KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Barla'da diriliş” tiyatrosuna yoğun ilgi

Bingöl Belediyesi tarafından organize edilen ve Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatından bir kesit olan &';Barla'da Diriliş” tiyatrosu yoğun ilgiden dolayı Bingöl'de sanatseverlerle tekrar buluştu. İki seans halinde gerçekleşen tiyatro gösterisine yoğun ilgi gösterildi.

Barla`da diriliş” tiyatrosuna yoğun ilgi
18 MAYIS 2011 ÇARŞAMBA 08:48
0
2775
1
AA aa

Asrımızın büyük âlimlerinden Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını konu alan “Barla'da Diriliş” tiyatrosu sanatseverlerle buluştu. Bingöl Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ‘Barla'da Diriliş' adlı tiyatro oyunu yoğun ilgiden dolayı tekrar sahneye çıktı. 4 seans halinde sanatseverlerle buluşacak olan “Barla'da Diriliş” tiyatrosunun dün ilk iki seansı gerçekleşti.  

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda sahnelenen tiyatro oyunu, iki seans halinde sahnelendi. Yavuz Bahadıroğlu'nun “Barla'da Diriliş” isimli romanından uyarlanan ve senaryosu oyuncu ve senarist Kenan Korkmaz tarafından yazılan, iki perdelik tiyatro oyunu yaklaşık iki saat sürdü. Barla'da Diriliş” tiyatrosu bugün iki seans halinde izleyicilerin karşısına çıkacak.
Barla'da Diriliş” tiyatrosunda ‘Üstad' karekterini canlandıran oyuncu Seyfullah Kartal, Üstad'ın karakterini oynamanın çok ağır bir sorumluluğu olduğunu belirterek, üstadın hayatından çok etkilendiğini ifade etti. Kartal, “Üstadın hayatıma çok olumlu etkileri oldu. Üstad'ı lise yıllarından belli biliyorduk, tanıyorduk. Evimizde risale anlamında kitaplarımız vardı. Ancak o dönemler üstadın değerinin farkında değildik. Şimdi çok daha değerli, çok daha kıymetli görünüyor. Yaşadıkça, oynadıkça, tanıdıkça olayı veya insanı onu daha çok seversiniz. Onunla ilgili sevginiz muhabbetiniz daha bir artar. Nurdan yansıyan ışıkları, ufakta olsa elimizden geldiğince bir ayna tutup, insanları aydınlatmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Nurun pervanesi olmak isteriz” diye konuştu.
Senaristliğini Kenan Korkmaz'ın yazdığı oyunda, Bediüzzaman Sad Nursi'nin Barla kasabasına sürgün edilişi ve bu süreç içerisinde yaşadıkları çarpıcı bir anlatımla sahneye taşındı. İzleyenleri duygusal bir yolculuğa çıkaran tiyatronun konusu ise kısaca şöyle: Bediüzzaman, çıkarlarının zedeleneceği korkusu olan kişiler tarafından Barla Kasabası'na sürgün edilir. Sürgün öncesi bu kişiler halkın gözünde Bediüzzaman'ın değerini düşürme amacıyla karalama çalışmalarına ise çoktan başlamışlardır. Suikast yada idamla öldürülmek istenen Bediüzzaman yapılan bütün kötü planların aksine halk tarafından çok sevilir ve Barla'da Bediüzzaman mektebi kurulur. Kurulan bu mektep ise bir ilim yuvası olur. Bu durum Bediüzzaman'ın tekrar sürgün edilme planlarının başlamasına sebep olur. Barla halkının Bediüzzaman'nın tekrar sürgün edilmesi ve ondan ayrılmaları ise hiçte kolay olmamıştır.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
huzurcu@windowslive.com (@Misafir_4606)
20 Mayıs 2011 Cuma 16:24
Yaşasın Özgür insanlar, ve Özgürlük için çalışanlar..
Panel için çok çok sağolun.
Allah razı olsun..
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın