KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Şubat 2026 Cuma
°C

‘Barış ve demokrasi mücadelesi engellenemeyecektir’

“Herkes bilmelidir ki bu toplumda birlikte yaşamanın ve özgürlüklerin savunucusu olan ‘Hrant'lar' susmayacaktır” diyen Yanılmaz; “Hiçbir karanlık güç Türkiye'deki barış ve demokrasi mücadelesini engelleyemeyecektir” dedi.

‘Barış ve demokrasi mücadelesi engellenemeyecektir’
24 OCAK 2007 ÇARŞAMBA 09:51
0
1381
0
AA aa
İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şube Başkanlığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İHD üyesi Ermeni asıllı Türk Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesini kınadı.
Dörtyol Saat Kulesi önünde toplanan İHD Bingöl Şubesi başkan ve üyeleri, bir basın açıklaması yaptı. Açıklama metnini İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmet Şirin Yanılmaz okudu. Gazeteci Hrant Dink'in kınadıklarını aktaran Yanılmaz; “Hran Dink'in toplumda Türk düşmanı olarak lanse edilmesine neden olan TCK'n 301. maddesinin ifade özgürlüğüne engel olduğundan ve şovenizme imkan verdiği için mevzuattan bir an evvel çıkarılmalıdır” dedi.
Saldırının Dink'in temsil ettiği değerleri hedef aldığını söyleyen Yanılmaz, bu değerlerin barış, demokrasi ve insan hakları olduğunu ifade etti.
“Herkes bilmelidir ki bu toplumda birlikte yaşamanın ve özgürlüklerin savunucusu olan ‘Hrant'lar' susmayacaktır” diyen Yanılmaz; “Hiçbir karanlık güç Türkiye'deki barış ve demokrasi mücadelesini engelleyemeyecektir. Hrant Dink'in demokrasi barış, insan hakları alanındaki hayallerini gerçekleştirmeye, ideallerine sahip çıkmaya, ülkemizde her türlü farklı kimlik ve kültürlerle birlikte yaşamaya, ortak geleceğe yürümeye devam edeceğiz. Bugüne kadar bu ülkede faili meçhul cinayetler aydınlatılamamıştır. Bütün devlet kurumlarını ve Hükümeti Hrant Dink ve diğer faili belli olayların arkasındaki karanlık güçleri ve planlayıcıları bulmaya davet ediyoruz. Ülkemizdeki bütün demokrasi güçlerini, siyasi partileri, sendikaları, meslek kuruluşlarını, insan hakları kuruluşlarını, hukuk kurumlarını, sivil toplum örgütlerini, medyayı ve tek tek herkesi, ülke barışını ve demokrasisini hedef alan bu saldırıya karşı etkin tavır almaya davet ediyoruz. Hran Dink'in toplumda Türk düşmanı olarak lanse edilmesine neden olan TCK'n 301. maddesinin ifade özgürlüğüne engel olduğundan ve şovenizme imkân verdiği için mevzuattan bir an evvel çıkarılmalıdır” diye konuştu.
Açıklamada, ‘Barışın, demokrasinin, insan haklarının sahipleri bizleriz. Bizler bu sahipliğin gereğini yapamaz ve etkili mücadele yöntemleri geliştiremezsek, Hrant Dink cinayetinin son cinayet olmayacağını bilmekteyiz' ifadelerine yer veren Yanılmaz, “Başta Agos Gazetesi ve Ermeni yurttaşlarımız olmak üzere, bütün ülkemize ve yurttaşlarımıza baş sağlığı diliyor, menfur cinayeti lanetliyoruz” şeklinde konuştu.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.02.2026
02:01
Bingöl Belediyesi`nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Bingöl Belediyesi'nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan iftar sofralarımızda hemşehrilerimizle aynı ekmeği paylaşmaya devam edeceğiz' dedi.
20.02.2026
02:00
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan bilimsel iş birliği protokolü kapsamında 3 milyon TL bütçeyle 10 ortak Ar-Ge projesi hayata geçirilecek. Üniversite-sanayi odaklı projelerle hem bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması hem de uluslararası düzeyde nitelikli akademik yayın üretilmesi hedefleniyor.
20.02.2026
01:59
Genç için ‘Mesleki Eğitim Kampüsü` önerisi
Genç için 'Mesleki Eğitim Kampüsü' önerisi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan strateji raporunda, artan okul terkleri ve sosyal risklere karşı ilçeye müstakil bir Meslek Lisesi ile üretim odaklı 'Mesleki Eğitim Kampüsü' kurulması önerildi. Modelin, gençleri hem istihdama hem de toplumsal hayata güçlü şekilde kazandırması hedefleniyor. Rapor, ilgili makamlara sunuldu.
20.02.2026
01:58
Bingöl`de ‘Araba Çekilişi` tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 'Araba Çekilişi' tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'den 557 bin TL'nin aktarıldığı olayla ilgili yakalanan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çekilişe katılım bahanesiyle para talep eden şüphelilerin, vatandaşlardan topladıkları paraları farklı banka hesaplarına yönlendirdiği tespit edildi.
20.02.2026
01:57
Yayladere`de iki metreyi bulan karla mücadele
Yayladere'de iki metreyi bulan karla mücadele
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri 2 metreyi bulan karla mücadelesini sürdürüyor.
20.02.2026
01:56
Bingöl`de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın