KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Barakazi kadınlarla bir araya geldi

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kültür Mahallesi Aftor Küme Evleri’nde düzenlenen mahalle buluşmasında kadınlarla bir araya geldi.

Barakazi kadınlarla bir araya geldi
18 MART 2017 CUMARTESİ 06:57
0
1547
0
AA aa

Kültür Mahallesi Aftor Küme Evleri'nde mahalle buluşmasında; Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve Eşi Pervin Barakazi Hanımefendi, Bingöl AK Parti Kadın Kolları Başkanı Selma Dursun ve AK Parti Kadın Kolları üyeleri katıldı.

Çapakçur köprüsü çalışmalarına değinen Başkan Barakazi, Kültür Mahallesi Kentsel dönüşüm imzası geçtiğinin müjdesini verdi.  Başkan Barakazi, “Çapakçur Köprüsü bugün itibariyle trafiğe kapandı ve yıkım işlerine başlandı. Bu sene içerisinde de tamamlayacağız. Köprü yıkılmasıyla beraber alternatif yollarla trafiğin akışını sağlayacağız. Kültür Mahallesi Kentleşme Dönüşüm imzası bugün gerçekleştirildi. Bu müjdeyi de vermek istiyorum. Eski binalarımızı yıkıp yerine daha modern yapılar inşa edeceğiz. Kira hakkı zayi olmayacak. Kentsel dönüşüm tamamlansa bile kiraların tamamı ödenecektir” dedi.

Askeri Alan, Cazibe Merkezi, Sütaş hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Barakazi, “Askeri Alanının devir işlemini yaptık. Askeri alanın olduğu yere, belediye binası ve ticari alanlar yapacağız. Askeri Alanın devri olsun diğer çalışmalarımızda olsun, Kalkınma eski Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'ın katkısı çok büyük, ben bir kez daha buradan teşekkür ediyorum. Bölgemizde işsizlik mevcut, sizlerin çoluk çocuğu var eşleri var. Cazibe Merkezleri kapsamında çok ciddi bir yatırım bekliyoruz. 7-8 trilyon yatırım olacak. Buralarda fabrikalar, atölyeler  yer alacak. Bu fabrikalarda ve atölyelerde sizlerin eşleri çocuklarına istihdam sağlanılacak. Kalkınma eski Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, İzmir'de Sütaş konusunda Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza rica etti. Sütaş'ın yöneticisi Muharrem Yılmaz'la görüşerek sözünü aldı. Hava alanın arka kısmında Sütaş Fabrikası düşünülüyor. Şehrimiz için belli başlı bir istihdam olacaktır” dedi.

Tekstil yatırımlarıyla 3.000 kişiye istihdam sağlanacağını ifaden eden Başkan Barakazi, “Bingöl ile Kahramanmaraş, Gönül Köprüsü kapsamında kardeş şehirler. Maraşlı bir işadamının 1.500 kişilik bir tekstil yatırım yapmaya çalışıyor. Bu tekstil firmalarında genç bayanlarımız çalışıp evlerine katkı sağlayabilecekler. Ayrıca Simani Mahallesinde yapılan tekstil kentimiz var. Oraya da talipler var, tekstil fabrikalarını kurmak isteyen üç firma var. Burada da 1.500 kişiye istihdam sağlanılmasına çalışıyoruz. Biliyorsunuz tekstil fabrikalarında daha çok kadınlar çalışıyor. Böylece kadınların istihdamı sağlanmasına çalışıyoruz ”ifadelerini kullandı.

Kültür Mahallesi Aftor Küme Evleri'nde yaşayan kadınların kentsel dönüşüm talebini dinleyen Başkan Barakazi, arazinin elverişsiz, sulak bir arazi olduğu yapıya uygun olmadığını söyledi. Kentsel dönüşüm için uygun bir bölge seçilip, bu bölgenin tamamen boşaltılacağını ifade etti. Mahalleli kadınlar Başkan Barakazi'nin ve beraberindekilerin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın