KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Barbar saldırıya kınama!

Mescid-i Aksa’nın içerisini savaş alanına çevirerek, Filistinli Müslümanları tutuklayan İsrail askerleri, cami içerisindeki Kur'an-ı Kerimleri ayaklar altına aldı. Onlarca Filistinlinin yaralandığı olaya tepki gösteren Bölgenin tanınan Alimleri, çirkin saldırıyı sert sözlerle kınadı.

Barbar saldırıya kınama!
07 KASIM 2014 CUMA 21:07
0
2581
0
AA aa

 Bingöl'de bulunan bölgenin tanınan alimleri, İsrail'in 1967 yılından sonra Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik yaptığı saldırıya tepki gösterdi.

Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar girerek mihrabı postallarıyla çiğneyen İsrail'e tepki gösteren Bölge Alimlerinden Molla Selahattin Baki, Mescid-i Aksa'yı korumanın tüm Müslümanlar üzerinde farz olduğunu söyledi.

“ARKASINDA KAFİR DEVLETLER VAR”

İsrail'in kıyamet gününe inanmayan Yahudi bir devlet olduğunu ifade eden Baki: “Kıyamet gününe inanmış olsaydı diyecekti ki; ‘günü geldiğinde bu kadar milletin hesabı benden sorulur' bunu demiş olsaydı kendini hesaba çekerdi ama İsrail halen kendini hesaba çekmemiş. Buda demek oluyor ki; İsrail Allah-u Teala inanmışsa bile kıyamet gününe inanmamıştır” dedi.

Mescid-i Aksa'yı talan eden Yahudi İsrail devletine bütün kafir devletlerin arka çıktığını vurgulayan Baki: “Bunların içerisinde Müslüman olanlarda Yahudilerle işbirliği yapıyor. Allah-u Teâlâ bize; ‘onlar nasıl sizleri toplu öldürmeye çalışıyorsa, sizde onları o şekilde yapın' biz evimizde oturup ‘bize dokunmayan yılan bin yaşasın dedik' onlarda bizim üzerimize hücum edip camilerimizi tahrip ediyorlar. Onların da Türkiye'de kiliseleri var, biz nasıl ki onların ibadethanelerine karışmıyorsak, onların da bizim camilerimize karışmaması gerekiyordu” diye konuştu.

Mescid-i Aksa'yı ‘bütün Müslümanların ortak yönü' olarak nitelendiren Baki, şunları söyledi: “ Müslümanlar, Mescid-i Aksa'yı Yahudi'nin bu rezaletinden kurtarmalıydı. Mescid-i Aksa işgal altındadır, orayı işgal altından kurtarmak Müslümanlara düşer. Mescid-i Aksa'yı korumak bütün Müslümanların üzerinde farzdır. İsrail bu cüreti, Müslümanların zafiyetinden alıyor. Amerika her zaman onun arkasındadır. Amerika ve diğer Avrupa Devletlerini lanetlemek lazım” ifadelerine yer verdi.

“FİTNE FESATLARLA MÜSLÜMANLARI BÖLDÜLER”

İsrail'in Müslümanları, mezhepçilik, ırkçılık ve bazı menfi konularla' oyalayarak böldüğüne dikkat çeken Bölge Alimlerinden Molla Sahap Korkutata ise, saldırıya lanet ederek Müslümanları birleşmeye davet etti.

Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı ve Kur'an-ı Kerim'e yapılan hakaretin tüm Müslümanlara yapıldığı gerçeğini vurgulayan Korkutata: “Mescid-i Aksa, Allah'ın evi konumundadır, orası mübarek bir yerdir. Orası insan alemine öncülük yapan peygamber arasındaki birliğin oluştuğu mekandır. Bu saldırı bütün müminler için büyük bir derstir. Mescid-i Aksa, birleştiricidir, bütün müminleri birleştirici bir unsurdur. Temennimiz bütün ümmetin, Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıya karşı birleşmesidir. Bu ümmet birleşirse yücelir. Biz dinin özüne inmediğimiz için bu tür saldırılara karşı maruz kalıyoruz. Bu yüzden Müslümanlar böyle aciz hale düştü” dedi.

“MENFİ OLAYLARIN DİNE FAYDASI YOK”

Müslümanların oyalandığı menfi konuların dine fayda sağlamayacağını aksine zarar vereceğini belirten Korkutata: “Biz bu tür olaylarla birbirimizle meşgul olurken, Mescid-i Aksa saldırıya uğradı. Orayı koruyan Filistinli kardeşlerimizin bizlerin desteğine ihtiyacı var. Onun için biz bu ufak tefek menfi olaylardan vazgeçme zaruretiyendeyiz. Ortadoğu coğrafyasında mutlu ve mesut yaşamak istiyorsak birleşme mecburiyetindeyiz. Müslümanlar, İsrail'in aramıza attığı bir fitne ile meşgul oluyoruz. Kur'an-ı Kerim ve dini elimizden alıyorlar, elimize fitne ve fesat verip, bizi bunlarla meşgul ediyorlar. İsrail Müslümanları birbirine düşürerek, birbirine kırdırarak altyapısını daha önceden hazırladı. Bu fitne fesatlarla, Müslümanlar Allah-u Ekber deyip birbirini vuruyor. Böyle olunca İsrail cesaret edip, tüm bunları yapıyor” şeklinde konuştu.

Müslümanların fitne fesatlarla parçalandığını kaydeden Korkutata: “ihtilaf ettiğimiz konular beş para etmiyor hepsi dedikodu, fitne getiren, düşmanlık getiren, huzursuzluk oluşturan konulardır. Biz bunlarla meşgul olduğumuz için o korkak İsrail, bunları yapıyor. Artık bu tür oyunlara gelmememiz lazım. din birleştirici bir kuvvettir, tüm Müslümanların birleşmesi lazım” diye konuştu.

“BU SALDIRI İNANÇ HÜRRİYETİNE YAPILAN TECAVÜZDÜR”

İsrail askerlerince yapılan saldırıya ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Bingöl Şube BaşkanıMücahit Çelik ise, şunları söyledi: “Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı tüm mümin ve vicdanı olan her ferdi derinden yaralamıştır. Müslümanların ilk kıblegahı olan bu mabede işgalci askerlerin postalarla girmeleri, Kur'an-ı Kerim'i yerlere atmaları namaz kılanlara müdahale etmeleri, hatta mabedi Müslümanlara kapatmaları, bütün ilahi dinlerin koruma altına aldığı inanç hürriyeti ve mabet dokunulmazlığına karşı yapılan büyük bir saygısızlık ve tecavüzdür. Bizler Mescid-i Aksa ile gönül bağımızı hiçbir zaman koparmadık ve koparmayacağız. Artık bu zulmün son bulması ve zalimlerin, akıttıkları kanda boğulmalarını Cenabı Haktan niyaz ediyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın