KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Baro başkanları, ergenekon'un aydınlatılmasını istiyor

Hakikatleri Araştırma ve Geçmişle Yüzleşme Komisyonu üyeleri, yargısız infaz, faili meçhuller ve zorla kaybetme olaylarıyla ilgili bilgi arıyor.

Baro başkanları, ergenekon`un aydınlatılmasını istiyor
26 ŞUBAT 2009 PERŞEMBE 10:30
0
1392
0
AA aa
Bingöl Baro Başkanı Av. Erdal Aydemir, yaptığı basın açıklamasında; “12 Haziran 2007 tarihinde İstanbul Ümraniye'de ele geçirilen el bombaları, Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması ve Danıştay saldırısı olarak kamuoyunda bilinen eylemler ile daha önce meydana gelen bazı adli olay ve olay failleri ile de bağlantısının kurulması üzerine genişletilen soruşturma neticesinde ulaşılan , “Derin Devlet” ifadesi ile anılan, birçok kanlı eylemin sorumlusu olan Ergenekon Terör Örgütü ile Türkiye'nin Güneydoğu'sunda işlenen faili meçhul siyasal cinayetler ve kayıplar arasında belirgin bir bağ olduğu anlaşılmaktadır” dedi.

Binlerle ifade edilen kayıplar ve bu faili meçhul cinayetlerin bölgede JİTEM adlı organizasyona atfedildiğini, bu organizasyonun devlet içinde bir yapılanma olduğunu, üst düzey muvazzaf askerler ve PKK itirafçılarından oluşan bu organizasyonun devletin terörle mücadele konsepti gereği birçok kişiyi öldürdüğünü, çok sayıda kişiyi kaybettiğini, çok sayıda kişiyi ölüm kuyularına attığının kamuoyuna yansıdığını kaydeden Aydemir şunları söyledi: “Daha önce TBMM Faili Meçhul Siyasal Cinayetler Araştırma Komisyonu Raporu, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan “Susurluk Raporu” ve TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Raporları ile ortaya konmuş; ancak çete örgütlenmelerinin arkasındaki güçler ve işledikleri insanlığa karşı suçların ortaya çıkarılması bakımından etkin soruşturmalar yapılmamıştı.

Anılan yasadışı gruplarca işlenen, henüz failleri aydınlatılmayan, kamuoyunca Ergenekon Terör Örgütü tarafından gerçekleştirildiği konusunda çok ciddi ve kuvvetli şüpheler bulunan birçok faili meçhul cinayet ve zorla kaybetme olayının failleri hakkında henüz bir kamu davası açılmadığı da bilinmektedir. 

Tüm bu nedenlerle bölgemizdeki birçok politik nitelikli faili meçhul cinayetle zorla kaybettirme suçlarının faili olan Ergenekon Terör Örgütü' nün –(Susurluk Raporundaki şu tespitten de anlaşılacağı üzere : “Devletin ilgili tüm kurumları bu iş ve eylemlerden haberdardır.)- devlet içinde odaklı olması hasebiyle dönemin adli, idari, askeri ve siyasi aktörlerini de kapsayacak şekilde kovuşturmanın genişletilmesi, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için hukuken ve ahlaken zorunluluk arz etmektedir.

Türkiye'nin geçmişiyle hesaplaşma-yüzleşme fırsatının ve imkânının bir daha heba olmaması için devlet içinde yasadışı bir şekilde örgütlenmiş bu organizasyonların tüm ilişkilerinin ve işledikleri tüm suçların açığa çıkması bir zorunluluktur.

Türkiye'de başta hukuk örgütü olan barolar olmak üzere bütün sivil toplum örgütlerine düşen görev, bugüne kadar kamu gücünü kullanıp bu gücün arkasına sığınarak suç işleme imtiyazını elinde tutan ve soruşturulamayan güçlerin hukuk içerisinde yargılanmalarını sağlamak olmalıdır.

Bu amaçla biz barolar ve insan hakları örgütleri, Hakikatleri Araştırma ve Geçmişle Yüzleşme Komisyonu adıyla oluşturduğumuz çalışma grubunu kamuoyuna deklere ediyoruz. Yargısız infazlar, faili meçhul cinayetler ve zorla kaybetme olayları hakkında bilgi sahibi olanların bu bilgilerini bizimle paylaşmalarını diliyoruz.”



Bingölünsesi Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın