KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Barakazi cemr toplantısına katıldı

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin (CEMR) Türkiye Belediyeler Birliği Siyasi Komite Delegasyonu asil üyesi olarak Münih’te temaslarda bulundu.

Barakazi cemr toplantısına katıldı
29 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 01:07
0
2318
0
AA aa

 Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR)'ın toplantısı 25-26 Haziran 2015 tarihlerinde Almanya'nın Münih şehrinde gerçekleştirildi.

Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen toplantıda TBB'nin Siyasi Komite Delegasyonu asil üyesi olarak Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi Türkiye adına söz aldı.

Ortadoğu'dan Avrupa'ya göçler konusunun konuşulduğu oturumda söz alan Başkan Barakazi, Suriye'den Türkiye'ye 2 milyon mülteci geldiğini, sınır şehirlerinde büyük çadır kentlerin kurulduğunu, mültecilerin Türkiye sathına yayıldığını, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere ana dillerinde eğitim verdiğini, şuana kadar masrafların 4-5 milyar doları bulduğunu, 110 bin personelin Suriyelilere hizmet ettiğini belirtti.

Ortadoğu'dan Avrupa yoğun göç olmadığını ifade eden Başkan Barakazi, Avrupa'ya göçün Türkiye'ye göre nispeten küçük olduğu dolayısıyla Türkiye'ye göre karşılaştırıldığında da yersiz olduğunu, Avrupa Birliği ülkelerinin Suriye konusunda atacakları adımları sordu.

Yerel yönetimlerin problemleri ve kaynak aktarılması noktasına da değinen Başkan Barakazi, Yasal düzenlemelerde alınan kararlarda yerel yönetimlerin de katkı sağlanması için görüş alışverişinde bulunulmasını istedi.

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı'nın (UCLG) Avrupa bölge teşkilatını oluşturan, yerel ve bölgesel bağlamda en geniş temsile sahip Avrupa topluluğu. Köklü bir tarihe sahip olan CEMR, 1951 yılında bir grup Avrupalı belediye başkanı tarafından kuruldu. CEMR, 28'i AB üyesi ülke olmak üzere 41 ülkeden 57 ulusal birlik aracılığıyla, 150 bin belediye ve bölgesel yönetimi temsil ediyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın