da bulunuyor. TBB'den 7 ismin asil üye seçildiği CEMR Siyasi Komite Delegasyonunda; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Tokat Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gaye Doğanoğlu, İzmir/Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Belediyesi ve TBB Meclis Üyesi Hicran Hamza Çelikyay, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara yer alıyor.

CEMR NEDİR?

Birlemiş Kentler ve Yerel Yönetimler- Avrupa Bölge Teşkilatı ve Avrupa'daki ulusal yerel yönetim birliklerinin Birliği konumunda olan Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi olan CEMR, Avrupa'da yerel ve bölgesel yönetimleri temsil eden en büyük organizasyon. CEMR AB müzakere sürecinde olan ülkelerde yerel yönetimlerin sürece nasıl katkı sağlayacağına yönelik destek dokümanları sağlıyor. Genişleme politikalarında ise AB üyesi yerel yönetimlerin ne tür programlar ve projeler geliştireceğine yönelik tavsiye raporları oluşturan CEMR, yapısı gereği üye ülkeler, yeni üye olan ülkeler ve aday ülkeler arasında da ortaklıklar geliştiriyor.

Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye'de bulunan belediyeler ile Avrupa'daki belediyelerin işbirliği geliştirmesi ve AB üyelik sürecine daha iyi hazırlanmaları amacıyla, CEMR üyeliğine başvurmuş, Haziran 2010 tarihinde de Oslo'da düzenlenen Siyasi Komite toplantısında oybirliği ile üyeliğe kabul edilmiştir.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın